Yeni bir yontem.

Puanlama sistemi getirilmesi size nasil bir fikir?

• Iyi fikir katiliyorum...

Kullanılan: 14 38.9%
  • Su an ki sistemden memnumum.

Kullanılan: 22 61.1%

• Kullanılan toplam oy
    36

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kac zamandir yazayim diyorum sonra neyse bosverler ile kaynayip gidiyor arada.
Bir zaman once yabanci forumlardan birinde bir yontem gormustum, sormayin hangisi hatirlamiyorum adini.
Yanliz uyguladiklari yontem cok guzel idi.
Peki neydi bu yontem.
Oncelikle kredi sistemi var, bu sistem ile uyeler mesaj yazma ve konu acma hakkina sahip oluyorlar.
Nasil?
Her uyeye belirli bir miktarda baslangic kredisi veriliyor, bu kredi her konu actikca yada mesaj yazdikca azaliyor.
Yalniz.
Actigi konular yahut yazdigi mesajlara +Repuation ( -10 - +10 arasi ) sistemi veriliyor.
Eger kullanicinin yazdigi yorum olumlu oy almis ise bu puanlar kisinin hanesine yaziliyor negatif ise puanindan ekiliyor.
Eger sadece yorum yazilmis ama puan verilmemis ise yorumun turu ne olursa olsun +1 gibi bir puan aliyor.

Bunun ne faydasi var,
Oncelikle bir cok seyin onune gececektir, herkes herseye yorum yapmayacak yapilan yorumlar degerlendirilecegi icin artik yorum yazarken kisiler dusunerek yazacaktir.
Ayrica acilan konuda puan alamazsa bir kisi kredisi eksileceginden herkes kafasina gore konuda acmamis olacaktir.
Kredisi olmayan konu acamayacak yada yorum yazamayacak lakin belirli araliklarda yonetimden 1 mesaj yazabilme yeterliliginde puan alabilecektir.
Negatif puan araliginda olan kisilerde bu puanlari biriktirirerek tekrar poztifé yukselip yorum yazma hakkina sahip olacaktir.

Bu sayede ne et yanar ne de sis.
Tabi bunun suistimal edilmesi durumuna karsi yorum yazmadan puan vermek yasak olacagi gibi konu sahibi ve diger uyelerde yazilan yoruma puan verecek boylece kimse kafasina gore puan veremeyecektir.
Her baslikta ki her yoruma puan verilebilmeli boylece basliklar ve yorumlar anlamli hale gelebilmelidir.

Yine Adminler, Editorler, Super ve Normal moderatorlerin normal kullanicidan yuksek puan verebilmelidir ( negatif yada pozitif )
Bunun sebebi yonetimin bir nevi jest'i olmali ki uyeler tesvik edilebilmelidir.
Tabi ki bu tesvik guzel yorum yazmaya oldugu gibi tahrik edici yorumdan uzak durmaya yonelikte olur.
Ayrica yine Adminler, Editorler, Super ve Normal moderatorlerin konularina da yine +Rep verilebilmelidir.
Boylece Adminler, Editorler, Super ve Normal moderatorlerinde bir nevi oylamasi yapilmis olacaktir.
Yani bu kisilerinde yorumlarinin degerlendirmeye acilmasi hem son derece pozitif olur hemde katilimi tesvik eder.

Tabi ki bu benim gorusum ve Turk forumlari icerisinde bir ilk olmasini istemekten baska bir amaci yok.

Anket ekleme ve konuyu direkt yonetime iletmek yerine buraya acma sebebim uyelerinde mumkun olabildigince goruslerini alabilmektir.

Lutfen alakasiz yazi yazmayalim, yazanlarin hepsine - rep veririm :w00t:

Saygilarimla,

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şu rep işlerine bir türlü kanım ısınmıyor.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Şu rep işlerine bir türlü kanım ısınmıyor.
Burada ki Rep gercek anlaminda ki reputation yani degerlendirmedir,
Cok puan biriktirip hava atmak olmadigi gibi toplanan puanlar kullanilabileceginden bir anlami olur.

Boylece, banlamalarinda onune gecilebilir sonucta -rep biriktiren bir kisi bir sure sonra mesaj yazamaz ve konu acamaz.
Yonetimden gelen puanlar pozitif'e cikarana kadar da ceza gibi olur.

