Yavaş açılma

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

1-1,5 haftadır pc çok geç açılıyor. Açıldıktan sonra kasma gibi bir sorunuda yok.

Sorun tam olarak şöyle: PC hesabıma göre(kronometre) 2,5 dkda açılıyor. Açma tuşuna basınca 1 dk boyunca casper yazısı duruyor (altında bişi dönüyor) sonra simsiyah ekran geliyor 1,5dkda o kalıyor. Sonra pc açılıyor. Açıldıktan sonra kasma vs. sorunu yok ancak, sıkntı açılma sırasında. Dedim acaba son zamanlarda yüklediğim bişiden kaynaklı bir sorunmu var. Kaldırdım tüm programları(gereksiz) düzelmedi, bu aralar oyun yüklemiştim 2-3 tane ancak sorun oları yüklemeden öncede vardı.(sistemi geri atmakta istemiyorum silincekler) Avira ant. vir. programı vardı onu kaldırıp bitdefender(2014 anti vir plus) kurdum ondan kaynaklı bir sorun olabilirmi bilmiyorumda.
İlk başlarda geçer vs. dedim geçmedide. Sinir olmaya başladım artık.

Pc özellikleri: 2 gb nvidia ekran, 4 gb ram, i5 4.nesil , casper nirvana(laptop),w8

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Öncelikle merhaba arkadaşlar.

1-1,5 haftadır pc çok geç açılıyor. Açıldıktan sonra kasma gibi bir sorunuda yok.

Sorun tam olarak şöyle: PC hesabıma göre(kronometre) 2,5 dkda açılıyor. Açma tuşuna basınca 1 dk boyunca casper yazısı duruyor (altında bişi dönüyor) sonra simsiyah ekran geliyor 1,5dkda o kalıyor. Sonra pc açılıyor. Açıldıktan sonra kasma vs. sorunu yok ancak, sıkntı açılma sırasında. Dedim acaba son zamanlarda yüklediğim bişiden kaynaklı bir sorunmu var. Kaldırdım tüm programları(gereksiz) düzelmedi, bu aralar oyun yüklemiştim 2-3 tane ancak sorun oları yüklemeden öncede vardı.(sistemi geri atmakta istemiyorum silincekler) Avira ant. vir. programı vardı onu kaldırıp bitdefender(2014 anti vir plus) kurdum ondan kaynaklı bir sorun olabilirmi bilmiyorumda.
İlk başlarda geçer vs. dedim geçmedide. Sinir olmaya başladım artık.

Pc özellikleri: 2 gb nvidia ekran, 4 gb ram, i5 4.nesil , casper nirvana(laptop),w8

Başlata tıklayıp çalıştır yazın.

Çıkan kutucuğa msconfig yazıp enter deyin.

Başlatma kısmından Antivirüs dışında bütün programları kapatıp sistemi yeniden başlatın.

Sorun kurduğunuz yeni antivirüs programından da kaynaklanıyor olabilir. Bunlar olmazsa onu kaldırıp eski antivirüsü yükleyin.

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlata tıklayıp çalıştır yazın.

Çıkan kutucuğa msconfig yazıp enter deyin.

Başlatma kısmından Antivirüs dışında bütün programları kapatıp sistemi yeniden başlatın.

Sorun kurduğunuz yeni antivirüs programından da kaynaklanıyor olabilir. Bunlar olmazsa onu kaldırıp eski antivirüsü yükleyin.

Öncelikle şu resme bir bakarsan sevinirim. Hangilerini kapatayım. Birde güç seçeneklerinde hızlı başlat diye bişi var. Onla ilgili bir sorun olabilirmi(şuan şeçili)

YeniBitElemResmi3.png

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Öncelikle şu resme bir bakarsan sevinirim. Hangilerini kapatayım. Birde güç seçeneklerinde hızlı başlat diye bişi var. Onla ilgili bir sorun olabilirmi(şuan şeçili)

YeniBitElemResmi3.png

Antivirüs dışında hepsini devre dışı bırakın.

Hızlı başlatmayı aç seçeneğini de aktif edin.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
eğer casper yazısında kalıyorsa sorun işletim sisteminden değildir herhalde. Bios güncellemesi yapmayı deneyin
bios ayarlarıyla oynadınız mı hiç?

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Antivirüs dışında hepsini devre dışı bırakın.

Hızlı başlatmayı aç seçeneğini de aktif edin.

eğer casper yazısında kalıyorsa sorun işletim sisteminden değildir herhalde. Bios güncellemesi yapmayı deneyin
bios ayarlarıyla oynadınız mı hiç?

Öncekikle şunu belirteyim. 2,5 dk civarıydı. 1 dk casper yazsı duruyordu 20-30 snyeye indi. Ancak siyah ekran hala uzun kalıyor.

Bios ayarlarını hiç ellemedim. Daha f5 yada del'e fln basınca bios ekranı olarak ne geliyor onu dahi bilmiyorum. Bakma ihtiyacıda duymadım.

Eğer başka yapacak bişi yoksa ant. vir. kaldırcam son çare. :((

Başka ne yapabilirimki ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Öncekikle şunu belirteyim. 2,5 dk civarıydı. 1 dk casper yazsı duruyordu 20-30 snyeye indi. Ancak siyah ekran hala uzun kalıyor.

Bios ayarlarını hiç ellemedim. Daha f5 yada del'e fln basınca bios ekranı olarak ne geliyor onu dahi bilmiyorum. Bakma ihtiyacıda duymadım.

