Yeni Ekran Kartları

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkeze merhaba, ben yakalaşık bir ay önce kasa topladım (yani fikirde topladım henüz almadım) fakat ekran kartınla ilgili bir sorunum var. Şimdi
benim alacağım ekran kartı : Sapphire ATI HD7950 With Boost 3GB DDR5 384 Bit PCI Ekspres
Fakat ATI'nin sitesine girdiğimde kafam çok karışıyor, mesela bugün bunu gördüm 'http://www.youtube.com/watch?v=u4VD6l0R7Ts' her nakadar bu alacağım güçlüde olsa 1 sene sonra çöp olacağından korkuyorum. Şuanın teknolojisiyle hangi markanın hangi modelini önerirsiniz. (Fiyat/Performans grafiğinie göre)

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
suanin en iyi kartlarindan zaten neden cop olsun ki emektar 6 senelik kart halen oyunlari sorunsuz aciyor

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki Altta yazdığım iki ekran kartı arasındaki farkı çokl merak ettim lütfen söyleyin :

Sapphire Vapor-X HD7950 OC Edition 3GB DDR5 384 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı
Sapphire ATI HD7950 With Boost 3GB DDR5 384 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı
Çünkü ikiside aynı fiyatlar ve isimleride nereedeyse aynı.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben 6 gb almayacağım sadece o iki 3gb lık ekran kartını fakrı nedir ?

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
aradaki fart soğutma teknolojisi.. Vapor-X technology ATİ'nin geliştirği bir soğutma teknolojisi... Ne kadar işe yarar, nasıl bir mantığı vardır, diğer soğtmalardan farkı ne "Vapor-X technology" şeklinde google'da aratıp okuyabilirsin... Fakat bu konuda TR kaynak bulabileceğini zannetmiyorum...

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk yazdığım ekran kartı bir süre önce 1000tl civarıydı fakat şimdi aynı fiyattalar. İlginç. Pekala piyasanın en iyilerinden demişsiniz daha yüksek ne var ? Top 10 ekran kartı sıralamasında ilk 5'de bu kart. Diğerleri tamamen profesyonel 4-6 gb kartlar zaten.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Mesela bu baktığın kartın tek devre üstünde x2 şeklinde olanı geliyor sanırım powercolor yapıyordu. Gtx690 ı sollar atar bir köşeye... En iyisini almak istemen normal ama 500 liralık kart her şeye yeter...

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesela bu baktığın kartın tek devre üstünde x2 şeklinde olanı geliyor sanırım powercolor yapıyordu. Gtx690 ı sollar atar bir köşeye... En iyisini almak istemen normal ama 500 liralık kart her şeye yeter...
şimdi ben 3d çizim için kullanacağım fakat ekran kartı render alırken etki ediyormu bilmiyorum. (Mantık olarak en etken parça olmalı ama) çünkü oyunları doğrudan etkiliyor ve oyunlarda mantık olarak seri render alırlar. Ona göre bir ekran kartı alıcam fakat ne olursa olsun insan sıkılır 2-3 oyun açar işte ne biliyim çok beklenen bir oyun çıkar açar bakar o zaman gelincede şu konusmaya yapmak istemiyorum 'ulan ekran kartına 1000 lira verdim çizimlerde iyi hoşta su oyunu acamiyor'.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
şimdi ben 3d çizim için kullanacağım fakat ekran kartı render alırken etki ediyormu bilmiyorum. (Mantık olarak en etken parça olmalı ama) çünkü oyunları doğrudan etkiliyor ve oyunlarda mantık olarak seri render alırlar. Ona göre bir ekran kartı alıcam fakat ne olursa olsun insan sıkılır 2-3 oyun açar işte ne biliyim çok beklenen bir oyun çıkar açar bakar o zaman gelincede şu konusmaya yapmak istemiyorum 'ulan ekran kartına 1000 lira verdim çizimlerde iyi hoşta su oyunu acamiyor'.

