Yazilim muhendisligi izmir ekonomi

ahmettahta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar ben lise 3. Sinif ogrencisiyim ve yazilim muhendisi olmak istiyorum hatta izmir ekonomi universitesine gitmek istiyorum bilgisayarla aram iyidir fazlasi ile sizce bu meslegin artıları eksileri nedir ayrica izmir ekonomi universitesi bu meslek ile ilgili kaliteli egitim veriyor mu

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yazılım için illa bilgisayarla aranın iyi olmasına gerek. Bu tamamen ilgi meselesi. Okulun eğitimi iyi veya kötü olursa olsun ilgin varsa her türlü kendini geliştirirsin. Şuan yazılım için bir kursa gidiyorum. Sınıfımızda lise 1'e giden bir arkadaşımız var, yazılım konferanslarını gösterişli tanıtımları izlemiş heveslenip kursa gelmiş ama sonradan saldı takip edemedi. Ona sorarsan onunda bilgisayarla arası iyidir. Bu işe gönül vermek istiyorsan sıkılmadan takip etmen gerek. Kaldı ki okulunu okuyacaksın hoşuna gitmezse 4-5 yıl hiç çekilmez.

Kısacası ilk olarak evde başlangıç seviyesi derslere bak. Hoşuna gidiyor mu yapabilecek misin buna karar ver. Kafanda soru işareti belirdiği anda kendine yazık etme.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Manisa Celal Bayar Üni.'yi de bir alternatif olarak düşünebilirsin. Yazılım Mühendisliği güzel bölümdür. Ben de çok istemiştim ama yan gelip yattığımdan kazanamadım :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bilgisayarla aram iyidir diyenler hayatlarında hiç kod yazmış mı merak ediyorum? 1992 senesinde bilgisayar mühendisliği öğrenimime başladığımda Basic, C, Pascal biliyordum.

Internet'te takılmak, forumlarda dolaşmak, oyun oynamak, Facebook ve twitter'ı kullanmak ile bilgisayar mühendisliğinin ya da programcılığın zınnık ilgisi yoktur.

Sözün kısası alın basitinden bir programlama kitabı bu kitabı okumak hoşunuza gidiyor mu, içindekileri yapmak istiyor musunuz kararını verin.

Hadi iyi günler, sınavlarda başarılar.

ahmettahta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarla aram iyidir diyenler hayatlarında hiç kod yazmış mı merak ediyorum? 1992 senesinde bilgisayar mühendisliği öğrenimime başladığımda Basic, C, Pascal biliyordum.

Internet'te takılmak, forumlarda dolaşmak, oyun oynamak, Facebook ve twitter'ı kullanmak ile bilgisayar mühendisliğinin ya da programcılığın zınnık ilgisi yoktur.

Sözün kısası alın basitinden bir programlama kitabı bu kitabı okumak hoşunuza gidiyor mu, içindekileri yapmak istiyor musunuz kararını verin.

Hadi iyi günler, sınavlarda başarılar.

peki kitap olarak ne tavsiye edersin

ahmettahta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0