Yazılım işlerinde kullanmak için laptop

grey pilgrim

Öğrenci
Katılım
15 Mart 2015
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bu yıl bilgisayar mühendisliği bölümüne başlıyorum. Beni 4 yıl sorunsuz götürecek bir laptop almak istiyorum. Yanımda çok taşıyacağım için hafif olması ve batarya ömrünün uzun olması benim için önemli. Oyun konusu çok mühim değil. Öyle olunca da macbook pro'lar öne çıkıyor doğal olarak. Aşağıdaki 2 linkte 3 laptop'un özellikleri yer alıyor. 15 inç macbook pro'yu fiyatından ötürü pek düşünmüyorum ama yinede 13 inç'e göre ciddi bir fark yaratacaksa onu da göz önünde bulundurabilirim. Monster'a ssd taktırmam lazım öyle olunca o da 4500 lira civarına gelecek. Onu düşünmemin sebebi de i7 işlemci, 16 gb'lık bir ram ve üst düzey bir ekran kartı olması. Şu an içlerinden en yakın olduğum 13 inç macbook pro 256 gb ssd(5000 tl). Buna da ekstra para verilerek ram veya işlemci takviyesi yapılabiliyor. Haziranda almayı düşünüyorum ama eğer eylüle kadar beklememin fiyat veya model olarak(özellikle macbook tarafında) bir avantajı olacaksa bekleyebilirim. Eğer linklerini verdiğim modelleri inceleyip fikirlerinizi paylaşırsanız çok yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.

https://www.apple.com/tr/mac/compar...-pro-retina-13&product2=macbook-pro-retina-15

MONSTER® TULPAR T5 V4.1.1 15.6" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR
 

grey pilgrim

Öğrenci
Katılım
15 Mart 2015
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Verdiğin laptop'u inceledim, teşekkürler. Teknik özellikleri gerçekten gayet iyi ama 17 inç, 3.9 kg ve 5.5 cm kalınlık taşınabilirlik açısından bana sıkıntı yaratır.
 

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
9,055
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,940
Puanları
1,358
Neden Laptop'u sürekli yanında taşıyacaksın? Okuyacağın okulda yokmu bir Bilgisayar laboratuvarı. Evde veya yurtta ders çalışırım diyorsan, okulda Mac kullanılmayacağına göre, Macbook'u unut. Visual Studio'yu çalıştırabilecek en ucuz bilgisayarı al. Yurt'ta kalacaksan, mutlaka birileri musallat olur ve pahalı bir bilgisayarın çizilirse üzülürsün.
 
Üst