Yeni uydumuz Türksat 4A Hayırlı Olsun !

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yeni uydumuz Türksat 4A Hayırlı Olsun !

img.png

Çoğumuzun bildiği üzere 15 Temmuz'da yapılacak düzenleme ile Türksat 4A tam faaliyete geçecek.

T2A'daki kanallar T4A'ya taşınacak, yeni kanallar yerlerini alacak, Hatta HD ve Şifresiz kanallar yayına başlayacak.

Yeni kanallar arasında birde sürpriz bir kanal var, A SPOR / HD ! Bu kanal hakkında henüz bir açıklama yok fakat Türkiye'nin ilk HD Haber kanalını hayata geçiren ve Ziraat Türkiye Kupası yayınlarını elinde bulunduran Turkuvaz Medya Grubu yeni bir Spor kanalı açmaya hazırlanıyor olabilir...

Yine kesin olup olmadığını bilmediğimiz bir habere göre (bu yönde bir açıklama yapılmıştı) T4A'da bölgesel kapsama özelliği bulunacak ve böylece Türkiye'deki kullanıcılar Biss şifre girmeye gerek kalmadan maçları izleyebilecek ( NTV Spor vb. kanallar).

Siz bu Türksat 4A hakkında ne düşünüyorsunuz?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
umarım 3a gibi yağmurda gitmez sinyaller bundada :)

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
acaba kanalların tamamı mı taşınıyor yoksa bazıları mı

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Uyduyla çanak anten arası hava ortamı olduğu sürece yağmurda sinyal azalır. Sayısal karasal yayına geçilmesi lazım artık :hammer:

Ama şöyle bir durum var. Türksat 4A da sinyal gücü daha fazla olacağı ve ,daha küçük çanaklarla bile izlenebileciği söyleniyor. Eğer bu iddia doğruysa çok şiddetli olmadğı sürece yağmurda ,karda sinyal sayıflasa bile izlenebilecek seviyede olacağını düşünüyorum. Yani bu konuda ciddi bir iyileşme bekliyorum açıksası.

Karasal dijitale gelince bence de geçilmesi gerekiyor. Mesela bizde merkezi sistem var. Başka bir odayada tv kuralım desek merkezi sistemden yeniden kablo çekilmesi vs gerekiyor. Tabi dağıtıcıda boş yer var mı, hadi var diyelim o kabloyu ordan istediğimiz odaya nasıl çekecez vs birçok sorun var. Ama karasal yayın olsa, bir tv üstü anten alırsın mis gibi ister mutfakta izle ,ister yatak odasında, ister oturma odasında. Kabloyu nasıl çekeceğim derdi yok kirlilik yok maliyet yok.

winters

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an ki kanal listemin sırası gitmeden nasıl ayarlarım bu yeni türksat 4a'nın kanallarını? bir yolu var mı acaba?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Şu an ki kanal listemin sırası gitmeden nasıl ayarlarım bu yeni türksat 4a'nın kanallarını? bir yolu var mı acaba?
Hangi uydu alıcı veya tv kullanıyorsunuz bilmiyorum ama samsung es serisi tv ler için kanal düzenleme programı var çok basit,
lB00Pb.png

winters

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arçelik tv 94-525 fhd bu tv'ye sahibim nasıl olucağını detaylı anlatır mısınız

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
arçelik tv 94-525 fhd bu tv'ye sahibim nasıl olucağını detaylı anlatır mısınız
Hocam yukarıdaki yöntem sansung tv ler için geçerli arçelik tv hakkında fikrim yok büyük ihtimal tek tek yapacaksınız sıralamayı.

Tys23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,230
goldmaster pvr 72300 model uyduyu nasıl 4a yapacam

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
goldmaster pvr 72300 model uyduyu nasıl 4a yapacam
uydu ile fazla bir döküman bulamadım şahsen az çok anlıyorsan uydunun menü kısmında çanak veya uydu ekle bölümleri vardır o menü nün ekran görüntüsünü buraya eklersen ona göre şunu yap bunu yap diyebiliriz.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Yağmur sinyal ışınlarını kestiğinden dolayı yayında donmalar meydana gelebilir bu kar içinde aynıdır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim anlamadığım,şimdi biz bu yeni frekansları girmezsek eskiler işe yaramayacak mı?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Yağmur sinyal ışınlarını kestiğinden dolayı yayında donmalar meydana gelebilir bu kar içinde aynıdır.