Öyle bir durum olmaz ama oyun kartı, grafik kartı durumu var... Ati kartlar oyunlarda nvidialar çizimlerde ön plandalar. Bir tane kartları vardı nvidia da koskoca şehiri çizmişlerdi 256mb bir ekran kartı hiç takılmadan üstesinden geliyordu, atide bunun için 1-2 gb gerekebiliyor. Kullanım amacına ve programa göre tasarlanıyorlar denebilir. Şimdi gelecek olursak senin işine ve bütçene en uygunu gtx670ler olur. Mesela kağıt üstünde 7850 ile aynı sayılırlar 2gb 256bit ama fiyat olarak da performans olarak da 2 katı :D hatta gtx670 vs 7970 de bile önde çoğu oyunda.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öyle bir durum olmaz ama oyun kartı, grafik kartı durumu var... Ati kartlar oyunlarda nvidialar çizimlerde ön plandalar. Bir tane kartları vardı nvidia da koskoca şehiri çizmişlerdi 256mb bir ekran kartı hiç takılmadan üstesinden geliyordu, atide bunun için 1-2 gb gerekebiliyor. Kullanım amacına ve programa göre tasarlanıyorlar denebilir. Şimdi gelecek olursak senin işine ve bütçene en uygunu gtx670ler olur. Mesela kağıt üstünde 7850 ile aynı sayılırlar 2gb 256bit ama fiyat olarak da performans olarak da 2 katı :D hatta gtx670 vs 7970 de bile önde çoğu oyunda.
,
Gigabyte nVIDIA Kepler GTX670 2048MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı

sanırım yukardakinden bahsediyorsunuz ? eğer öyleyse şimdi ilk sorum
1.bu kart ilk başta yazdığım karttan dahamı iyi ? (neden sorduğumu söyliyeyim : ilk dediğim hem 3gb hemde 384 bit)
2.bu kart 500$ fakat şimdi yazacağım karty 600$
Gigabyte nVIDIA Kepler GTX670 4096MB DDR5 256 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı

100$ fazla verince birden 2 katına çıktı belleği.

edit : ben bu ekran kartlarıyla kafayı yiyecem

[h=3]MSI nVIDIA GT 630 4GB DDR3 128 Bit Pci Ekspres Ekran Kartı[/h]bu yazdığımda 94$. 4gb hemde. Tüm donanım tamam ekran kartlarını bi çözemedim ben.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
7970 de bile önde çoğu oyunda demiştim, sen 7950 istiyorsun yani daha düşük modeli. Onun yanında eğer cidden 100$ fark varsa 4gb olanı al tabiki. gt430 geri kalmış bir ekran kartı 4gb olması pek bişeyi değiştirmez. Neticede gtx670 4gb çok iyi bir seçim alabiliyorsan ;)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Arkadaslar GT modelleri bütce kartlari. Ofis bilgisayarlari icin iyi ama oyun oynamak icin asla tavsiye etmiyorum.

[MENTION=307463]Conixcit[/MENTION]

Almak istedigin GT630 isterse 6gb olsun birsey farketmez. Kart hem eski ddr3 hemde genel olarak cok yavas.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
şimdi ddr5 çıktı geniş veri yolu sayesinde daha rahat çalışıyor bu yeni ekran kartları ona uyumludur kesin

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar GT modelleri bütce kartlari. Ofis bilgisayarlari icin iyi ama oyun oynamak icin asla tavsiye etmiyorum.

@Conixcit

Almak istedigin GT630 isterse 6gb olsun birsey farketmez. Kart hem eski ddr3 hemde genel olarak cok yavas.
simdi gt modelleri için bütçe kartları demişsiniz. O zaman sonuç olarak ben ati demiyim?

Birde bir sorumdaha var mesela ati nini 7970 modelinin bir kaç çeşidi var biri msi biri sapphire görünüşleri farklı performans fark edermi ? Ama ati nin sitesinde bu kartlar sadece dikdörtgen gözüküyor sapphire ve msi ürettikleri ati ler uzay mekiği mübarek.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
simdi gt modelleri için bütçe kartları demişsiniz. O zaman sonuç olarak ben ati demiyim?

Bu sorunu tam anlayamadim.

Birde bir sorum daha var mesela ati nini 7970 modelinin bir kaç çeşidi var biri msi biri sapphire görünüşleri farklı performans fark edermi ?

Görünüsten dolayi performasin etkilenecegini sanmiyorum. Önemli olan üreticinin kullandigi sogutma teknoloji'sidir.

HD 7970 icin sunlari söyleyebilirim.

Gigabyte modeli icin kullanicilar fan'i cok sessiz diyor.

MSI modeli iyi OC yapiliyormus.

Sapphire modeli yük altinda hafif "islik" caliyor diyenler var. Vapor X modeli hakkinda pek birsey bilmiyorum, yorum yapmam dogru olmaz. Arastirmak lazim.

Not: Bunlar sadece forumlardan edindigim bilgiler.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yani, madem bütçe kartı, ati kartlar daha performanslıdır.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Modelleri kiyaslamadan birsey demek dogru olmaz.

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ati kartalr oyunda ön planda, gt kartları ekonomik kartlar, yine ne alacağım konusunda fikir sahibi değilim.