Yemekten Önce Ve Yemekten Sonra Elleri Yıkamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muzurr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kutubu Sitte Hadislerinden:
3860 - Hz. Selmân radıyallahu anh anlatıyor: "Tevrat'ta okudum; "Yemeğin bereketi, yemekten sonra (el ve ağzı) yıkamadadır" diyordu. Bunu Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a söyledim:
"Yemeğin bereketi yemekten önce ve sonraki yıkamalardadır!" buyurdular."
Ebu Davud, Et'ime 12, (3761); Tirmizi, Et'ime 39, (1847).

3861 - Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şeytan muhakkak ki hassastır, cidden pek hassastır. Kendinizi ondan sakındırın. Kim elinde et kokusu olduğu halde geceler, sonra da kendisine bir fenalık ulaşırsa sakın ha nefsinden başkasını suçlamasın."
Tirmizi, Et'ime 48, (1861); Ebu Davud, Et'ime 54, (3852).

3862 - İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bir gün helâdan çıkmıştı. Hemen kendisine bir yemek takdim edildi. (O da kabul buyurdu. Ashâbtan bazısı)" Size abdest suyu getirmeyelim mi?" dediler. Onlara: "Namaza kalkınca abdest almakla emrolundum!" cevabını verdi.."
Müslim, Hayz 118, (374); Ebu Davud, Et'ime 11, (3760); Tirmizi, Et'ime 40, (1848); Nesai, Taharet

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Sadece yemek değil. Bilgisayar başından kalkarken yemek olsun olmasın mutlaka yıkayın arkadaşlar. Paylaşım için teşekkürler.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
elleri yıkamakla ilgili bugünün bilim adamlarının araştırmasına göre günde hiç yoktan 5 kez elinizi yıkarsanız grip gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiniz yanlış hatırlamıyorsam %50 oranında düşer diyorlardı. :) en basidinden bir hikmet.. saol palaşım için :)

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
elleri yıkamakla ilgili bugünün bilim adamlarının araştırmasına göre günde hiç yoktan 5 kez elinizi yıkarsanız grip gibi bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskiniz yanlış hatırlamıyorsam %50 oranında düşer diyorlardı. :) en basidinden bir hikmet.. saol palaşım için :)

daha ne hikmetler vardır ....