Yeni Chevrolet Aveo Sedan hakkında her şey!

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Ön farklar oldukça etkileyici ancak arkası çok sıradan. Cruise modelinde de aynı durum söz konusu. Donanım olarak şaşırttı açıkçası. Start/stop ve yokuş kalkış desteği ile birlikte tercih edilebilir bir araç

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
37 bin TL ? Benim oyum YUH ARTIK ' tan yana :) Kesinlikle alınmaz...

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bu özelliklere 37 aslında fena değil gibi. [MENTION=108700]kowalskii[/MENTION], senin önerin başka model var mıdır mesela dizel olan?

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
vayyy beee araca bak çok iyimiş dememiz lazım galiba bu testten sonra :) çünkü nasıl arabaysa hiç eksi yanı yokmuş çok iyimiş :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Kötü demeyelim de, elimde bir başka araçla kıyasladığımda eksik yönleri konusunda, dışarıdan çok ses almasını söyleyebilirim.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
[MENTION=2]Troy[/MENTION], [MENTION=36351]mr_rain[/MENTION];

İlk yorumumda meşgul olduğum için ve o an aklıma fiyatları gelmediği için tam bilgi veremedim. Öncelikle otomobil seçiminde, zevklerin önemli etken olduğunu belirtmek isterim. Ancak ben burada daha çok araç kalitesi ile motor verimliliği gibi etkenlerden bahsetmek isterim.

37,000 TL den başlayan ve diesel olan bir Aveo modeli var;

Bunun karşısına ben Nissan Note 1,5 DCI seçeneğini öneririm (sadece örnek). Neden derseniz; öncelikle arabanın 3 yıl kullanıldıktan sonra sağından solundan ses gelmesi, diesel pompasının gürültülü çalışmasını istemem. Belirli bir yıldan sonra, ciddi bir 2. el fiyat kaybı yaşayacağını düşünüyorum Aveo nun. Ayrıca bu tarz arabalar daha geniş iç hacim ve rahat oturma mesafesi sunuyor. Özellikle benim gibi uzun ve rahatına düşkün insanlarda eleyici bir etken oluyo.

Fiyat aralığını esnetirsek Nissan Juke 43,000 TL den başlıyor. Yani yine tarz meselesi ama Juke ve bu segment de bulunan araçlar gibisi yok derim. (geniş rahat yüksek ve ekonomik). Bildiğiniz gibi diesel fiyatı 4 TL/L dayandı ve LPG burada alınacak benzinli araçlara güzel bir seçenek olarak düşünülebilir. 43,000 TL ye aldığınız aracı maks 2,000 TL masrafla LPG yapabilir ve ciddi ekonomi sağlarsınız. Örnek olarak Ben İzmir - Adana arasını LPG ile maks 200 TL ye geçiyorum, markasını boşverin, eski bi araç... (1100 KM) :D

Fort Fiesta özellikle test sürüşlerinde ciddi ilgimi çekmişti. Videoları da seyrettikten sonra aklıma yatan bir diğer araç oldu. 1,4 Tdci 37,000 TL satış fiyatı var. Chevrolet markası sizi yanıltmasın. Uzun vadede o kadar da kaliteli ve sağlam kalacak araba değil. Ama Ford un sağlamlığını biliyorum ve gerçekten güzel araç. 37,000 TL gibi bir fiyat aralığında ben Ford Fiesta yı seçerdim gözüm kapalı. Yanlış hatırlamıyorsam içeriye hiç ses geçirmiyor bu araç.

Umarım düşüncemi ve araç alırken ki düşünce tarzımı açıklayabilmişimdir... Bazen düşünüyorum da babamın arabasında ya da kuzenimin arabasında hiç cruise control ya da bu tarz ekstra donanımları kullandım mı diye düşünüyorum da; hiçbir zaman. Aracı kendiniz kullanmıyorsanız ne zevki kalır ki ?

Aveo nun eski kasası daha şık bence bu arada :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Sanıyorum @kowalskii son noktayı koymuş durumda. Özellikle de 1.4 TDCI Ford Fiesta örneği ile.

Ancak şunu da belirtmekte fayda var; bu aracın en dolusu 37 bin tl. Acaba diğer örnekteki araçlar da en dolusu mudur?

Edit: 37 bin, giriş seviyesi fiyatmış ;) pardon.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sanıyorum @kowalskii son noktayı koymuş durumda. Özellikle de 1.4 TDCI Ford Fiesta örneği ile.

