Yeni Hızlar Ne Oldu?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Arkadaşlar yeni hız limitleri yürürlüğe girdi mi? Girdiyse, doblo tarzı kamyonet olarak geçen araçların duble yollardaki hız sınırı nedir?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
http://forum.shiftdelete.net/gundem-dunya-turkiye/164230-trafikte-yeni-kurallar.html

Yukarıdaki başlıkta yazıyor. Trafik hizmetleri başkanının dediğine göre; hız sınırlamalarını belirlemede yol, araç gibi unsurların teknik yapısı iyi olması gerekiyormuş. Bu yüzden bu hızı uygulayamacaklarmış mış mış...

İlginç. Bu konuyu görmemiştim ama trafik.gov.tr'de ki yönetmelikte duble yollarda hız sınırı maksimum 110 gibi birşey yazıyor. Bu sebeple bu konuyu açmıştım.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Hmm.Benim bildiğimde kanun olarak onaylandı ama resmi gazetede yayınlanmadı.

Yani hala hız sınırı 90 km. Yukarıdaki haberede bakacak olursa daha 110 Km hıza ulaşmak için daha çok var. Gerçi bakan bile dedi " Biz bu işe sadece resmiyet kazandırdık" diye.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hmm.Benim bildiğimde kanun olarak onaylandı ama resmi gazetede yayınlanmadı.

Yani hala hız sınırı 90 km. Yukarıdaki haberede bakacak olursa daha 110 Km hıza ulaşmak için daha çok var. Gerçi bakan bile dedi " Biz bu işe sadece resmiyet kazandırdık" diye.

Öyle zaten basıyoruz o kadar da, şimdi doblo'da hız sınırı normalde 80, 114ü geçtin mi ceza 250'nin üstünde, bana bu çok koyar, öğrenci adamım. :)

Eğer 100'e falan çekildiyse hız sınırı 80'den bana yeterli gelecektir. :)