Yeni güç kaynağımda 6-8pin var Anakartda 4 cevaplarınızı bekliyorum

asicrash1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim eski psum 4pin var ve anakartdada 4pin var bunları sorunsuz montajlıyorum ama-
yeni aldığım güç kaynağında 6 ve 8pin var 6pinli olanın yarısını taktım ama patlama olur diye calıstırmıyorum yardımlarınızı bekliyorum altta resimler mevcut

Bu benim anakart degil ama bundada 4pin var aynen böyle
zAlG3B.png

Bu ise benim yeni güç kaynağının tüm soketleri
pg85Ez.png

Reaksiyon puanı
16,128
6pinli ekran kartının onu çıkart 8 pin 12v 4+4pin olması gerek ayrılır yapıda 4 pinli kısmı tak biri takılır ona dikkat et.
atx8-82.jpg

asicrash1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6pinli ekran kartının onu çıkart 8 pin 12v 4+4pin olması gerek ayrılır yapıda 4 pinli kısmı tak biri takılır ona dikkat et.
atx8-82.jpg

güzel yorumun ve yardımın için sağol 8 tane pin olan ayrıldı 4+4 oldu 2 tane 4lük oldu simdi bunlardan hangisini takmam grk oraya

Reaksiyon puanı
16,128
birini tak ikiside aynı olmalı fark varsa biri takılmaz zaten hangisi takılırsa onu tak.

asicrash1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok sağolasın takamadım moralim bozulmustu

anagüç konnektörü uzun pinli olan

dvd

hardisk

ve suan konustumuz pin bunları takıcam simdi baya kablo artıyor bunlar ne olcak peki :D

asicrash1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolasınız hepinize deşekkür ederim montajlim bakalım inş havaya ucmayız :D

Reaksiyon puanı
16,128
o 6pin pci-express güç kablosunu cpu 12v 4 pin yerine takıp çalıştırsaydın işte o zaman patlama olurdu aslında onun oraya takılamaması gerekir di...

asicrash1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
taktım ama calıstırmadım şimdi o 8li olanı ayırdım 2 tane 4lük oldu takıcam sımdı :D benim bi arkadaş bilgisayarı acmıstı ve güm diye patlamıstı güç kaynağı tüm şarteller atmıstı resmen bilgisayardan kıvılcım duman cıkmıstı korkum var yani :D

Reaksiyon puanı
16,128
taktım ama calıstırmadım şimdi o 8li olanı ayırdım 2 tane 4lük oldu takıcam sımdı :D benim bi arkadaş bilgisayarı acmıstı ve güm diye patlamıstı güç kaynağı tüm şarteller atmıstı resmen bilgisayardan kıvılcım duman cıkmıstı korkum var yani :D

o hatayı yapmış olabilir belki psunun voltaj seçici varsa 120volta almışta olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yardımınız için sağolun suan bilgisayar calısıyor ilk acılmadı sandım ama meğersem acılmıs eski güç kayna wantilatör gibi ötüyordu sessiz bu seferki

S

SDN Okuru

SDN Okuru
suanda kullanıyorum bilgisayarı sorunsuz sekılde ilk acılmadı sandım ama acılmıs cok sessiz gidip bide macun alim tamamdır