Ancak şunu da belirtmekte fayda var; bu aracın en dolusu 37 bin tl. Acaba diğer örnekteki araçlar da en dolusu mudur?

37,000 TL imiş Aveo nun da diesel baz modeli.. İnan donanımlarını karşılaştırmadım, yoksa işler karışır konuda :D Ancak belirtmek isterim, genellikle donanım seçeneklerini standart hale getirerek pazardan daha büyük pay kapmaya çalışmaktır bence ya da artık o özellik standart olmuştur. Ne bileyim; klima park sensörü, gibi kullanışlı donanımlar sanırım hepsinde var artık. En azından makul fiyata eklenebilir.

Yeni araç alınacaksa eğer her markadan birer otomobil beğenmek sonra onları bir arada değerlendirip kafana yatını almak en doğrusu olacaktır bence..

3uzpx.png

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bizim bir akraba 2012 benzinli cruze aldılar biraz pişman oldular. Şehir içi ortalama km'de 450 kuruş yakıyor.

Babam bu aralar araba alalım diyor ama bu arabanın fiyatı bizi aşıyor :)

Bu arada arka fonda çalan müziğin ismini merak ettim.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Eywallah [MENTION=108700]kowalskii[/MENTION],

Giriş seviyesi 37 bin tl imiş ben de düzelttim.
[MENTION=10066]aliitemel[/MENTION], prodüksiyondaki arkadaşımıza sordum sanırım yarın sabah geldiğinde bakar ve sana haber verir.

celalim93

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=2]Troy[/MENTION] o sislerin yandığını trafik polisi görmesin imzanızı almak için sıraya girerler. :D

bende alacak olsam tercihimi ford fiesta dizelden yana kullanırdım

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
otomobil incelemelerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? :D kimse tek kelime etmedi. iyi olmadı mı? :D sanki bize para mı vereysunuz?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
otomobil incelemelerimiz hakkında ne düşünüyorsunuz? :D kimse tek kelime etmedi. iyi olmadı mı? :D sanki bize para mı vereysunuz?
Bir an chevrolet firmasında çalışan bir araç tanıtımcısı olarak çalışıyorsunuz sandım :D Gerçekten güzel bir inceleme olmuş. Sadece otomobil incelemesi değil, böyle videolu bir çok ürün incelemeleri bekliyoruz. Uzun yazılı makaleleri okumak (şahsen) sıkıcı oluyor. Bu incelemeyi yazılı olarak yapsaydınız sadece özelliklerine ve fiyatına bakıp geçmekle yetinirdim :)

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
37 bin gerçekten çok pahalı dizel modeli 30 bin civarı olsa süper olurdu ama o fiyat yerine ford fiestayı terih ederim.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Ben aveoyu beğendim ama birde kullanmak lazım birkaç kere :D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ucuz etin yahnisi demişler. :)

İnceleme çok güzel olmuş, Focus'un da incelemesini yapmıştınız fakat ben daha ayrıntılı bekliyordum onu. :)

Arabaya gelince, ön paneldeki göstergeler inanılmaz kötü tasarlanmış, arabaya bindiğini fark edemez insan. Ön taraf Mitsubishi'yi andırıyor, Chevrolet simgesinin olduğu yer çok kötü. Arka tasarım yine son derece kötü. İç tasarım güzel ama klima hava çıkışlarının yanlarındaki bölmeler hiç iyi olmamış. Oralara bir şey koyduğunda oluşabilecek görüntü kirliliğini düşünemiyorum.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Aynından var bizde mavisi daha güzel :) içerisi bayaa geniş ama motor kasayı ancak taşıyor :) 1.2 full boş 30 bin liraya aldık arkadaşa.

--- Mesaj Güncellendi ---

Ucuz etin yahnisi demişler. :)

İnceleme çok güzel olmuş, Focus'un da incelemesini yapmıştınız fakat ben daha ayrıntılı bekliyordum onu. :)

Arabaya gelince, ön paneldeki göstergeler inanılmaz kötü tasarlanmış, arabaya bindiğini fark edemez insan. Ön taraf Mitsubishi'yi andırıyor, Chevrolet simgesinin olduğu yer çok kötü. Arka tasarım yine son derece kötü. İç tasarım güzel ama klima hava çıkışlarının yanlarındaki bölmeler hiç iyi olmamış. Oralara bir şey koyduğunda oluşabilecek görüntü kirliliğini düşünemiyorum.

