Yeni Başlayanlar İçin Web Tasarım

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı günler. Web tasarıma yeni adım atacak olan biri için hangi programları tavsiye edersiniz? Şu an Website x5 ile basit bir site oluşturma aşamasındayım. İlerleyen zamanlarda bunu geliştirmek istiyorum. Yurtdışında yaşadığım için çevremde eğitim verebilecek kurslar maalesef mevcut değil. Bu yüzden yapabildiğim kadarı ile tek başıma öğrenmeye çalışmayı hedefliyorum. Ne kadar başarılı olurum bilmiyorum tabi.. Bunun için adım adım gitmem gerektiği ise âşikar..

Hangi programları tavsiye edersiniz başlangıç olarak? Veya faydalanabileceğim yararlı internet siteleri?
Yahut özelden msn veya mail yolu ile bana yardımcı olmak isteyenlere de hayır demem doğrusu =)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Geliştirme ortamı olarak soruyorsan, ben derim ki; Dreamweaver, Website falan kullanma. Notepad++ iyidir.
Bu tip programlar, kodlara fazladan kodlar ekleyebiliyorlar.Kafalarına göre hareket edebiliyorlar.
Bu da işleri iyice karıştırıyor.Hele ki daha yeni yeni başlıyorsanız, bu durum iyi olmaz.
Notepad++ gibi basit programlarla yazdığınız kodların denetimi tamamıyla sizde oluyor.Tabi böyle basit programlarda insanı zorluyor ama en iyi böyle öğreniliyor diye düşünüyorum.

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
İlk önce Html Ve Css ile ilgili internetten Türkçe yada ingilizce kaynakları bulup bu ikisini öğrenmeniz sizin için çok daha iyi olucaktır.. Bu ikisini tamam ben öğrendim dedikten sonra Dreamweaver yada Arkadaşın dediği gibi Notepad++ ile rahat rahat site yapabilirsiniz. Benim tavsiyem Dreamweaver'dır. Ama siz ikisinide deneyin hangisinde rahat ederseniz artık. Ama dediğim gibi ilk olarak Html Ve Css öğrenmelisiniz

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiyen için teşekkür ederim ama programlama konusunda da henüz yeni sayılırım, o yüzden şimdilik website x5 gibi siteler gerekiyor diye düşünüyorum.. Daha sonra tabi ki belirttiğim gibi Dreamweaver gibi programlara geçmeyi istiyorum.

Temel HTML bilgisine sahibim, CSS'ye yoğunlaşayım o vakit. Ama öğrendikten sonra Dreamweaver'de neyin nasıl olacağını bilebilecek miyim?

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
İngilizceniz varsa pek sorun yaşamazsınız. Eğer yoksa Yine İnternetten Dreamweaver Eğitimi diye aratırsanız sınırsız kaynak bulabilirsiniz. Zaten gayet kolay gelicektir.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Benden tavsiye. 1-2 tıklamayla veya sürükle-bırak yöntemleriyle site (site tasarımı) yapan programlarla (Website x5, webpage-maker vb.) hiç uğraşma. Ben de zamanında bu tip programlarla uğraştım.
Gerçekten Web tasarım yapmak istiyorsan Dreamweaver (mümkünse en güncel sürüm) kullanmalısın (profesyoneller boş yere mi kullanıyor?). En kısa zamanda da CSS öğrenmeye başlamalısın.

Sehri_Istanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benden tavsiye. 1-2 tıklamayla veya sürükle-bırak yöntemleriyle site (site tasarımı) yapan programlarla (Website x5, webpage-maker vb.) hiç uğraşma. Ben de zamanında bu tip programlarla uğraştım.
Gerçekten Web tasarım yapmak istiyorsan Dreamweaver (mümkünse en güncel sürüm) kullanmalısın (profesyoneller boş yere mi kullanıyor?). En kısa zamanda da CSS öğrenmeye başlamalısın.

Ben profesyonel değilim ama =) CS5 mevcut. Şu an eğitim videolarını indiriyorum. İlginize teşekkür ederm..

Reaksiyon puanı
189
Kod yazmak için en güzel araç bana sorarsan Sublime Text 2'dir :) Ana iskelet için HTML, stiller için CSS ve daha etkileşimli siteler için JavaScript öğrenmelisin (Hem normal, hem de jQuery kütüphanesini)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=146748]Sehri_Istanbul[/MENTION];
Bence geliştirme ortamlarına bu kadar takılma derim, çok profesyonel tasarımlar yapmıyorsan- ki daha yapmıyorsun.

Dreamweaver konusu açılmışken sorayım burdan:
Dreamveawer 'de yapılan tasarımlardan, programın orjinal olup olmadığı anlaşılıyormuş. Doğru mudur acaba?

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
http://www.w3.org/community/webed/wiki/Main_Page adresindeki yazıları okumanı öneririm.
http://www.w3schools.com/ adresindeki adım adım kurslar da başarılı. Bir tarayıcının hata ayıklama aracını kullanarak da bir şeyler deneyebilirsin(Firefox için Firebug, Opera için Dragonfly,Chrome için webkit inspector)

Dreamweaver sorusuna, anlayamamalılar cevabını vermek istiyorum. Ancak dreamweaver ile hazırladığın dosyanın içine bir gözatmak gerekli emin olmak için ;)