Yavru Kumrunun Annesi gelmedi :(

furqan.

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Balkonumuzun saksısına davetsiz bir misafir yuva yapmış :)
Kumru, saksıya 2-3 tane yumurta bıraktı. Ve biri yumurta dan çıktı 2-3 gün önce. Fakat annesi bu sabahtandır beri gelmiyor. Akşam da oldu. Ne yapmam gerek bilgisi olan varmı?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Acıkır ama yapacak bir şey yok, annesi gece vakti de gelebilir belli olmaz. Biraz bekleyin eğer gelmezse çok az miktarda bulgur/buğday tarzı gıdaları suda yumuşatarak verin yakınlarda eczane varsa şırınga alıp şırıngaya su çekin ve içirmeyi deneyin. Yine de en az 2 gün boyunca yuvadan çıkartmayın, annesi gelip göremezse tekrar gidebilir.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
İlk çıktığı bir kaç gün yuvadan çıkmaması gerekli. Sanırım 2. Kumru ölmüş bu sebeple avlanıyordur.
Kumrular 2 ebeveyn takılır. Biri kalkar diğeri yatar felan.

Sabah erken ve akşam geç saatlerde beslemeye gelir.
Eğer aç olduklarından şüpheleniyorsan cımbızla kıyma ver ?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
İlk çıktığı bir kaç gün yuvadan çıkmaması gerekli. Sanırım 2. Kumru ölmüş bu sebeple avlanıyordur.
Kumrular 2 ebeveyn takılır. Biri kalkar diğeri yatar felan.

Sabah erken ve akşam geç saatlerde beslemeye gelir.
Eğer aç olduklarından şüpheleniyorsan cımbızla kıyma ver ?
Sanırım anne-baba ortak çalışıyordu biri yoksa yavrular boşta kalacak doğru :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Sanırım anne-baba ortak çalışıyordu biri yoksa yavrular boşta kalacak doğru :)
Aynen ?

---------------------------------------

Yumurtadan çıkış süresi ve çıktıktan sonra bir kaç gün nöbet sistemiyle ustlerinden kalkmıyorlar. Sonrasında ise günde 2 kez gelip gagalarini tutarak yemek veriyor o sırada nasıl oluyorsa bir çok şeyi öğreniyorlar. Ancak 5 7 günlükken yavrular sıçramaya, 8 12 günlükken ise direk uçmaya başlıyor.
5 7 gün dolunca saksıyı ebeveynlerin göreceği şekilde balkonda iç duvar dibine yere koyarsan kedilere yem olmazlar.
Her yıl kumru yumurtlardı, bu yıl üveyik yumurtadı sandık yumurtadan yine kumru çıktı ordan biliyorum ??

furqan.

Asistan
Reaksiyon puanı
82
Aynen ?

---------------------------------------

Yumurtadan çıkış süresi ve çıktıktan sonra bir kaç gün nöbet sistemiyle ustlerinden kalkmıyorlar. Sonrasında ise günde 2 kez gelip gagalarini tutarak yemek veriyor o sırada nasıl oluyorsa bir çok şeyi öğreniyorlar. Ancak 5 7 günlükken yavrular sıçramaya, 8 12 günlükken ise direk uçmaya başlıyor.
5 7 gün dolunca saksıyı ebeveynlerin göreceği şekilde balkonda iç duvar dibine yere koyarsan kedilere yem olmazlar.
Her yıl kumru yumurtlardı, bu yıl üveyik yumurtadı sandık yumurtadan yine kumru çıktı ordan biliyorum ??
Galiba 3 tane yumurta var. Sadece bir tanesi yumurtadan çıktı. Ve sadece Annesi var, Babasını görmedim yok heralde ?