YBS nedir? YBS mi Bilgisayar mühendisliği mi ?

Bu konuyu okuyanlar

YET55

Öğrenci
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
Yönetim Bilişim Sistemleri Türkiye’de yeni sayılabilecek bölümlerden biridir. İlk olarak 1991 yılında Marmara Üniversitesi’nde işletme enformatiği adıyla akademik çalışmalara başlamış olup, sonrasında ise 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri adıyla öğretime açılmıştır. Eşit ağırlık alanından tercih edebileceğiniz bölümün 4 yıllık bir eğitim- öğretim süreci vardır. Bazı üniversitelerde zorunlu, bazı üniversitelerde ise isteğe bağlı İngilizce hazırlık dönemi vardır.

YBS öğrencilerinin akademik öğretim planında, bilgisayar mühendisliği öğrencilerinde olduğu kadar programlama, kodlama ve yazılım bulunmadığı göz önündedir. Bilgisayar mühendisliği öğrencileri, olayın daha çok yazılım ve teknik alanına yatırım yaparken, YBS öğrencileri ise işletme içi iletişim, pazarlama, kurumsal planlama, bilgi yönetimi, muhasebe ve finans gibi birçok konuda gerekli bilgi ve birikimi edinerek, kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan gereksinimleri karşılayabilecek hale gelmektedir.
Yönetim Bilişim Sistemlerinin farkı da tam olarak burada ortaya çıkmaktadır. Çalışma alanları farklılık gösterse dahi, kendini akademik eğitimi dışında yazılım alanında geliştiren bir YBS mezunu, işe başlayacağı şirkette/sektörde tamamen yazılım ve insan arasındaki köprü görevini üstlenmekte ve çekirdek rolü oynamaktadır. YBS, bilgisayar mühendisliğinden farklı olarak; yeniliği, yaratıcılığı, teknolojiyi, insanı, sistemi ve bilgi yönetimini bir araya getirmektedir. Bu açıdan bakıldığında Yönetim Bilişim Sistemlerinin geleceğin en önemli bölümleri arasında yer alacağı öngörülmektedir.Düzce Üniversitesi YBS bölümü güçlü akademik kadroya ve sağlam derslere dayanmaktadır.
 
Son düzenleyen moderatör:

OZZ28

Öğrenci
Katılım
8 Ocak 2021
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba YET55 gerçekten çok güzel bir açıklama yapmışsın okurken çoğu bilgin doğru bende Düzce Üniversitesi YBS bölümü Öğrencisi olarak dediklerine katılıyorum hatta daha fazla bilgi için aşağıya bu konu hakkında üniversitemizin YBS bölümü Blog sayfasının Linkini bırakacağım isteyen daha detaylı bilgi edinebilir.

 

MustiRG07

Müdavim
Katılım
22 Ekim 2020
Mesajlar
1,732
Reaksiyon puanı
1,798
Puanları
113
Yaş
21
Bilgisayar mühendisliği
 
Üst