Yeni vergi sürprizi var mı?

Bu konuyu okuyanlar

Darknes$

Müdavim
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
83
Yeni vergi sürprizi var mı?
Maliye Bakanı açıkladı...

577450_detay.jpg

Maliye Bakanı Şimşek, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda "Yeni vergi sürprizi var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bütçeyi sunarken bir-iki hafta içinde alacağımız iki-üç tedbir artış ne vergi indirimi ne de artış olacak. 2011'de hiçbir vergi artışı ve yeni vergiler gündemde değil. Bir tek sektör için bu kapıyı açık bırakıyorum. Sigara üreticileri fiyatları aşağı çekmek istediklerini belirtiyor. Onlar böyle bir şey yaparsa cevabını bulurlar. Biz iki türlü vergi alıyoruz. Bir maktu vergi var. Bir de nisbi vergi var. Bunlar fiyatlarını aşağı çekmek istiyorlar. Burada bizim nisbi vergide azalma söz konusu olur. Buradan uyarıyorum.

Şimşek, büyüme rakamlarına yönelik olarak, "Birçok uluslararası finans kuruluşu Türkiye'nin yüzde 8 ile 8.5 arasında büyüyeceğini tahmin ediyor. Bİz orta vadeli programı revize ettik, yüzde 6.8 rakamı koyduk. Böyle bir program varken, benim bakan olarak tahmin ortaya koymam doğru olmaz" dedi.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünya ekonomisi 2012'de de potansiyel büyümenin üstünde seyredebilir. Enflasyon da dünya için büyük oranda makul düzeyde duracak. Bu da riskli varlıklar için gelişmekte olan ülkelere fon akışı açısından olumlu koşul. Bu Türkiye açısından olumlu. Gıda ve mevsimsel sebze meyvelerin manşet enflasyonda katkısı çok büyük. Çekirdek enflasyon demek orta-uzun vadede trendi göstermesi açısından önemli. Gelecek yıl ilk çeyreğinde yüzde 5.5-6'la düşmesi bekleniyor, ben makul görüyorum. Çekirdek enflasyonda Türkiye çok hızlı mesafe kat etti. Bütçe açığı 2010'da 44 milyar TL'nin altında kalabilir. "
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Aldığınız vergiler yüzünden herşeyi dünya standartlarının %40 üstünde satın alıyoruz sağolsunlar varolsunlar :)
 
Üst