Yeni alacağım işlemci için bilgi

furkankarabal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Selamın Aleyküm,
Benim biraz eski bi dizüstü bilgisayarım var. Ben bunun dvd romunu çıkartıp hdd taktım hdd yerine ssd taktım. 4 gb ram i 8 e yükselticem. Bilgisayara ssd den ve win 10 kurulumundan sonra can geldi. Şuanda da işlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum.

-Mevcut işlemcim: İntel Mobile Core 2 Duo T6600
İnternetten biraz araştırdım ve şu 2 işlemciden birini almaya karar verdim:

1- Intel Core 2 Duo Mobile T9900 $43.25
https://tr.aliexpress.com/…/Free-shipping…/32480293702.html…
2- Intel Core 2 Extreme Mobile x9100 $20.00
https://tr.aliexpress.com/…/Free-Shipping…/32611921032.html…

Veya:
Anakartımla uyumlu olabilecek işlemciler: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chip…/GM45_Express.html

Benim içimden geçen bu 2 işlemciden birini almak. Sizce hangisi daha iyi? Yada başka bir öneriniz var mı?
Bilgisayar Marka Modelim: Toshiba Satellite L505-110
Ayrıntılı Bilgiler Resimlerde...

Yardımcı olursanız çok sevinirim. :)

1526017086310.png
1.PNG

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Anakartın ve adaptörün işlemciye gerekli güci veremeyebilir. 4Gb bellek yeter o notebooka. Ssd almışsın yeter de artar. Daha fazla yatırım ölü yatırıma girer.

furkankarabal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın ve adaptörün işlemciye gerekli güci veremeyebilir. 4Gb bellek yeter o notebooka. Ssd almışsın yeter de artar. Daha fazla yatırım ölü yatırıma girer.
yorumunuz için teşekkürler. Bilgisayar atıl durumdaydı yapabildiğimi yapmaya çalıştım. Ama benim ihtiyacımı karşılaması için olması gereken bunun bir tık üstü. Yani Bir işlemciye kesinlikle ihtiyacım var. Olmazsa yeni bilgisayar alacağım. Ama şuan için ona bir bütçe ayırmak istemiyorum. Genelde oyun oynayan bir insanım. LoL ü sorunsuz bir şekilde oynarken cs go da işlemcim yetersiz kalıyor. Onun dışında hiç bir sıkıntı yok. Zaten çok ahım şahım oyunlar da oynamıyorum. WoW u zaten düşük ayarlarda mükemmel akıcı bir şekilde oynuyorum. Anlayacağınız tek ihtiyacım ufak bi işlemci değişimi.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
yorumunuz için teşekkürler. Bilgisayar atıl durumdaydı yapabildiğimi yapmaya çalıştım. Ama benim ihtiyacımı karşılaması için olması gereken bunun bir tık üstü. Yani Bir işlemciye kesinlikle ihtiyacım var. Olmazsa yeni bilgisayar alacağım. Ama şuan için ona bir bütçe ayırmak istemiyorum. Genelde oyun oynayan bir insanım. LoL ü sorunsuz bir şekilde oynarken cs go da işlemcim yetersiz kalıyor. Onun dışında hiç bir sıkıntı yok. Zaten çok ahım şahım oyunlar da oynamıyorum. WoW u zaten düşük ayarlarda mükemmel akıcı bir şekilde oynuyorum. Anlayacağınız tek ihtiyacım ufak bi işlemci değişimi.
Dediğim gibi adaptör gerekli gücü veremezse olmaz.