Yeni Zune Beklentileri Karşılayacak mı?

Yavuz Şahin-1

Profesör
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Microsoft yıllardır piyasayı kasup kavuracak bir medya oynatıcısı yapma peşinde. Son gözbebeği Zune HD beklenenleri verebilecek mi?

Microsoft'un göz bebeği Zune HD geçtiğimiz günlerde yurt dışında satışa çıktı. Medya oynatıcı sektörünün şu anki lideri Apple'ın iPod Touch cihazı. Eğer Zune HD bu piyasada başarılı olmak istiyorsa iPod Touch karşısında galip gelmek zorunda.
zunehd-vs-ipod-touch1253569156.jpg
İlk bakışta Zune HD'nin bunu başarması oldukça zor görünüyor. Ama Zune HD'nin avantajlarıda unutmamamız gerekli. Mesela, Zune HD'nin HD görüntü çıkışı, HD radyosu ve OLED ekranı bulunuyor. Boyutları ve ağırlığı iPod Touch'a göre daha uygun. Burada boyut ve ağırlığın önemi büyük. Çünkü bu cihazı sürekli yanınızda taşıyacaksınız.

Şimdilik Zune HD'nin iPod Touch'a göre tek eksiği üçüncü parti uygulama gibi gözüküyor. Çünkü iPod Touch üçüncü parti uygulamaların onlarca hatta yüzlercesini destekliyor. Bu yüzden Zune HD direk olarak iPod Touch'ın rakibi değil. Bu önemli eksiği sayesinde bir parça daha iPod Nano havası veriyor.

Ürünün boyutları, ağırlığı, ekranı ve içersindeki güçlü donanımları iPod Touch'a rakip gibi gözükse de şimdilik bu düşüncemiz askıda kalıyor. Ne zaman Microsoft, Zune HD'ye üçüncü parti yazılımlarla uyum desteği sağlar, işte o zaman Zune HD, iPod Touch ile çekişmeli bir rekabete girebilir. Aşağıda Zune HD ve iPod Touch'ın teknik özelliklerini görebilirsiniz.


zunehd11253569250.jpg

zunehd21253569272.jpg
:: İki ürün hakkındaki yorumlarınızı buradan paylaşın.

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net
 

QaFeİN

Profesör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
3,297
Reaksiyon puanı
19
Puanları
218
Zune Tipini Pek Beğenmedim İPhone Çok Fazla Öne Çıktı İPhone'nun Önü Zor Kesilir Diye Düşünüyorum
 

UgurABA

Dekan
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
5,147
Reaksiyon puanı
15
Puanları
1,218
Zune ile beklenen başarının yakalanması çok zor.Hatta microsoft'un kısa dönemde bu tarz bir alet ile piyasayı kasıp kavurması çok zor gibi görüyorum.
 

BadBoyXL

Öğrenci
Katılım
24 Ağustos 2008
Mesajlar
34
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İvme ölçer : "YES" :D :D Liste alıntı herhalde...
 

nicktenban

Doçent
Katılım
17 Ağustos 2009
Mesajlar
710
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Bunu zaten direk rakip olarak çıkarmadıkları belli.Baksanıza daha uygulama ve oyun olarak 9 ve 7 uygulaması var.Zamanla Zune one geçer eminim , Zune çok büyük rakip olacak.Ekranın Oled olması ses formatı desteği bunlar artıları.Diğer yonleri Microsoft kendi yazılımlarını katarak dahada geliştirirse ortaya mükemmel bir şey çıkar.Tasarımıda düzeltseler iyi olur...
 

ReasTa

Profesör
Katılım
12 Ekim 2008
Mesajlar
1,496
Reaksiyon puanı
4
Puanları
218
Şimdilik iPod önde gidiyor ama Zune geliştirilirse lider olabilir :) çünkü bazı özellikleri İpod dan daha iyi ve kullanışlı şimdi olmasada belki yakın zamanda (1-2 yıl ) içinde daha iyi olabilir.
 

tolgacakiroglu

Asistan
Katılım
16 Nisan 2009
Mesajlar
312
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Apple'a şunu da ekle, bunu da ekle diyorlar ya cihazlara. Heh işte, baktılar ki Zune öne geçmeye başladı, kıstıkları özellikleri açmaya başlarlar olur biter.
 
Üst