Öneri Yazım Yanlışlarını Düzelten Mod Alınmalı

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
İnsanın gözünü kanatır derecede yazım yanlışları görüyorum. Ya bilmiyorlar ya da bilerek aşırı yanlış yazı yazıyorlar.
'Her şey' yerine 'herşey' yazılmasını kast etmiyorum.

'Laptobuma bisey oluyo yardım edermisinz' gibi baştan savma yazılan-açılan konulardan bahsediyorum. Bu şekil yazım hatalarını düzeltecek mod alınmalı. :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Günümüzde artık yazım yanlışı yapanlara yanlışlarını göstersen, söylesen hemen linç yer, aforoz edilirsin hatta :D

Güzel Türkçemizi ve şanlı Tarihimizi mümkün olduğunca korumalı, öğrenmeliyiz... Her insan hata yapar ama bilinçli ve sürekli aynı hatalardan özellikle yapmak, Atalarımızdan kalan mirasa hakaret olur.

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
İnsanın gözünü kanatır derecede yazım yanlışları görüyorum. Ya bilmiyorlar ya da bilerek aşırı yanlış yazı yazıyorlar.
'Her şey' yerine 'herşey' yazılmasını kast etmiyorum.

'Laptobuma bisey oluyo yardım edermisinz' gibi baştan savma yazılan-açılan konulardan bahsediyorum. Bu şekil yazım hatalarını düzeltecek mod alınmalı. :)
Hocam ben telden girince öyle oluyor çünkü samsung telefondan giriyorum genelde u var ü yok basılı tutup o harfi değiştirene kadar da adamın cevaba ihtiyacı kalmıyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Forumda sayamadığım kadar çok yazım yanlışı yapılıyor bunun için bir mod alırsak ona işkence yapıyor gibi oluruz.
Bence alınacak mod yazım yanlışlarını düzeltse bile bilerek yapan onca üyeyi er geç uzaklaştırması gerekir ki bu da yönetimce hoş görülmez. O yüzden bu Türkçe soykırımına şimdilik müsade ediliyor kanısındayım.

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
708
Boşver böyle iyi başka forumlar gibi olmasını istemiyorum böyle rahat rahat yazabiliyorum

Son düzenleyen moderatör:

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,506
Olsa yazım yanlışı yapanlar olacak illa ki hep. Her yazım yanlışına ve her türlüsüne cezalar yağar. Daha çok banlanan veya ceza alanda olacak. Sonra aktiflik iyice düşecek. Önce forumun aktifliği gerçekten iyi derecede olmalı. Çok konu ve çok cevabı olmalı.
Böyle yaparlarsa kötü etkileyebilir forumu.

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654

niyazi5859

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,094
Banpatteki gibi olursa zaten kötü olur mesela oradaki saçma bir kuralı söyleyeyim yazım yanlışı olan bir mesajı alıntılamak yasak
Böyle kural mı olur be bir ara kurallarına bakayım dedim yüzlerce kural var

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
708
Yani kullanıcıyı bu yüzden banlayalım demiyorum ama bu yazım hatalarında ısrarcı olursa bir hafta kadar köşesine çekilip aklını başına toplasın.
O zaman başka forumlardan farkı kalmaz sürekli yazım yanlışı yapıldığı için uyarılardan sıkılıp kullanıcılar kaçar yöneticiler açısından bakarsak bende böyle bişi istemem

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,609
Burayı başka forumlardan ayıran en güzel şey ufak tefek yazım hatalarına izin verilmesi. İnsanlık hali ama cidden çok fazla yazım hatası olan konuların düzeltilmesi güzel bence

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Olsa yazım yanlışı yapanlar olacak illa ki hep. Her yazım yanlışına ve her türlüsüne cezalar yağar. Daha çok banlanan veya ceza alanda olacak. Sonra aktiflik iyice düşecek. Önce forumun aktifliği gerçekten iyi derecede olmalı. Çok konu ve çok cevabı olmalı.
Böyle yaparlarsa kötü etkileyebilir forumu.
Forumda istenildiği kadar aktiflik var mı o konu hakkında şüphelerim var ama bence en önemlisi sayı yani nicelik değil değer yani niteliktir. Forumun kalitesi düştükçe antipati oluşturur bilinçli kullanıcılarda.

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
708
Sadece konu açarken konu başlıklarını “leptopum bozuldu işiklar yanmiyo” gibi yazanlara bir cezalandırma veya uyarı gibi bişi gönderilebilir ama onun dışında yöneticilerin yazılara çok takılmaması gerek

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Maaş derdinde değilim. Ben, zaten aylar öncesinde yazım yanlışlarımı düzeltmeye başladım. Bunun için kendi sunucumu bile hazırladım, o da 2 ay gibi bir sürede rayına oturdu.

Düzeltilmesi gereken o kadar başlık, konu içeriği var ki raporlamaktan usandım desem yeridir.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Bunu bir ödül sistemi gibi yapalım.
Misal; bir kullanıcı attığı her mesajda eğer hiç yazım yanlışı yapmadıysa 2-3 puan kazansın.Eğer 10 kere üst üste 10 mesajda yazım yanlışı yapmadıysa 20-30 puan alsın.Ha bu arada mesela kısa ve basit cevaplara puan verilmesin.Kullanıcılar uzun ve düzgün yazmayı öğrenebilsin.
Buna herkesin ihtiyacı var.
Ceza düşüncesi korkuyu harekete geçirir.
Lakin ödül düşüncesi ise öz güveni ve başarabilme inancını harekete geçirir.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamış herhalde, böyle bir durum olursa -ki olacağını da sanmıyorum- herhangi bir uyarı falan atılmayacak. Eğer benim düzelttiğimi değiştirmeye kalkarsa yazısını geri çevirmek o kadar zor değil. Mesaj geçmişinden seçebiliyorsun zaten eski halini, yazı da düzenlemeden öncekiyle güncelleniyor.