Yeni PC mi Alsam Yükseltme mi Yapsam !!?? Fikirlerinizi Bekliyorum

Berke2000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şimdi Şu Andaki Pc im in power girişi yandı , üçlü prizide yakmış bilgisayarcı 20 tl dedi + priz 25 Tl totalde 45 - 50 tl bi para çok sıkıntı değil yaptırabilirim .Bozuk pc nin Özellikleri :
DDR2 2gb Ram
1,7gb ekran kartı intel hd grapcihs (hd gra. 4000 di galiba tam hatırlamıyorum)
Amd athlon II 2,91 Ghz
250W Psu

Biraz Hesap Kitap Yapınca (bayram vs) 1200 Tl falan toplarım kasayıda 350 400 tl ye satsam 1.5 olur babama 1.5 da sen koy diyebilirm koyarsa 3tl ye efsane toplarım ama pc ye 3 tl vermek çok gelebilir babama göre aslında iyi bir fiyat ama bilemiyorum örneğin ;
Liseye geçerken pc içn 250 tl civarı para biriktirdim babama verdim yarın pc ile geldi çok şaşırdım hiç bana sormadı yani onun gözende çok basit bi olay gibiydi.
Bense 3-4 sene önce gözüme uyku girmemişti neyse acaba 1200 tlye masaüstümü yükseltebilir miyim (4 gb ram varmıdır acaba ddr 2) ?Takınca 6 gb olur formatla 64 bit yaparım ekran kartını da yükseltirim diyorum ama acaba anakart ve işemci ile uyumlu olurmu ki lütfen Yardım edin ne yapsam 6gb ram oyunlarda eksik kalabilir mi

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Yükseltme için çok beklentiye girmemen lazım. Zira 3-4 senelik bir pc den bahsediyorsun. Pc nin bileşenleri yükseltmeye uygun olmayabilir. 2 + 4 GB ram anakartına uygun olmayabilir. Anakartta bitiyor iş anlayacağın.