Yeni Chrome, Yabancı Dil Problemini Çözüyor

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
İnternet sitelerini dolaşırken yaşadığınız dil problemleri, sizi sayfa dolaşmaktan soğutuyor mu? Google'ın Chrome'u bu probleme çözüm buldu.

Google'ın tarayıcısı Chrome'un son versiyonunda (4.1) yer alan "Translate (Çeviri)" özelliği, artık İnternet'te dolaşırken yaşayacağınız dil problemlerini ortadan kaldırıyor. "Google Translate" uygulamasını Chrome ile bütünleşik çalıştıran mühendisler, bu sayede basitçe sayfaların dilini değiştirmemize olanak tanıyor.

chrome1267532545.jpg

Kendi dilinizde olmayan bir sayfaya ulaştığınızda, tarayıcının üzerinde çıkan uyarıya tıklarsanız, anında çeviri gerçekleşiyor ve sitenin dili belirlediğiniz hale geliyor. Daha önce Google Translate üzerinden yapılan bu uygulama, Chrome'un son versiyonunda aktif olarak otomatik hale getirildi.

Google Chrome'un son versiyonunu indirmek için tıklayın.

:: Otomatik çeviri özelliği, tarayıcı olarak Chrome'u tercih etmenize neden olur mu?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bu özellik olmasa bile tercih ettim Chrome'u :).

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Hiç bir işe yaramıyor :lol: Daha oturmadı bu translate işi.

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
güzel bir düşünce mesela google translate tarzanca bir dil çeviriyor,onun gibi olmaz umarım:D

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hafif tarzanca oluo ama çinceyi hiç anlamıosun böle en azından fikrin oluo yazılarla alakalı :D

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
chrome kullanıyodum şimdi çektim son sürümü pek gerek yok ama :) bulunsun..

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
hafif tarzanca oluo ama çinceyi hiç anlamıosun böle en azından fikrin oluo yazılarla alakalı :D

aynı düşüncedeyız seninle kaldıki ingilizceden türkçeye çeviride gayette başarılı bence..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
IE ve firefox ile google araç çubuğu sayesinde bu olay zaten vardı. Google Chrome eklenti desteğinden sonra ufak bir eklenti olarak bu özellik kazanılabiliyor. Ama her seferinde evet bu sayfayı çevir demekten bıkmıştım. Umarım dahili desteğe tercihimi anımsa tercihi eklemişlerdir.

güzel bir düşünce mesela google translate tarzanca bir dil çeviriyor,onun gibi olmaz umarım:D
Zaten Google translateyi kullanıyor. En ufak bir fark yok.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
bubble translate eklentisi yeterince işimi görüyor. inşallah bunu kullanmak mecburiyetinde kalmayız.