- Reaksiyon puanı
- 2,148

Her custom rom değiştirmede Titanium Backup ile uygulamalarımızı ve o uygulamaların yedeklerini alırız, yeni romu yükledikten sonra TB ile geri yükleriz. Ancak geri yüklerken her uygulamada Kur dememiz ardından Kaydet veya Tamam dememiz gerekir yani 100 tane uygulamamız varsa 100 kere Kur 100 kere Kaydet deriz bu da işkenceye dönüşür bi süre sonra.
Titanium Backup Pro versiyonunda uygulamalar ve onların verileri CWM'den flashlanacak şekilde update.zip dosyası oluşturabiliyor, CWM'den flashlayacağınız tek bir update.zip dosyası tüm uygulamalarınızı ve verilerinizi geri yüklüyor.
Ancak bende Pro versiyonu yok Free kullanıyorum ve Pro versiyonuna da illegal yollardan sahip olmak istemiyorum diyorsanız XDA Developers üyelerinden hamsteyr'in yazdığı Windows tabanlı APK Batch Installer Tool programı bizim işimizi görecektir.
Program Linki
XDA Başlığı
İster programla uygulamaları tek başına yedeklersiniz isterseniz verileriyle beraber yedeklersiniz, ben tek başına yedeklemeyi tercih ediyorum ve Titanium Backup ile de yedek alıp geri yüklerken APK Batch Installer Tool ile uygulamaları yüklüyorum Titanium Backup ile verilerini geri yüklüyorum böyle daha hızlı oluyor.
Programın çalışması:
- Telefonunuz root'lu olmalı bilinmeyen kaynaklardan yükleme açık ve USB Hata Ayıklama açık olmalı.
- Bilgisayarınızda telefonun driverları kurulu olmalı.
- Telefonu bilgisayara bağlayın.
- Yedek alırken ister sadece uygulamaları isterseniz verileriyle birlikte uygulamaları yedekleyin. Batch Backup APKs seçeneğini seçin. Verileriyle beraber yedekleyecekseniz Backup Data kutucuğunu, sistem uygulamalarını yedekleyecekseniz Backup System Apps kutucuğunu işaretleyin. Browse kısmından yedeklerin alınacağı klasörü seçin, gerisi next next halledersiniz artık.
- Geri yüklerken de 1. 2. ve 3. maddeler geçerli. Batch Install APKs seçeneğini seçip eğer uygulamaları verileriyle geri yükleyecekseniz Restore Data seçeneğini seçin. Gerisi yine next next.
Resimli veya videolu anlatımla konuyu süslemek isterdim ama valla üşeniyorum.

Kendi telefonum SGS3'de denedim, sanırım diğer Android modellerinde de çalışır çünkü genel bölümde konu.
Hadi kolay gelsin.