Yazılımcı için notebook önerisi

alpbasnur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba dostlarım,

Kendi notebook'umu satıp üstünede para ekleyip yeni bir laptop almayı düşünüyorum.

Kullanım amacım daha çok yazılım ve robotik tasarım.

Kullandığım programlar;

Visual Studio 2012 - Sql Server 2012 ve 2008 R2 - AutoCAD - Matlab bunlar başlıca olanlar.

Arada yeni çıkmış merak ettiğim crysis 3 gibi oyunları da kaldırabilecek(ısınma problemi olmadan oynatabilecek.).

Fiyat aralığı : 1500-2500 TL
İstediğim marka : Sony,Asus veya sizin şiddetle tavsiye ettiğiniz bir marka.

letztes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum Asusun n56 serisine bakmanı tavsiye ederim gerçekten başarılı cihazlar tabi oyunlarda ultra ayarda oynuyamassın o ayrı konuda yazılımdır yada değişik multimedya uygulamalarında gayet memnun kalırsın :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba dostlarım,

Kendi notebook'umu satıp üstünede para ekleyip yeni bir laptop almayı düşünüyorum.

Kullanım amacım daha çok yazılım ve robotik tasarım.

Kullandığım programlar;

Visual Studio 2012 - Sql Server 2012 ve 2008 R2 - AutoCAD - Matlab bunlar başlıca olanlar.

Arada yeni çıkmış merak ettiğim crysis 3 gibi oyunları da kaldırabilecek(ısınma problemi olmadan oynatabilecek.).

Fiyat aralığı : 1500-2500 TL
İstediğim marka : Sony,Asus veya sizin şiddetle tavsiye ettiğiniz bir marka.

bu bütçe ile her ikisini aynı anda yapman zor çünkü autocad gibi çizim programlarında quadro serisi ekran kartı gerekiyor ve quadro ekran kartları da oyunda yüksek performans veremiyor bu bütçede ancak 4000 liralara çıkarsan crysis3 ü high da oynar ve diğer işlerini yapabilirsin

contorium

Asistan
Reaksiyon puanı
5

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@lqnd

Hocam pek ayrıntılı bir çizim olmadığından bilgisayarı kasmaz. Bana Visual Studio ve Diğer Programlarımda Hız Katsın Yeter.

http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-asus-k56cb-xx274d-fiyati,1084557.html Bu laptopu buldum. Sizce nasıl ? birde üstündeki gt740m ekran kartı ile hdmi çıkışı maksimum çözünürlüğü ne kadardır ?

full hd çözünürlük alırsın ama oyunlarda falan kasma ihtimali var 740m çok iyi bir kart değil ama kötü de değil orta ayarda crysis 3 oynatır

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
@lqnd

Hocam pek ayrıntılı bir çizim olmadığından bilgisayarı kasmaz. Bana Visual Studio ve Diğer Programlarımda Hız Katsın Yeter.

http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-asus-k56cb-xx274d-fiyati,1084557.html Bu laptopu buldum. Sizce nasıl ? birde üstündeki gt740m ekran kartı ile hdmi çıkışı maksimum çözünürlüğü ne kadardır ?
asus k serisi laptoplarında işlemci performansını öne çıkartıyor tabii ki oyun oynarsınız fakat contorium arkadaşımızın önerdiği MSI GE 60 seçiminiz olmalı hem oyun hem işlemcide asusun k serisi laptoplarını geçer :)

contorium

Asistan
Reaksiyon puanı
5
asus k serisi laptoplarında işlemci performansını öne çıkartıyor tabii ki oyun oynarsınız fakat contorium arkadaşımızın önerdiği MSI GE 60 seçiminiz olmalı hem oyun hem işlemcide asusun k serisi laptoplarını geçer :)

Eşittir, GTX 660M nereeee GT 740M nere! =)

NVIDIA GeForce GTX 660M

Pipelines 384 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 835 MHz
Shader Hızı * 835 MHz
Bellek Hızı * 2000 MHz
Memory Bus genişliği 128 Bit

NVIDIA GeForce GT 740M

Pipelines 384 - birleştirilmiş
Çekirdek Hızı * 810 MHz
Shader Hızı * 810 MHz
Bellek Hızı * 900 MHz
Memory Bus genişliği 128 Bit

Aeolian

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Senin istediğin özellikler için herhangi bir orta seviye dizüstü zaten iş görür 2.5 senelik notebookum bile visual studio,autocad gibi programlarda tık demeden çalışıyor hatta ssd kullandığım için önerilen dizüstülerin hepsinden hızlı bile olabilirim. Arkadaşlar oyun da oynayabilirim dediğin için bu tip önerilerde bulunuyorlar çünkü notebookta oyun dediğin zaman işler başka bir hal alıyor. Ben de notebook önerirdim ama benim önereceğim modeller türkiyede yok malesef 4. nesil intel işlemcilerin gelmesi zaten en erken ekimi bulur. Demek istediğim visual studio için falan fazla yorma kendini genel kullanımda seni yormayacack bir model tercih et. o MSI falan taşıması işkence bilgisayarlar kasa kalitesini falan hiç beğenmiyorum