Gögüs güzelde gösterge sistemleri ancak bu kadar kötü olabilirdi oyuncak gibi resmen ve karmakarısık. Yol bilgisayarında o anki yakıtla kac km yapabileceğini bulamadık ve yok sanırım :)

Aracın kasası o kadar ağır ki araç kendisini zor götürüyor gibi geliyor size ama öyle değil gene iyi gidiyor fakat çokta yakıyor 1.2 olmasına karsın bununda sebebi kasadan kaynaklanıyor ve içerisine 4 5 kişi binince yakıt durumu içler acısı bizce tabi dha full depo yapamadık arkadas hep benzin ışığı hummer sanki :D :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Güzel bir İnceleme olmuş.Arabam com da Editörlüğe filanmı başladınız?:mrgreen::D
Şaka bir yana devamını bekleriz.
Arabaya gelecek olursak,ön tasarım gayet güzel,ama arka kısımın tasarımı biraz Çin işi arabalara benzemiş.
Gerçi bu arabalarda Daewoo tarafından yapılıyor bildiğim kadarıyla,yani Kore üretimiydi.
İç tasarım bence hoş,fakat ses izolasyon sorunları var bu yeni modelin.
Motor Opel in Cdti motoru.
İkinci el konusunda biraz sıkıntılı olur bu marka.
Ama alıp uzun yıllar binecekler için gayet iyi.

Bu arada müzik güzelmiş,verilen linkten indiyorum.:thumbup1:

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Tasarım konusunda göstergeler için gelen eleştirilerde haklılık var. Bir de keşke yakıt tüketimi konusunda daha fazla bilgi verilseymiş. Her ne kadar bilgi sistemi olsa da, en azından bir navigasyon imkanı da olabilirdi belki. Yeni nesil bilgi sistemlerinde genelde navigasyon hizmeti de bulunuyor. Tasarım konusundaki bir diğer eksik bulduğum konu da, telefonu usb ile bağlayacaksam bunu şoför mahalinden yapmam çok zor. Çünkü bu işlem, sanki şoförün yanındaki koltuktan yapılacakmış gibi duruyor. Uzanmak çok zor.

Reaksiyon puanı
10,315
tanıtımınız güzel [MENTION=2]Troy[/MENTION] usta, ne ki ben on yaşındaki bir alman markasını diğer ülke markalarının sıfırına tercih ederim.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tanıtımınız güzel @Troy usta, ne ki ben on yaşındaki bir alman markasını diğer ülke markalarının sıfırına tercih ederim.

bir alman markası derken audi mercedes ve bmw'yi kastettiniz sanırım :)
geri kalan 2'li 10 senede haşamat oluyor :D

Reaksiyon puanı
10,315
bir alman markası derken audi mercedes ve bmw'yi kastettiniz sanırım :)
geri kalan 2'li 10 senede haşamat oluyor :D

yav alman'ın yaptığı otomobil hangi marka olursa olsun çok da farketmiyor be usta, hepsi sağlam gâvurcağızın be! :)
geçen gün bir arkadaşım wv polo aldı, 97 model, sapasağlam... diğer ülkelerin markalarının 3 yaşındakinden daha sağlam hem de.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
birde depodaki yakıtla kac km yol yapabileceğimizi bulamadık biz yol bilgisayarında :)

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yav alman'ın yaptığı otomobil hangi marka olursa olsun çok da farketmiyor be usta, hepsi sağlam gâvurcağızın be! :)
geçen gün bir arkadaşım wv polo aldı, 97 model, sapasağlam... diğer ülkelerin markalarının 3 yaşındakinden daha sağlam hem de.

10 Senelik Opel, Renault dan kat kat daha sağlam kacaktır.

bende 2005 Corsa var.Tabii ki segmentindeki fransız ve italyan araçlarından daha sağlam ve güvenli.ama bir bmw mercedes değil :D Onu demek istemiştim neyse vurmayın acıdı artık :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar araç içine aşırı ses alıyor. özellikle 1.4 dizel ltz kullanıyorum seri bir araç değil sollamada araç yığılıp kalıyor. konfor iyi fakat artık her araçta var olan özellikler var. arka koltuk rahatsız edici ve sürücüğü uzun yolda yoruyor. virajlarda araç altınızdan savrulacak gibi duruyor sert girmeyin viraja. sadece ön konsol dizaynı iyi ve aracın önden görünüşü yan ve arka görünüşü berbat. aracın arka bagaja bir malzeme koydum kokusu biraz irenç olduğu gibi aracın içine o kokuyu geçirdi