Yemek Seçicilik

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yemek seçiciyim ve bu durumdan artık rahatsız olmaya başladım 20 temmuzda 16. yaşımı bitireceğim ve kilom 55 çok zayıfım görüntüsünü beğenmediğim yemeği yemiyorum ve bu işe bir son veremiyorum bazen aşırı derecede gaza geliyorum yiyeceğim diye ama olmuyor bir seferinde görüntüsünü sevmediğim bir yiyeceğin tadına bakayım dedim aslında güzeldi ama ön yargılı davranıp görüntüsünü beğenmediğim için bir daha o yiyeceği yemedim ilaçla yada başka bir şekilde kilo almam ve bu sorundan kurtulmam mümkün mü ? En kısa zamanda önerilerinizi, tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum eğer bu sorundan kurtulmazsam riskli bir bağırsak kısaltma ameliyatına gireceğim.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Yemeğin görüntüsünden çok ne derece sağlıklı ona dikkat et mutlaka ufak çaplı olsada spor yapmani öneririm basit ama ise yaramayan kalorisi yuksek yiyecekler yerine mercimek gibi daha sağlıklı ve kalorisi yuksek yiyecekler tuketmende fayda var.Kuruyemisleri hayatına dahil etmen lazim tuzsuz yer fıstığı badem antep fıstığı öğün aralarında yiyebilirsin kalorisi yuksek sağlıklı yiyecektir gene meyve olarak muz kalorisi yuksek ve baya faydalı yiyeceklerdendir.Kilo almak istiyorsan yedigin pirince 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsin ve beyaz ekmek yerine tam tahilli buğday ekmeğini yada normal buğday ekmeğini tercih et.Balık tavuk ve kahvaltıda yumurta ve peynir bunları da ihmal etme.Elinden geldiğince şekeri unlu mamulleri tatlıları azalt bunlar basit seker içerir kilo aldırır ama vucuduna pekçok zararı da olur.Tabi bu yazdıklarım normal sağlıklı bir insan icin genel kurallardır sen önce bir diyetisyene git belki de sorun vardır bi kontrol edip seni yonlendirsinler.Önemli olan kilo almak değil sağlıklı kilo almaktır bunu asla unutma sen istersen yapabilirsin.Bende birçok aliskanligimi degistirdim daha bi dikkat ediyorum imkanlar dahilinde ve kendimi daha iyi hissediyorum sana da öneririm şimdiden kolay gelsin :)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Ben de 20 yaşıma kadar aynı şekilde yemek seçerdim. Üniversiteye şehir dışına gidince ister istemez bazı şeyleri yemek zorunda kaldım ve yemediğim yemeklerin sayısı azaldı. Biraz hareketsiz yaşam, biraz da abur cubura abanınca 70 kilodan 90 kiloya çıktım.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=403200]Mussolini[/MENTION] nin yorumuna katılıyorum. [MENTION=87948]ByEGT[/MENTION] nin de dediği gibi ben de aynı şekilde lise hayatım boyunca hep kilo almalıyım derdim, üniversiteyi 2.öğretim okuduktan sonra şimdi de kiloyu vermeye çalışıyorum.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Gözlerini bağla. Önüne konan yemeği ye ve bitirdikten sonra gör.

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=403200]Mussolini[/MENTION] Allah razı olsun dediklerini sonuna kadar yapacağım. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor bazen sokağa çıkmaya utanıyorum zayıflıktan aynanın karşısına bile geçemiyorum.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben doğduğumdan beri seçmem hiç az çok yemediklerim vardır . Abur cubur yersen kilo alırsında sağlıklı olmaz.

+bahadir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben doğduğumdan beri seçiyorum derdimi kimseye de anlatamıyorum bende foruma yazdım

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
@Mussolini Allah razı olsun dediklerini sonuna kadar yapacağım. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor bazen sokağa çıkmaya utanıyorum zayıflıktan aynanın karşısına bile geçemiyorum.
Eyvallah bir faydası olursa ne mutlu bana.Aynı sorun bende de var lisede çok lakap takarlardı çok dalga gecerlerdi benle sana bi koysam ucarsin yok yarı ölü yok kemik torbası bide kopegimi tartsam senden ağır gelir lafları hala aklimdadir.Şuanda spor yapıyorum fitness biraz daha özen gösteriyorum yemeklere boylece biraz toparladim hala zayifsin diyorlar ama en azından o bakınca acınacak halden kurtuldum diyebilirim.Bizde birazda imkanlar kısıtlı yoksa kahvaltıda fıstık ezmesi badem veya fındık gün içinde birde cay yerine ballı süt gibi şeyleri de dahil ederdim.Hep derler tatlı kilo aldırır özellikle de baklava tulumba vs sakin onlarla kilo alma yada MC donalds menulerinde acayip kalori var ama bunlar vücuda ciddi zararlar verir.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Yemek seçmek kötü birşey.Yemeğin görüntüsünden ve lezzetinden çok içeriğindeki besin değerlerini göz önüne almalısın.Mesela bazen lezzetini pek sevmediğim şeyleri sırf besin değeri zengin olduğu için yiyorum.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Yemekte seçicilik bir veya iki yemeği geçmemeli bırakın savaşı, imkanları olmayan insanları şu survivor da bile bir dilim pizzayı sekiz kişi ısırıyor normalde üste para versen yapmayacak kişiler o yüzden yemege deger verelim derim

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yemekte seçicilik bir veya iki yemeği geçmemeli bırakın savaşı, imkanları olmayan insanları şu survivor da bile bir dilim pizzayı sekiz kişi ısırıyor normalde üste para versen yapmayacak kişiler o yüzden yemege deger verelim derim
Tokken yada elinde imkan varken anlamıyo insan bu durumu :)