Yeni bir hırsızlık yöntemi

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Bugün gelen bir mailin içeriğini aynen böyle. Sizce mümkün müdür arkadaşlar?

Yeni çıkan depolama cihazı ,klavye kablonuz ile bilgisayar klavye girişi arasına takılıyor ve bilgisayarınızın klavyesin de yazdığınız tüm tuşları kayıt altına alıyor.Çoğunlukla internet kafeler de , sergiler de , otel ve havaalanların da kullanılabiliyor.Ö zellik ile bu tür yerlerde internet kullanımın da bankacılık işlemleri ya da diğer önemli sitelere girerken dikkatli olunuz.Aksi durum da depolama cihazı yazmış olduğunuz tüm bilgileri kayıt edip ,saklayabiliyor. Kamusal alan da internet kullanmadan önce bu şekilde bir cihazın takılı olup olmadığını kontrol ediniz.

37036775.jpg

10137423.jpg

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
İnternet cafeden başka bir yerde zor.Wireless var heryerde.

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Resimdeki zımbırtı daha çok dönüştürücüye benziyor ama böyle birşey olduğunu duymuştum bir ara

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Aslında iyi bilinen bir keylogger yönetimidir bu. Keylogger'lar software ve hardware olarak ayrılır ve bunun gibi klavye girişine takılan aparatlar hardware keylogger olarak isimlendirilir.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bence resimdeki gibi sadece klavyenin kablosunun arasına takılan bi parçadan bişey tutturamazlar örnegin banka sitelerinde çoğu şey mause ile yapılıyor ayrıca çoğu şeyde ekran görüntüsüde şart böyle bişeye ps2 portundan ihtimal vermiyorum

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Çok ilginç.

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence resimdeki gibi sadece klavyenin kablosunun arasına takılan bi parçadan bişey tutturamazlar örnegin banka sitelerinde çoğu şey mause ile yapılıyor ayrıca çoğu şeyde ekran görüntüsüde şart böyle bişeye ps2 portundan ihtimal vermiyorum

bende sanmıyorum;
örneğin benim kullandığım bankanın güvenlik sertifikası var bu sertifikayı tarayıcıya yüklemeden internet şubesine giriş yapamıyorsun müş.numara ve parolayı yazdıktan sonrada şifrematik ile şifre giriliyor ve çıkış yapıldığında artık o şifre geçersiz oluyor.
güvenlik sertifikasını sadece kullandığın tek bir bilgisayara yükletiyor ve sadec o bilgisayardaki tek bir tarayıcıya yükletiyor.

bu tür bir keyloger olsa bile eline bir şey geçmez çünkü internet şubesine giriş yapamaz