Yeni Ubuntu İçin Geri Sayım Başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tolgacem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yeni Ubuntu İçin Geri Sayım Başladı

Linux'ün en popüler dağıtımlarından olan Ubuntu, 2 Ocak'ı işaret ediyor. Geri sayımın başladığı tanıtımda, mobil cihazlar için dokunmatik ekran destekli işletim sistemi tanıtılacak.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çok basit gelıyor bana lınux seven niye sevdigini söylesede bilsek :D :D

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Windows 8'e bir darbe yapmak istiyor sanırım :)
Merakla bekliyorum.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156

Basit bir örnek;
Windows'un ayarlarıyla çok oynadığım, çok fazla program denediğim için bunlar bazen Windows'u çökertebiliyor. Çökertilen Windows ise bazen hiçbir şekilde geri gelmeyebiliyor. O zaman tek çare format kalıyor. Ama bazı önemli belgeler C sürücüsünde kaldıysa takıyorum Linux, yüklüyse bilgisayardan yoksa canlı usb'den çalıştırıyorum belgeleri D sürücüsüne alıyorum. Sonra yine Windows iso'sunu usb'ye Linux ile atıp formatı gerçekleştiriyorum.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Basit bir örnek;
Windows'un ayarlarıyla çok oynadığım, çok fazla program denediğim için bunlar bazen Windows'u çökertebiliyor. Çökertilen Windows ise bazen hiçbir şekilde geri gelmeyebiliyor. O zaman tek çare format kalıyor. Ama bazı önemli belgeler C sürücüsünde kaldıysa takıyorum Linux, yüklüyse bilgisayardan yoksa canlı usb'den çalıştırıyorum belgeleri D sürücüsüne alıyorum. Sonra yine Windows iso'sunu usb'ye Linux ile atıp formatı gerçekleştiriyorum.
Tşk ederim bilgi için ama Onu windows Dada yapıyorum %100 sein dediğin gibi olmasada. Önemli belgeleri ben zaten c de tutmam. D DİSKİne atarım. format atsamda silinmez. win8 Dede format cd sine gerek yok . Ayarlarda var live cd varmış gibi otomatik orjinal format atıyor :) xp yada 7 den bahsedıyorsan bilmem tabiki

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Tşk ederim bilgi için ama Onu windows Dada yapıyorum %100 sein dediğin gibi olmasada. Önemli belgeleri ben zaten c de tutmam. D DİSKİne atarım. format atsamda silinmez. win8 Dede format cd sine gerek yok . Ayarlarda var live cd varmış gibi otomatik orjinal format atıyor :) xp yada 7 den bahsedıyorsan bilmem tabiki

Hocam önemli belgeleri biz de C'de tutmayız ama bazen oluyor işte.
Neyin önemli neyin önemsiz olduğunu daha kavrayamadan oluyor.
Sz böyle sorunlar yaşamazsınız.
Zaten sizin bahsettiğiniz şey de format değil recovery.

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Açıkçası virüs yok bu benim için en büyük artı çünkü hangi virüs program ı olursa olsun windowsda illa ki virüs giriyor virüs için 4-5 tane program kuruyoruz ayrıca varmı böyle bir şey tabi bir de hızı var performansı var bir sürü artısı var say say bitmez windows un linux a göre benim için tek artısı oyunlar

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Açıkçası virüs yok bu benim için en büyük artı çünkü hangi virüs program ı olursa olsun windowsda illa ki virüs giriyor virüs için 4-5 tane program kuruyoruz ayrıca varmı böyle bir şey tabi bir de hızı var performansı var bir sürü artısı var say say bitmez windows un linux a göre benim için tek artısı oyunlar
Ben windows 8 kullanıyorum aynı anda lınux kullanabilirmiyim ? 2. kullanıcısı oturumu olarak ? ve kurarsam nerden indiricem bu lınuxu denemek istiyrum açıkçası

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben windows 8 kullanıyorum aynı anda lınux kullanabilirmiyim ? 2. kullanıcısı oturumu olarak ? ve kurarsam nerden indiricem bu lınuxu denemek istiyrum açıkçası

Wubi'yi kullanarak Windows içerisinden normal program kurarmış gibi Ubuntu'yu kurabilirsiniz. Şahsen ben öyle kullanıyorum. Boot menüsünde Windows'u ya da Ubuntu'yu açabilmeniz için gereken seçenekler geliyor.

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Unity olduğu sürece dünyanın en iyi işletim sistemini çıkarsalar yine kullanmam.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
sanki devrim niteliginde bir sey mi olacak 12.10 dan cok mu farkli olacak

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
windows 7 ile bir sorun olmuyor ama bildigim kadariyla ki windows 8 ile calismiyor yani boot olayi izin vermiyor ,windowsa aliskin isen sana kde li bir dagitim öneririm mesela kubuntu ,eger fazla oyun oynuyorsan bence windowsda kal ,simdi bu biraz kisilik meselesi aslinda ,yani bilgisayarda macera seviyorsan linux sart

yada cok yakin zamana kadar pardus-anka 2013 cikacak iyi bir sey olacak gibi ben sahsen onu bekliyorum

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer yarın 13.04 deneme sürümü yayınlanır ve ben bunu kurarsan 3-5 ay sonra tam sürüm yayınlandığında tekrar kurmam gerekecek mi yoksa güncellemeyle çözülüyor mu?