/▌
/ \

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
bir çok forumda rep ve beğeni puanları oluyor, inşallah sdn koyarlar.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
Rep gercekden yararsız bişey herkes tanıdıklşarına rep veriyor sonra seviye düşüyor hiç gerek yok bence daha yararlı bi fikri olan varsa paylaşsın

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sanırım sivaspor'un anlattığı direk + - rep değil, daha çok yazılan yorumunda alacağı puan sözkonusu, haliyle dikkat edilir akrabacılık oynanmazsa acayip kalite söz konusu olabilir. Eğer anladığım gibiyse. sadece + - rep değil yani

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Çok saçma ve gereksiz. Forumu altüst edecektir. Zaten herkes hakettiği yeri buluyor, puana gerek yok. Herkes kendi değerini kendi belirliyor.

-rep :mrgreen:

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
sanırım sivaspor'un anlattığı direk + - rep değil, daha çok yazılan yorumunda alacağı puan sözkonusu, haliyle dikkat edilir akrabacılık oynanmazsa acayip kalite söz konusu olabilir. Eğer anladığım gibiyse. sadece + / - rep değil yani

Aynen oyle, yani mesaj ve konu acma islemi kredi sistemine baglanirsa akrabacilikta o kadar kolay degil.

Mesela;
A uyesi baslangicta 500 kredi ile basliyor ise bir konu acmak icin 50 kredi kullanmasi gerekiyor.
Eger actigi konu iyi degilse ve begenilmemisse ya negatif puan alacaktir ki bu da kalan 450 puanindan eksilecektir boylece bir daha konu acarken dusunecektir.
Yada actigi konu guzel ise + puan alacak faydali konu acmaya ozen gosterecektir.

Yine A uyesi bir konuya mesaj yazarken 10 kredi kaybedecek ve yazdigi yoruma negatif bir puan alirsa sonraki yorumlari daha duzenli olabilecektir.

Tabi ki karisilikli negatif puan vermenin onune gecilmesi icin kisitlama getirilebilir kayirma islemleride sikayetler ile bildirilebilir.
Sonucta verilmis haksiz puan da pekala sikayet edilebilir.

Yani aslinda yapacagimiz is birbirimizi degerlendirmek, odullendirmek yada uyarmaktan ibaret.
En etkili yontemi budur, gordugum forumda cok guzel ise yariyordu.

/▌
/ \

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
O kadar çok değişik yöne çekiyoruz ki konuları,farklı kutuplardaymış gibi hareket ediyoruz,peki nasıl ısınacağız, birbirimize rep mi vererek.

Kahve yaptım kıl çıktı.:D
- rep:D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
O kadar çok değişik yöne çekiyoruz ki konuları,farklı kutuplardaymış gibi hareket ediyoruz,peki nasıl ısınacağız, birbirimize rep mi vererek.

Kahve yaptım kıl çıktı.:D
- rep:D

Konuyu okumadiginiz belli oluyor,
Ozellikle mesajlara ve konulara diye belirtmeme ragmen hala kisisellestiriliyor.
Yani surekli sacma sapan konularin acilmasinin yahut alakasiz ve tartisma yaratacak yorumlarin acilmasina engel olmaz mi?

Ayrica "-rep:D " seklinde olmayacak, Her mesajin yaninda bir adet puanlama bolumu bulunacak.
replerinizi eksik etmeyin durumlari yok yani.

/▌
/ \

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yani surekli sacma sapan konularin acilmasinin yahut alakasiz ve tartisma yaratacak yorumlarin acilmasina engel olmaz mi?

Kesinlikle olmaz. O yorumu veya konuyu seven insanlar da çıkacaktır. Yoksa yanılıyor muyum? :biggrin:

:blink:/|sDn|
/▌
/ \

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kesinlikle olmaz. O yorumu veya konuyu seven insanlar da çıkacaktır. Yoksa yanılıyor muyum? :biggrin:

:blink:/|sDn|
/▌
/ \

Ciksin daha iyi,
Yani illa negatif mi tepki vermek gerek?:confused1:
Guzel konu yada yorumu odullendirmenin nesi kotudur bende bunu anlamiyorum.

/▌
/ \

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Diyelim ki ben hep Magazin bölümüne konu açtım mesajlarım hep bu yönde...

