Yeni internet sorunu

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Bu olayla dün karşılaştım.Akrabam 2 hafta önce ttnet ten bir telefon almış ve beni aradı.2 yıllık sözleşmeleri bitmiş ve yeniden sözleşme imzalamaları halinde 6 ay boyunca 9 küsür lira ödeyeceklerdi.Daha önce bende böyle bir telefon almıştım ve onayladım ama ttnet bayiliklerine sormasını istedim.Onlarda iyice emin olduktan sonra gelen telefonu onaylıyorlar.Tabi eniştem anlamaz bu işte.Kendisine kargoyla sözleşme gelmiş ve imzalamış.Dün kuzenim bana telefon açtı.İnternetleri gitmiş,ttneti aradıklarında hatlarının türknet'e geçirildiğini öğrenmiş.Bende ttneti aradım ve ilk aldığım cevap ortada kendilerini ttnetten arıyoruz,yan kuruluşuyuz vs. diye arayıp türknet yada başka sağlayıcılara geçiriyorlarmış.Bende türknet'in müşteri hizmetlerine 2 saat ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım.Sabah olduğunda bazı araştırmalarım sonucunda bulunduğum bölgede farklı servisler tarafından 3-4 kişinin interneti kesilmiş ve servisi değişmiş. Diğer sorun şu ki; verdikleri kullanıcı bilgilerini modeme giremiyoruz.Çünkü kullanıcı adı [MENTION=59927]ttnet[/MENTION].Bunu değiştiremiyoruz.En sonunda faks çektik.Bakalım sonuç ne olacak.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Yuhh! Hadi öyle ya da böyle internete bağlanıyorduk da başka bir ISP'nin bu şekilde insanları mağdur bırakması, yuh ötesi dedirtecek cinsten.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Bilinçli tüketim şart. O kadar ttasn isimli turk telekomun yetkili magazaları varken neden alt kuruluşlar ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bu tarz telefonlara cevap bile vermemek lazım. tarife veya servis sağlayıcı değişimi için direk müşteri hizmetlerini arayıp görüşülmeli. bu şekilde telefondan arayan şirketler genelde taşeron çalışan telekom şirketleri. asgari ücrete eleman çalıştırıyorlar ve elemanlarına aylık belli miktar satış hedefi koyuyorlar. çalışanlarını, anlaşmalı oldukları şirketlerin internet ve telefon paketlerini satmaya zorluyorlar. yoksa maaş vermiyorlar. onlar da telekomun veri bankasındaki telefonları arayıp satış yapmaya çalışıyor. ikna etmek için de her türlü yalan/yanlış bilgiyi söylüyorlar. eğer bir hata yaparlarlarsa ilgili firma (ttnet, turknet, smile, vs.) sorumluluk kabul etmiyor. bizler de kimler tarafından arandığımızı bilmediğimiz için hesap soramıyoruz.