Benim anlamadığım,şimdi biz bu yeni frekansları girmezsek eskiler işe yaramayacak mı?
Eski Frekanslar silinecek yani 2 a uykusundaki frekansları çöpe gidecek uydu da uzay boşluğuna:) yeni frekanslardan yayın alacağız.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Tivibu neyi güncelledi ? Şekil desen uzun zamandır öyle.

hlp.emre

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ne biliyim tivibu güncelleniyor. Değişti.

sielle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ki es serisi nasıl yapabilirim kardeşim?

Hangi uydu alıcı veya tv kullanıyorsunuz bilmiyorum ama samsung es serisi tv ler için kanal düzenleme programı var çok basit,
lB00Pb.png
Benim ki es serisi samsung smart tv nasıl yapabiirim? bu uygulamayı?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Benim ki es serisi nasıl yapabilirim kardeşim?

Benim ki es serisi samsung smart tv nasıl yapabiirim? bu uygulamayı?

Hocam elinizde bir adet usb (1 gb bile olsa olur ) veya taşınabılır hdd lazım, kanalları tarattıktan sonra usb yi bağlıyoruz tv ye ayarlardan kanal bölümüne oradan kanal listesi aktar var kanal listesi aktara tıklıyorsunuz usb ye aktar diyorruz ve kanal listemiz usb ye gidiyor sonra usb yi bilgisayara takıp usbdekı dosyayı bilgisayara atıyoruz, sonrasında programı açıyoruz , programdan open e basıp kanal listesini açıyoruz istediğimiz gibi sıralıyoruz sonrasında kayıt edıyoruz ve usb ye atıyoruz değişiklik yaptığımız dosyayı, sonra usb yı tv ye takıyoruz yine ayarlar- kanal- kanal listesi aktar- USB DEN AL a tıklyıoruz ve listemiz aktarılmış oluyor.

Program link https://www.dropbox.com/s/3llzl5fysjni3ur/SamsChannelEditor-v0.12.rar

sielle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam elinizde bir adet usb (1 gb bile olsa olur ) veya taşınabılır hdd lazım, kanalları tarattıktan sonra usb yi bağlıyoruz tv ye ayarlardan kanal bölümüne oradan kanal listesi aktar var kanal listesi aktara tıklıyorsunuz usb ye aktar diyorruz ve kanal listemiz usb ye gidiyor sonra usb yi bilgisayara takıp usbdekı dosyayı bilgisayara atıyoruz, sonrasında programı açıyoruz , programdan open e basıp kanal listesini açıyoruz istediğimiz gibi sıralıyoruz sonrasında kayıt edıyoruz ve usb ye atıyoruz değişiklik yaptığımız dosyayı, sonra usb yı tv ye takıyoruz yine ayarlar- kanal- kanal listesi aktar- USB DEN AL a tıklyıoruz ve listemiz aktarılmış oluyor.

Program link https://www.dropbox.com/s/3llzl5fysjni3ur/SamsChannelEditor-v0.12.rar

Teşekkürler. kardeşim.
birde bu 4a uygulamasına nasıl geçiliyor? kendisi otomatik taratma yapıyor mu? yoksa bizmi 4a geçecez?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Teşekkürler. kardeşim.
birde bu 4a uygulamasına nasıl geçiliyor? kendisi otomatik taratma yapıyor mu? yoksa bizmi 4a geçecez?
Samsung müşteri hizmetlerini aradım cihazın dahili uydu alıcısnda tkgs sistemi yok, biz ekleyeceğiz, o kolay kanal kısmından uydu bölümüne gel uydu seç e tıkla, en latta user sat lar var boş, onlardan birini seç tp kısmına turksat 4a yayın vermeye başladığı zaman frekanaslarını girersin şebeke taramayı açarsın 4a ya geçen kanalları bulur, yada türksat 3 a uydusunu seçersın frekanası girersin şebeke tarama açarsın yine yeni kanalları bulur, 1. seçenek teki gibi yaparsan kanal lsitesinde uydu ayırımı var ya orada ayırım yapabilme şansın olur, eğer türksat 3a ye eklersen kanal listesinde 3a kannaları olarak gözükecek yenı bulunan kanallar.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar Turksat 4 a ya geçişler ileri bir tarihe ertelendi şimdilik ayara gerek yok bilginiz olsun :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar Turksat 4 a ya geçişler ileri bir tarihe ertelendi şimdilik ayara gerek yok bilginiz olsun :)

Biliyoruz kardeşim, geçiş yapıldığı zaman a kadar bu bilgiyi öğrensin geçiş yapıldığı zaman kullanır :)