Rep yağmuru için elimi gökyüzüne açmama gerek yok sel götürür beni...:D

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
sadece 3üçümüzn 5imizin fikriyle olmaz, forum geneli bir yazsın.. Ondan sonra karar verilir ciddi bir yönelim olursa. Köreltmeyede kalkmayalım isteği direk, çünkü SDN kalitesini gösteriyor, SDN Forum'da bu kalitede ilerlemeli.

ethem

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anlattığın puanlama sisteminde birkaç eksiklik var gibi ama tam çözemedim. uygulamaya geçince ortaya çıkar ve düzeltilebilir.birde aklıma insanların ilkokuldan itibaren hayatlarında hep bir puan sistemi olduğu için sıkalabileceği geliyor. burda biraz koşullandırma var gibi ne biliyim puanın yoksa yazma,çok puan toplamalıyım vb. piskopat durumlar çıkabilir :D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Diyelim ki ben hep Magazin bölümüne konu açtım mesajlarım hep bu yönde...

Rep yağmuru için elimi gökyüzüne açmama gerek yok sel götürür beni...:D

Yani herkes actigim basliga minnettar kalir diyorsun.
Sana garanti veririm yagmur gibi yagmaz puanlar.

• 1- Cunki her puan icin veren kisi de 1 mesaj kredisi harcamak zorunda.
  • 2- Herkesin zevki ayni degil.
  • 3- Supheli bir durum zaten yonetime bildirilir.
anlattığın puanlama sisteminde birkaç eksiklik var gibi ama tam çözemedim. uygulamaya geçince ortaya çıkar ve düzeltilebilir.birde aklıma insanların ilkokuldan itibaren hayatlarında hep bir puan sistemi olduğu için sıkalabileceği geliyor. burda biraz koşullandırma var gibi ne biliyim puanın yoksa yazma,çok puan toplamalıyım vb. piskopat durumlar çıkabilir :D

Endiselerini anliyorum lakin, 2007 yilindan beri burada uyesin,
Defalarca gereksiz konu ve yorumlara denk gelmissindir, cani isteyen alakasiz yorum yaziyor.
Yada mesaj sayisim artsinda hemen prof olayim bilmem ne olayim gibisinden.

Yani burada amac kullanicilarin mesaj yazmasini engellemek degil, kirliligi onlemek.
Ayrica zaten yonetimin belirli araliklarda her uyeye puan vermesi gerektigini belirttim.
Boylece surekli negatif yorum yapan biri olmadikca o kisi mesaj yazmak icin yeterli krediye sahip olacaktir.

/▌
/ \

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
gereksiz ama bi sorun neden:

birbirinden nefret edenler direk basıcaklar -puanları kankalar da birbirlerinin replerini arttırmak için +rep vericekler

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
gereksiz ama bi sorun neden:

birbirinden nefret edenler direk basıcaklar -puanları kankalar da birbirlerinin replerini arttırmak için +rep vericekler

Yorum yazmadan puan verilemeyecek, yorum yazmakta kredi azalmasini saglayacaktir.
Ayrica kendisine haksiz yere negatif puan veren bir kisiye yorumun sahibi de -rep verebilecek tabiki yorumunu cevaplayarak.
Yani birbiriyle dalasa girmeleri kendi problemleri, sonucta kredisi bitecek birbirlerine girecek kisiler :D

Yine Bir kisi Bir kisiye Bir konuda sadece Bir defa puan verebilecek.

/▌
/ \

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Yani herkes actigim basliga minnettar kalir diyorsun.
Sana garanti veririm yagmur gibi yagmaz puanlar.

• 1- Cunki her puan icin veren kisi de 1 mesaj kredisi harcamak zorunda.
  • 2- Herkesin zevki ayni degil.
  • 3- Supheli bir durum zaten yonetime bildirilir.

Yani herkes actigim basliga minnettar kalır diyorsun.
Espriyi anlamadınız sanırım...Her neyse...
Çok keskin bir görüşünüz var aksi yönü hiç düşündünüz mü?
- repler

Teorik anlatımımı pratiğe çevirdiğin için teşekkür ederim.:flowers:

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Yani herkes actigim basliga minnettar kalır diyorsun.
Espriyi anlamadınız sanırım...Her neyse...
Çok keskin bir görüşünüz var aksi yönü hiç düşündünüz mü?
- repler

Teorik anlatımımı pratiğe çevirdiğin için teşekkür ederim.:flowers:

Magazin konusunda ne demek istediginizi cok iyi anladim :mrgreen:
Ayrica...
- rep'te tabii ki lazim.
Ayrica bak Bu sistem oturdugunda gundem bolumune konu acilmasinin onaylanmasina bile belki gerek kalmaz.
Cunki yoneticiler normal kullanicilardan daha yuksek - yada + rep verebiliyor.
Bu bolume konu acan birisi, kural ihlali yada konu tekrari yaptiginda hediyesini alir :D

Yine ayrica,
Diyelim sosyal icerikli bilgilendirici bir konu actiniz, cikti birisi alakasiz yorum yapti.
Olmuyor mu?
Oluyor...
O alakasiz yorum'a sizin actiginiz icerigi destekleyenler de - yada + rep her neyse verecektir.

