Yeni, yerli... Tulga Linux

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Tulga Linux, Linux destekçilerini beklemekte. Yerli bir Linux dağıtımı olan ve 28 gün sonra aramızda olacak olan bu dağıtıma destek olmak için siteyi tavsiye ederim. Yerli Linux ve açık kaynak için Tulga Linux. Geliştirme ve destek olmak veya daha fazlası için işte site ve forum adresi:

http://www.tulgalinux.org/

http://www.tulgalinux.org/forum

resim.php

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Dağıtımımızın vizyonu
Bilgisayar kullanıcılarını artık Window$ denilen ucubeden başka İşletim sistemlerininde olduğunu ve artık Window$ a gerek kalmadan Bilgisayarda yapılan hemen herşeyin Linux ile de yapılabildiğini göstermek ve Virüs,Çökme,Veri kaybı,Hüsran ve Acı olmadan Bilgisayar kullanmanın keyfini sizlere yaşatmaktır..

Yukarıdaki yazıyı okudum ya zerre kadar destek vermem. Kendisine yada yaptıklarına ucube desek iyi olur mu ?

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
He :D Microsoft'u severim ama Linux'a da destek veririm.

Fakat senin vizyon tamamen mantıksız.Bilen biliyor zaten , bilmeyenler de bilgisayar ile ilgilenmiyor.

Ben birinin Linux veya sıfırdan bir işletim sistemi yapmasını ve en azından devlette kullanılmasını istiyorum.Windows'a karşıtlığımdan değil.Bir savaş durumumun da ne olacağını düşünebiliyor musunuz ?

Reaksiyon puanı
189
Paketleri topla bir araya olsun sana linux dağıtımı :D Sistemin içinde sizin geliştirdiğiniz bir şey var mı acaba? Mesela kendi paket sisteminiz olabilir. Sizin sisteminizi özel kılacak bir yazılım olabilir. Yani diğer dağıtımlardan farkı nedir? Bir kişi bu dağıtımı neden kullanmalı? Birbirinden kopya dağıtımlar çıkarmak bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bence bunu yapanlar linux un ne olduğunu tam bilmiyor. Bilselerdi kendilerini windows ile değil diğer linux dağıtımlarıyla kıyaslarlardı.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bunu yapan ramboberk ya. Hala sitesinin reklamını yaptırıyor. Yapıştı kaldı adam.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Helal olsun adamlara bazılararının yaptığı gibi boş boş konuşmak yerine birşeyler üretiyorlar :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
pardustan farkı ne ubuntuyla kıyaslarsak artısı varmı ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Linux ve dağıtım kavramlarını anlamayanların bu konu altında da boş boş konuşması kaçınılmazdı zaten. Sonra ben yazınca "Merve ağır konuşuyor." oluyor. Merve ağır konuşur. :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Tavsiyen için teşekkürler. Bakalım nasıl birşey olacak :D Bide keşke wikisi de olsaydı :D

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadaşlar bu linkleri eklememdeki amaç bu Linux sürümünün geliştirilmesine birilerinin destek olması. Yok paket sitemi var mı, yok sadece wallpaper eklemişler gibi alaycılık ve eleştirilerde bulunmak yerine katkıda bulunmanız daha yerinde olacaktır.
Biri tema yapabilir, biri dağıtıma özel wallpaper yapabilir, biri paket sistemi üzerinde çalışabilir. Yeterki katkıda bulunmak isteyin!

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bu linkleri eklememdeki amaç bu Linux sürümünün geliştirilmesine birilerinin destek olması. Yok paket sitemi var mı, yok sadece wallpaper eklemişler gibi alaycılık ve eleştirilerde bulunmak yerine katkıda bulunmanız daha yerinde olacaktır.
Biri tema yapabilir, biri dağıtıma özel wallpaper yapabilir, biri paket sistemi üzerinde çalışabilir. Yeterki katkıda bulunmak isteyin!
Duvar kağıdı ve tema ile Linux'a katkı mı yapılıyor ?

Reaksiyon puanı
189

Yahu adam gibi soru sorduk alay ettiğimiz yok ki. Neden bu dağıtımı seçelim. Bize bir açıklama yapılsın...

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Senin böyle bir şeye alet olabilmiş olmana inanamıyorum zaten, o ayrı mesele. Linux'a katkı yapmak dağıtım yapıyorum diyerek Ubuntu'ya ya da başka bir dağıtıma tema eklemek değildir. Kendinizi cidden komik duruma düşürüyorsunuz. 2 yıl sonra yazdıklarınıza bakıp "Vay l*n, neler de demişim öyle..." dememek için bence burada durun artık. Hem bizim sinirlerimizi bozmayın, hem de kendi kalitenizi.

DumanlıPars

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kimseye bir zararı olmadıktan sonra isteyen istediğini yapsın. İnsan evladının biri bir proje koymuş ortaya, kendi çabalarıyla denemek istemiş. Kimene bundan.
Yalnız benim yayınlayamadığımın inatla yayınlanması çok hoşuma gitti. :D:D:D Helal sana Al Arabi. :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Valla ben doğrudan yanayım. Merak ettiğiniz soruları forumana geliştiricisine sormanız yararlı olur. Bir dağıtımın geliştirilmesi için elbetteki tema ve duvar kağıdından fazlasına ihtiyaç vardır. Paket sistemi ve depo olmazsa olmazdır. Benim konuyu açış amacım böyle bir Linux dağıtımından herkesin haberinin olması .İsteyen kullanır isteyen katkıda bulunur. Sizden bunun karşılığında kimse para istemiyor, para da vermiyor.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Neden insanları küçümsüyorsunuz ? Yaptıkları işe az saygı duyun. Peki sormak istediğim şey şu Zorinos linux mint gibi adı aklıma gelmeyen birçok dağıtım hangi alt yapıyı kullanıyor ? Adamın daha ürününü görmeden ona karşı olan duygularınızdan dolayı alaya alıyorsunuz az bekleyelim adam neler yapacak. Herkes bu işte başarı olacak diye birşey yok ki. Adam hevesli kendi dağıtımını oluşturuyor. Siz yapın sizinkileride görelim sizinki daha iyi ise sizinkini kullanırız :D