Yeni Windows'tan neler isterdiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Henüz Vista ile ilgili kavga-gürültü bitmemişken, Windows'un bir sonraki işletim sistemi olan Windows 7 ile ilgili gelişmeler yaşanıyor.

Henüz Vista ile ilgili kavga-gürültü bitmemişken, Windows'un bir sonraki işletim sistemi olan Windows 7 kod adlı yeni sistem ile ilgili gelişmeler de yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlıyor. Kullanıcıların Windows 7'de görmek istedikleri yeni özellikler ile ilgili olarak Microsoft'a yolladıkları mesajların içeriği bir internet sitesine sızdı. Neowin.net sitesinde yer alan liste hakkında ise Microsoft'dan bir doğrulama mesajı yayınlanmadı. Öte yandan en çok istenenler listesine göz atıldığında Windows 7'de bulunması istenen ilk özelliğin Firefox ve Opera gibi web tarayıcılarında bulunan oturum kurtarma özelliğini Internet Explorer'a da eklenmesi. Bu özellik sayesinde, birden fazla sekmesi açık bulunan bir tarayıcı hatayla kapatılsa bile yeniden açıldığında söz konusu sekmeleri yeniden yükleyebiliyor. Windows Explorer'ın sekmeli bir yapıya kavuşturulması isteği de bir çok kullanıcı tarafından dillendirilirken, entegre bir ses ve video codec yöneticisi de en çok istenenler arasında yer aldı. Bu ve benzeri makul isteklerini Microsoft'a gönderen kullanıcılarla birlikte, "Xbox oyunlarını PC'me yedeklemek istiyorum" şeklinde talepler ileten fantastik bilgisayar kullanıcılarının dilekleri de istek listesinde yer aldı.

Konu ile ilgili Microsoft cephesinden herhangi bir doğrulama gelmezken, Windows 7 geliştirme takımında görev yapan yazılım geliştiricilerden kimliğinin gizli tutulmasını isteyen bir programcı, Windows 7 için belirlenen takvimin önünde olduklarını ifade ederken, Leopard başta olmak üzere popüler Linux dağıtımlarının da aralarında bulunduğu işletim sistemlerinin getirdiği yeni özelliklerin dikkatle incelendiğini ifade etti. Arabirim ile ilgili önemli değişiklikler ve geliştirmeler getirmesi beklenen Windows 7 kod adlı yeni işletim sisteminin 2009 veya 2010 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

hbr_1915_d.jpg

Kaynak: http://teknoajan.com/yeni-windowstan-neler-isterdiniz-haber_1915.html

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...