Yani - rep lazim cunki kredi sistemi var, yani sadece + veremiyorsunuz.
Mesaj yazdiginizda da krediniz gidiyor, tekrar kredi toplamak isteyen de kimse ile zitlasamaz, ayrica gruplar birbirlerinden nasil puan alacak?
Biri digerine keyf icin +rep verirken mesaj yazdigi icin kredisi de azalacak.
Ne kadar surdurebilir?
Ayrica dedigim gibi sikayet edilir, bu isi yapanlarin butun kredisi sifirlanir.

Goruslerim keskin degil, sadece onerim hakkinda merak edilenleri cevaplamaya calisiyorum,

Tabii ki hepinizin gorusune saygim var ve hepsini okuyorum.
Cevaplama geregi duyduklarima da cevap yaziyorum.

Bende yorumlariniz icin tesekkur ederim.:clover:

/▌
/ \

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
tamam anladım da kredileri bitince ne yapacaklar bizden kredi mi dilenecekler:D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
tamam anladım da kredileri bitince ne yapacaklar bizden kredi mi dilenecekler:D

Yonetim duzenli olarak kredi dagitacak, negatifte olsun olmasin.
Butun mesajlarimi okursan sorularina cevap mevcut :D

/▌
/ \

punisher_65

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
bu olay sdn üye sayısını tavan yaptırır. kredisi(rep) biten kişi tek çare olarak yeni bir hesap açar ve o hesaptan kendi mesajlarına +rep verir. hem pc de bir sorun çıkıyor. biz halledemiyoruz burdaki kişilere soruyoruz. rep imiz olmazsa yapamıyacağız ve bu olay bizleri başka forumlara kaydıracak. yani sonuçta reple falan uğraşmak istemeyen biligili kullanıcılarıda kaybeder sdn. ve 0 mesajlı yüzlerce yeni üyesi olur.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Kimin ne olduğunu herkes biliyor zaten, bunun için böyle bir sisteme gerek yok.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Bende gerek olmadıgını düşünüyorum

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bu olay sdn üye sayısını tavan yaptırır. kredisi(rep) biten kişi tek çare olarak yeni bir hesap açar ve o hesaptan kendi mesajlarına +rep verir. hem pc de bir sorun çıkıyor. biz halledemiyoruz burdaki kişilere soruyoruz. rep imiz olmazsa yapamıyacağız ve bu olay bizleri başka forumlara kaydıracak. yani sonuçta reple falan uğraşmak istemeyen biligili kullanıcılarıda kaybeder sdn. ve 0 mesajlı yüzlerce yeni üyesi olur.

2. uyelik yasak, ayrica kac defa yazmama ragmen israrla okumak istemiyor hic kimse.
Her uyenin belirli sure icerisinde en az 1 mesaj yazabilecegi kadar puan'in otomatik eklenmesini soyluyorum.
Kotu yorum yazan, hakaret eden kisilerin puanlarinin azalmasi.
Iyi yahut konuyla alakali mesajlari yazan uyelerinde puan kazanabilmesi soz konusu.
Az konus, oz konus atasozu hayat bulduracak bir fikir, ama sadece fikir tabiiki.

Kimin ne olduğunu herkes biliyor zaten, bunun için böyle bir sisteme gerek yok.

Yine olay kisilere donmus, demekki ne kadar ugrasirsan ugras, ne yaparsan yap anlatamiyorsun.

Herneyse, cogunluk zaten karsi cikmis ama bu karsi cikanlarin bir kismi sanirim ne demek istemedigimi hala anlamamis.
olsun, bu da bir oneri sonucta.
Cok puan toplayana madalya verelim demiyorum tabiki,
Bunun benzeri sistemler var ve cok guzel isliyor, yanliz bizim icin yenilik demek her zaman zor bir kavram olmustur.

/▌
/ \