• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yepyeni HDD PC'de açılmıyor !

matador32

Öğrenci
Arkadaşlar, benim bir harici HDD sorunum var... PC konusunda iyiyimdir. Yeni aldığım Laptop, üzerinde 2 adet 1 TB'lık sata 2,5" hdd ile geldi. Kısa bir süre bu şekilde kullandım. Sonra SSD HDD'lerin hız ve performansını görünce, gelen o 1 TB'lık hdd'lerden birisini çıkardım ve yerine SSD taktım. Ben Grafiker olduğum için, hız ve performans benim için önemli. Zaten bir tane de yedek HDD lazım nasıl olsa diyerek, o çıkardığım HDD'i bir harici HDD kutusuna takarak, onu USB üzerinden harici HDD haline getirdim. Kutunun extra Güç ünitesi de mevcut. Yani gücü extra elektrikten alıyor.

Daha sonra tüm arşivimi bu HDD üzerine yedekledim. Gayet de güzel çalıştı. Hatta bir iki defa da bu yedeği güncelledim. Bu HDD'i sadece dolapta duran bir güvenlik yedeği olarak saklamak için düşündüm. Buraya kadar herşey normal.

Dün Laptop üzerindeki arşivimde bir problem oldu ve o yedek HDD'imi dolaptan çıkardım. USB'ye taktım... Ama ne yaptımsa nafile... HDD çalışıyor... Işık yanıyor... Ama Laptop HDD'i görmüyor.

Ne Bilgisayarım'daki sağ tuş - yönet üzerinden görüyor... Ne HDD format tool tarzı programlar üzerinden görüyor...

Hatta Laptoptaki HDD'leri çıkarıp, onu tek olarak Laptopa taktım... Windows 7 CD'si üzerinden görecek mi diye... Onu da görmedi...

Bu kadar ne olmuş olabilir bu HDD'e... Şu anda Yedeğimdeki sorunumu halletim. Arşivimi kaybetmiş değilim... Ama yedeğim yok oldu.

Bu HDD artık ÇÖP mü oldu ? Kurtarılamaz mı ?

Acilen yardım lütfen ! Teşekkürler...

Verdiğin elektrik belki başta değil ama sonradan zarar vermiş olabilir. Çünkü tekrar kendi slotuna taktığında görmesi lazım kesinlikle. En kötü bootta gözükür.

Ne tür bir zarardan bahsediyoruz ? Verdiğim elektri rastgele bir elektrik değildi ayrıca... Daha önce 3,5" SATA takılı olan orijinal bir kutudan 3,5" olanı çıkarıp, yerine 2,5" olanı taktım. En başta çalıştığında da normal şekilde bu kutuya bağlı olarak çalıştı... Sonradan ne olmuş olabilir ki ? Kaldı ki bahsettiğim 3,5" sata aynı kutuda sorunsuz çalışmaya devam ediyor !