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer yarın 13.04 deneme sürümü yayınlanır ve ben bunu kurarsan 3-5 ay sonra tam sürüm yayınlandığında tekrar kurmam gerekecek mi yoksa güncellemeyle çözülüyor mu?

güncellemeyle çözülüyor

windowsu kullanan b kişiyim lınux kursam aralarında çakışma olmazmı??
çakışma olmaz bilgisayar açılışında size linuxtan mı windows tan mı başlatayım diye soracaktır

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
güncellemeyle çözülüyor

çakışma olmaz bilgisayar açılışında size linuxtan mı windows tan mı başlatayım diye soracaktır
Haberlerde okudum da dogrumu bilmiyorum. galiba windows bootu desteklemıyormuş 7 de oluyormuş lınux Dogrumu ki

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Haberlerde okudum da dogrumu bilmiyorum. galiba windows bootu desteklemıyormuş 7 de oluyormuş lınux Dogrumu ki

windows 8 yanına başka işletim sistemi kurulmasına izin vermiyordu ama ubuntu 12.10 sürümü ile bu sorunu ortadan kaldırdı:yes:

blatela1993

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer bilgisayar dünyasına profesyonel olarak girmek isterseniz bir gün anlarsınız niye bu kadar sevdiğimizi :) En basitinden , en zoruna hem amatörlere hem profesyonellere hitap eden bir sürü linux dağıtımı bulunmakta hepsi ayrı bir zevk veriyor ayrıca terminal sistemini kullanmayı öğrenmek ayrı bir zevk , öğrendikten sonrası daha ayrı bir zevk ama ben oyunuma bakarım, rahatıma bakarım ne işim olur bilgisayarla derseniz tabiki windows ağır basar. Linuxu de en iyi şu resim açıklar
18116_294090730710508_847367274_n.jpg

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eğer bilgisayar dünyasına profesyonel olarak girmek isterseniz bir gün anlarsınız niye bu kadar sevdiğimizi :) En basitinden , en zoruna hem amatörlere hem profesyonellere hitap eden bir sürü linux dağıtımı bulunmakta hepsi ayrı bir zevk veriyor ayrıca terminal sistemini kullanmayı öğrenmek ayrı bir zevk , öğrendikten sonrası daha ayrı bir zevk ama ben oyunuma bakarım, rahatıma bakarım ne işim olur bilgisayarla derseniz tabiki windows ağır basar. Linuxu de en iyi şu resim açıklar
18116_294090730710508_847367274_n.jpg
Peki nerden indirebilirimm wubudan indiremedim google a ne yazıyım bide windows 8 ile çakışmazmı

blatela1993

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Peki nerden indirebilirimm wubudan indiremedim google a ne yazıyım bide windows 8 ile çakışmazmı
Linux windows ile beraber yüklenebilir hdd yi ikiye bölerek, mesela ben de windows 7 ve backtrack 5 r3 sürümü beraber yüklü şu an ama siz yeni başlayacağınız için ubuntu.com/download kısmından ubuntuyu indirin ve Vmware workstation sanal makine programını indirip kurun. Googleda vmware ile nasıl sanal linux yüklenildiği ile ilgili bir sürü kaynak bulabilirsiniz.Linux sevmeye ubuntudan başlayın sonra yavaş yavaş diğer dağıtımlarada bakarsınız isterseniz. Yukardaki resim aslında diğerlerini de açıklıyor :)

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Linux windows ile beraber yüklenebilir hdd yi ikiye bölerek, mesela ben de windows 7 ve backtrack 5 r3 sürümü beraber yüklü şu an ama siz yeni başlayacağınız için ubuntu.com/download kısmından ubuntuyu indirin ve Vmware workstation sanal makine programını indirip kurun. Googleda vmware ile nasıl sanal linux yüklenildiği ile ilgili bir sürü kaynak bulabilirsiniz.Linux sevmeye ubuntudan başlayın sonra yavaş yavaş diğer dağıtımlarada bakarsınız isterseniz. Yukardaki resim aslında diğerlerini de açıklıyor :)
ücretsiz indirilmiyor heralde bulamadım bn girdimde gezginlerden indiriyorum şu anda 694 mb windows 8 için yokmuş winows 7 için indiriyorum 64 bit sorun çıkartmaz heralde

Shıftdelete

Asistan
Reaksiyon puanı
0
piyasada bi çok firmanın olması iyi bişey rekabetten insanlar faydalanır ubuntu kullanmayacak olsamda :)