Yazım Yanlışları ve Noktalama

Omerfaruk151000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Malum virüs nedeni ile uzak eğitime başladık seçmeli türk dili 2 ders hocamız bir ara sınav ödevi olarak mahalli idareye dilekçe yazmamızı istemiş gel gelelim bir inşaat öğrencisi olarak pek anlamıyorum yazım yanlışlarından vs. bir dilekçe yazdım ancak bir yazım yanlışlarımı bulamıyorum siz yardımcı olurmusunuz hocamız noktalamalara yazım yanlışlarına fazlasıyla dikkat edecektir.

Nazım Hikmet Caddesi, 22 nolu apartmanda ikamet etmekteyim.

Mahallemizde ki oturum sayısının artışından kaynaklı, mahallemize dağıtalan enerji yetersiz kalmaktadır.
Özellikle gün içerisinde çamaşır,bulaşık makinesi,bilgisayar gibi bir çok ev aletinin çalışmasında ciddi aksıklar yaşanmaktadır.
Mahallemizin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

Ve bu süreçte daha fazla mağdur olmamak adına yapılacak işlemlerin hızlandırılması en büyük temennimizdir.

dilekçe metni bu şekilde yazım yanlışları ve noktalama hataları varsa ki var benimle paylaşıp yönlendirebilirmisiniz

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Noktalamada herhangi sorun görmedim

Ve olan kısım ayrı yazılmamalı bence. Yalnışmıyım?

Yalnış değilmiydi yoksa Yanlış mı? Doğrusu kafam karıştı bu kelimeyle :D

Omerfaruk151000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Noktalamada herhangi sorun görmedim

Ve olan kısım ayrı yazılmamalı bence. Yalnışmıyım?

Yalnış değilmiydi yoksa Yanlış mı? Doğrusu kafam karıştı bu kelimeyle :D
asıl metinde o kadar ayrık gözükmüyor ama yeni bir paragraf olarak geçtim bir önceki paragrafla beraber mi yazayım

edit: birde bazı kelimeler yanlış yazılmış onları orjinal metinde düzenledim ancak burda düzenlememişim

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Dilekçe örneklerine bakmanı ve kaleme aldıklarını yeniden gözden geçirmeni öneririm. Yazım ve imlâ hataları var. Arz ederim ile biten cümleyi sona alman gerekir, son cümledeki "ve" bağlacını kaldırabilirsin. "birçok" bitişik yazılır.
Aslında bunları Google'da aratarak bulabilirsin.
"mahalli idare dilekçe örneği" (görsel arama yararlı olabilir)
"bir çok nasıl yazılır"
gibi gibi.

Kolay gelsin.

Omerfaruk151000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Dilekçe örneklerine bakmanı ve kaleme aldıklarını yeniden gözden geçirmeni öneririm. Yazım ve imlâ hataları var. Arz ederim ile biten cümleyi sona alman gerekir, son cümledeki "ve" bağlacını kaldırabilirsin. "birçok" bitişik yazılır.
Aslında bunları Google'da aratarak bulabilirsin.
"mahalli idare dilekçe örneği" (görsel arama yararlı olabilir)
"bir çok nasıl yazılır"
gibi gibi.

Kolay gelsin.
aslında noktalamadan yana sorunlarım dediğiniz gibi diğerlerini gözden tekrardan gözden geçireceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

aslında noktalamadan yana sorunlarım dediğiniz gibi diğerlerini gözden tekrardan gözden geçireceğim
edit: Kaleme alınan konu mahalleye ilk taşındığımız zamanlarda gerçekten yaşanmış bir sorun bu arada

Son düzenleme: