Yeni Nesil

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yeni nesil neden böyle? Hakikaten bakıyorum da inanılmaz derecede küçük yapılı ve gelişmemiş. Liseyi bitirmesine az bir zaman kalmış gençler bile neredeyse ortaokul çağlarındaki çocuklarla aynı boyda. Ben kendimden ve arkadaşlarımdan bilirim. Benim boyum da kilom da idealdi. Ama şimdi bakıyorum da üzülüyorum. İnanılmaz küçük yapılı bu yeni nesil. Şimdi sürekli bu soruyu soruyorum; yeni neslin küçük olmasına en büyük etken ne acaba?

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ben gayet uzunum 1.87 boy kilo 85 biraz fala ama bir engeli yok ;)

tabiki çocuğa bakımın önemi var biz bal, yoğurt, süt, yumurta, et, gibi şeyleri köyde - adada kendimiz üretip yemiştik ondan biraz geliştim :)

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
o zaman şu sonuç çıkıyo gıda eksikliğinden insanlarımız fazla gelişemiyo ama bence tek sebebi bu değil bunun birçok sebebi var olmalı yorumlarınızı bekliyorum

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Hani hep yaşlı insanları görünce onların direncili hayat doluluğunu pest etmeyişlerini onlara bakıp diyoruz yaaa heyt bee eski toprak işte.... :)

Bu konuda da bunu görüyoruz aslında sağlıksız beslenme
teknolojik yaşam kötü yaşam koşulları eskiden herşey doğaldı ya şimdi...!

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yediklerimizden falan oluyor bence bunlar çünkü şöyle geçmişe gidersek ilk zamanlarda insanlar uzun boylu,zeki vs vs gibi özelliklere sahipti ancak şimdi ???? Bu da demek oluyor ki eskiden insnalar tamamen doğal şeylerle besleniyordu fastfood tarzı yiyiecekler yoktu.Aslında sadece yemekle de deil bu daha var da şuan aklıma gelmio :)
hellish yazını okurken ne aklıma geldi biliyor musun ??? Önceden insanlar uzundu şimdi geçmişe göre çok kısa bi 40-50 yıl sonra insan oğlu nasıl olacak acaba ???? herhalde ufacık tefecik sağlıksız akılsız ... :S

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
benim annem 150 civarı babamda 170 ama 4 kardeşiz ben, 2 abim uzunuz 170 - 187 arası ablam 165 civarı ???

Edit:

-BeSTe- dedi ki:
hellish yazını okurken ne aklıma geldi biliyor musun ??? Önceden insanlar uzundu şimdi geçmişe göre çok kısa bi 40-50 yıl sonra insan oğlu nasıl olacak acaba ???? herhalde ufacık tefecik sağlıksız akılsız ... :S

Evet eskiden insanlar daha uzundu ör: padişah elbiselerine, kavuklarına iyi bakın, HZ. Muhammed s.a.v. ayak izine bakın ayağı öyle olan şimdi varmı

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
405
hep yediklerimizden ama nesil de küçülüyor yavaş yavaş...

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
-BeSTe- dedi ki:
Yediklerimizden falan oluyor bence bunlar çünkü şöyle geçmişe gidersek ilk zamanlarda insanlar uzun boylu,zeki vs vs gibi özelliklere sahipti ancak şimdi ???? Bu da demek oluyor ki eskiden insnalar tamamen doğal şeylerle besleniyordu fastfood tarzı yiyiecekler yoktu.Aslında sadece yemekle de deil bu daha var da şuan aklıma gelmio :)
Evet ya ne komik artık herşey hormonlu hormonsuz yemediğimiz bişi kalmadı eskiden herşeyi zamanında ve nevsiminde yerdik ama şimdi canın ne isterse var bundan şu sonuç çıkıyo ama teknoloji de bir yerde tehlikemi?

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Erthon dedi ki:
benim annem 150 civarı babamda 170 ama 4 kardeşiz ben, 2 abim uzunuz 170 - 187 arası ablam 165 civarı ???

bide bu var bunu hiç anlamıyorum benim annem babam teyzemgil dedem kuzenlerim uzun ama ben kısa neden ??? yani acaba bu neye göre ???

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hellish dedi ki:
-BeSTe- dedi ki:
Evet ya ne komik artık herşey hormonlu hormonsuz yemediğimiz bişi kalmadı eskiden herşeyi zamanında ve nevsiminde yerdik ama şimdi canın ne isterse var bundan şu sonuç çıkıyo ama teknoloji de bir yerde tehlikemi?

olabilir ama nasıl olduğunu dile getiremiyorum ???

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Erthon dedi ki:
tamam anladık ailecek uzunsunuz sizin nesilde bir problem yok :} :} :}

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Erthon dedi ki:
-BeSTe- dedi ki:
Evet eskiden insanlar daha uzundu ör: padişah elbiselerine, kavuklarına iyi bakın, HZ. Muhammed s.a.v. ayak izine bakın ayağı öyle olan şimdi varmı?

hellish

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yok evet ama bunların sebebi ne neler

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Boy kısalığı nedenleri nelerdir?

Boy kısalığı nedenleri iki ana grupta toplanmaktadır. İlk grupta ailesel ve yapısal boy kısalığı bulunmakta ve bu grup normalin bir çeşiti olarak kabul edilmektedir.Bir başka deyişle bu çocuklardaki boy kısalığı herhangi bir hastalığa bağlı değildir. Boy kısalığı olan çocukların %80’i bu grupta toplanmaktadır. İkinci grupta ise hastalıklara ve beslenme bozukluğuna bağlı boy kısalığı vakaları bulunmaktadır. Başta beslenme bozukluğu ve büyüme hormonu eksikliği olmak üzere birçok hastalık(böbrek hastalıkları, kansızlık, kalp ve akciğer hastalıkları vb.) boy kısalığına neden olmaktadır. Bunların yanında uzun süren ruhsal sorunlar da boy kısalığına neden olur. Bir çocuktaki boy kısalığının sayılan bu nedenlerden hangisine bağlı olduğunun erken dönemde saptanması çok önemlidir.Çünkü boy kısalığı altta yatan ciddi bir hastalığın bir bulgusu olabileceği gibi erken tanı her zaman iyi tedavinin önkoşuludur. Bu nedenle boy kısalığı olan çocukların “Büyüme ve endokrinoloji” ünitelerince değerlendirilmesi ve gerekli olanlarda ileri araştırmaların yapılması gereklidir.

Kaynak

Erthon

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu açıklama için teşekkür ederim ama hala bir şey eksik gibi geliyor bana !!!

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
He ya yeni jenarasyon -özellikle kızlar- çok, kısa.

-BeSTe-

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya ben neden kısayıııımmmmmm :( :( :( :P :D

bence bunun nedenini bilim açıklayamaz ??? sizce ??? Bide neden böyle dedim biliyor musun açıklansaydı zaten açıklanırdı ama hiç bişe yok gen diip duruyorlar ... :*

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Ya bence alakası yok benim çevremdekiler hani derler ya katır gibi he işte aynen öyle. Hele kuzenlerim aboooww o.O

Yoksa, :L yoksa bizim sülale mi iri? :^) hmmm..... neyse :I