"Yedi Güzel Adam" TRT1 Ekranlarında İzleyici İle Buluşuyor

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yedi-G%C3%BCzel-Adam.jpg

“KARA LİSE” 1950’li yıllar Maraş’ından, 1970’li yıllar Maraş’ına ve günümüze kadar uzanan, bir “Şairler memleketi” hikâyesi. Yedi Güzel Adam’ın Kara Lise’de kesişen kaderlerinin işlendiği, bir “Yürekli şairler” hikâyesi… Erdem’in yıllar sonra döndüğü Kara Lise’de, geçmişten günümüze uzanan bir zaman yolculuğu içerisinde, Maraş’ın çarşılarından, sokaklarından, bağlarından ve şehrin tüm ruhundan geçen, derin bir “İnsan-memleket” hikâyesi… Erdem’in şiirle cevap verdiği haksızlıkların, yoksunlukların, ruhani zenginliklerin hikâyesi… “İnancın şiirinin” hikâyesi… Unutulmaz acılarla yoğrulup, paha biçilmez sevinçlerle harmanlanmış, “Yıkılmaz dostluklar” hikâyesi… Zarif şairlerin, imanlı yüreklerinden yükselen mısralarla şiirlenecek olan, derin bir “Uhrevi aşk” hikâyesi…

19:55'te TRT1'de...

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bende izleyemedim yarın izleyeceğim. Sözlükteki entrylere baktım biraz çok beğenmişler olumsuz yorum rast gelmedi.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ben izledim. İzlerken kendimi edebiyat irmagi icinde ordan oraya savrulan bir sair, bir yazar gibi hissettim. Bolum bitince en az 15 dk öz Türkçe ile konustum. İsin sakasi valla insani cok etkiliyor. Cok guzel bir dizi.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
İlk bölüm biraz biraz yavaş gibi ilerliyor görünse de çok sağlamdı.

Dizinin herhangi bir noktasında çok sağlam sözler çıkabiliyor şiirlerin dışında şiir tadında.

Özellikle son yıllarda gençliğimize dayatılan saçma sapan ABD Gençlik Dizilerindeki tiplere karşılık gençliğimize gerçek anlamda örnek olacak öğrencileri bu dizide izleyebilecek olmak ise ayrı bir üzerinde önemle durulması gereken nokta.

Dizinin çekimleri Kahramanmaraş'ta yapılıyor.

Dizi aynı zamanda iki ayrı dönemi seyirciye yansıtıyor.

Öncelikle 1958 yılları Yedi Güzel Adam'ın lisedeki öğrencilik yılları.

Daha sonra 1974 yılı Yedi Güzel Adam'dan biri olan Erdem Beyazıt'ın tekrar lisesine öğretmen olarak dönmesini anlatıyor. Erdem Beyazıt'ın geçmişi hatırlaması ile zaman zaman 1958'e gidiyor tekrar 1974'e dönüyoruz.

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence çok güzeldi ilk bölüm.

Seni dağladılar değil mi kalbim
Her yanın içi su dolu kabarcık
Bulunmaz bu halden anlar bir ilim
Akıl yırtık çuval,sökük dağarcık

Necip Fazıl