Soru Yazılıma nereden başlanır?

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
Yazılıma bir yerden başlamak istiyorum, nereden, hangi dilden başlanır?
Teşekkürler

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Yazılıma bir yerden başlamak istiyorum, nereden, hangi dilden başlanır?
Teşekkürler
Önce donanım bilgisi gerekiyor (SoC, ISA vs. gibi). Sonra algoritma lazım. Bundan sonra ise yapacağınız yazılıma göre bir dil seçmeniz gerekiyor. En sonunda, SOLID, Clean Code gibi kaliteli kod yazma tekniklerini öğrenmeniz lazım. Siz ne üzerinde uğraşacaksınız?

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
Önce donanım bilgisi gerekiyor (SoC, ISA vs. gibi). Sonra algoritma lazım. Bundan sonra ise yapacağınız yazılıma göre bir dil seçmeniz gerekiyor. En sonunda, SOLID, Clean Code gibi kaliteli kod yazma tekniklerini öğrenmeniz lazım. Siz ne üzerinde uğraşacaksınız?
Sıfırdan temelleri atmak için nereden hangi alandan ve dilden başlanmalı aslında benim merak ettiğim buydu.

mdkbet

Profesör
Reaksiyon puanı
89
Yazılıma hangi dilden başladığının bir önemi yok ki. Programlama mantığını, değişkenleri, algoritmaları döngüleri vs. öğrendikten sonra istediğin programlama diliyle yazılım geliştirebilirsin. Tüm programlama dilleri benzer işler yapıyor sadece farklı komutlar/fonksiyonlar kullanıyorlar, temeli düzgün oluşturduktan sonra hangi alanda yazılım geliştireceksen biraz doküman okuyarak ilgili prgramlama dilini kullanmaya başlayabilirsin.
ilk başlangıç noktası olarak python öğrenmek işleri kolaylaştırabilir diye düşünüyorum, hem web tarafında hem diğer alanlarda yazılım geliştirebileceğin çok yönlü bir dil. Öğrenmesi de bana oldukça kolay gelmişti.
Web uygulamaları geliştirmek isteyenler genellikle html/css/javascript öğrenerek başlıyorlar. Mobil oyun geliştirmek istiyorsan C# öğrenmek faydalı olabilir (bu alanı domine eden oyun motoru unity, c# dilini kullanıyor)

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909
İstediğin yerden başla. Başlangıçta hiç bir şey anlamaman normal. Çünkü ayrı bir dünyaya giriyorsun ve senin şimdiye kadarki bilgisayar deneyimin ile hiç bir ilgisi yok.

Adı da üstünde "Y a z ı l ı m". Yazılıyorsa, demek oluyor ki bol bol okuyacaksın. İzlenecek veya dinlenecek bir şey yok. O k u y a c a k s ı n.

Okuyacaklarının da "telafuzu" zor veya imkansız gibi görünebilir. Çünkü "K O D"