Eğer başka yapacak bişi yoksa ant. vir. kaldırcam son çare. :((

Başka ne yapabilirimki ?

Yapacak başka birşey yok. Antivirüsü de kaldırıp deneyin. Olmazsa marka modeli tam olarak yazarsınız bios güncellemesi konusunda yardımcı oluruz.

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuan kaldırıyorum. Avira eskiden kullanıyordum onu tekrar kuruyorum. Sonra yeniden başlatcam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Süre hesaplaması yaptım. bit kaldırdım ve avirayı hemen kurdum. Pcyi kapattım. Açtım. 45 saniyede açıldı. 25 sn casper yazısı. 15 sn siyah ekran.

Yinede yavaş. :/

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Şuan kaldırıyorum. Avira eskiden kullanıyordum onu tekrar kuruyorum. Sonra yeniden başlatcam.

Süre hesaplaması yaptım. bit kaldırdım ve avirayı hemen kurdum. Pcyi kapattım. Açtım. 45 saniyede açıldı. 25 sn casper yazısı. 15 sn siyah ekran.

Yinede yavaş. :/

Birde bios güncellemeyi deneyin. Marka modeli tam olarak yazın, son sürümünün linki verelim.

Riskli bir işlem ama doğru yapıldığında sorun çıkmaz. Daha önce forumda çok kişiye bios güncellemesi yaptırdık.

http://forum.shiftdelete.net/anakart/364136-arkadaslar-bios-guncelleme.html

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper nirvana cn.hbi4200c

Bide Casper nirvana 15,6 nb yazıyor.

Casperin sitesine girdim seri numaradan aradım.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: gritext14-in, width: 29%"]CN.HBI4200C

Biosa bakıyorum. Bios yok. İndirmek için bişi yok.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Casper nirvana cn.hbi4200c

Bide Casper nirvana 15,6 nb yazıyor.

Casperin sitesine girdim seri numaradan aradım.

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="class: gritext14-in, width: 29%"]CN.HBI4200C

Biosa bakıyorum. Bios yok. İndirmek için bişi yok.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Öyle değil. Seri numrası nedir. Model de CHY mi yazıyor?

indirme tipinde bios güncellemeri var.

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet. chy. ancak tıkladığımda herhangi bir şey görünmüyor. Böyle gözüküyor.
AD BLOCKER VAR ONUDA KAPATTIM DEDİM BELKİ ENGELLİYORDUR. AÇILMIYOR YİNE BİŞEY..
YeniBitElemResmi3c39bf.png

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Casper klasiği, Bios güncellemesi dışında herşey var.

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) FACEBOOK'tan msj attım ancak nezaman dönerler bilmiyorum. Bu arada herley için tşkler :) Tek çare bios gibi gözüküyor.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
:) FACEBOOK'tan msj attım ancak nezaman dönerler bilmiyorum. Bu arada herley için tşkler :) Tek çare bios gibi gözüküyor.

Casper laptoplar da genel de clevo ya da pegatron anakartları kullanılıyor. Bu site de biosları güncel halde veriliyor.

http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun, Mainbord yazılan kısma girin ve orada ki resmi alıp buraya ekleyin.

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.69-setup-en.exe

Örnek

Use-CPU-Z-to-Identify-Mothe.jpg

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende deminden beri ona bakıyorum. Sana yollayayım yinede. :) phoenix dior aşağıda.
YeniBitElemResmi49e512.png

Belki yardımcı olur.

YeniBitElemResmi3.png

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
intelin sitesinde yok, siz direkt casper ile iletişime geçip onlardan isteyin.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Biosu guncellemeden bilemezsin tabide belkide en hizli 45snyedr aciliyordur :P

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Aklıma takıldı :D Çok komik bir hata ama yine de bakmakta fayda var, msconfig de boot time out 3 saniye olarak ayarlayın. Eğer daha fazla ise belki boşuna bekliyorsunuzdur?

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Advanced system care kur ve tarat hızlı açılışa faydası olacaktır. Disk ve başlangıç dosyaları bölündüyse program bulup birleştirecektir. Açılışta gözle görülür bir hızlanma olacaktır. Tecrübeyle sabittir :)

wwehakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Advanced system care kur ve tarat hızlı açılışa faydası olacaktır. Disk ve başlangıç dosyaları bölündüyse program bulup birleştirecektir. Açılışta gözle görülür bir hızlanma olacaktır. Tecrübeyle sabittir :)

Advanced iyi bir program taratınca yaklaşık %50 bir hızlanma oluyor. Ancak o gülücük sararınca pc aşırı kasmaya başlıyor. Oyundayken sararınca taramada yapamıyorsun, pcde aşırı kasıyor bu nedenle kullanmak istemiyorum. ccleaner tercih ediyorum.

Birde şunu deneyin.

https://downloadcenter.intel.com/default.aspx?iid=subhdr+dnlds_drivers

Contine yazılan yere tıklayın otomatik update taraması yapacak.

Çıkan sonuçlardan express bios updateyi indirip kurun.

YeniBitElemResmi3b7c9b.png

More information'a tıklayınca burası açılıyor. http://www.intel.com/p/en_US/support/iduufaq

Buda facebook caspere yazınca verikleri cevaplar:

YeniBitElemResmi317509.png

Aklıma takıldı :D Çok komik bir hata ama yine de bakmakta fayda var, msconfig de boot time out 3 saniye olarak ayarlayın. Eğer daha fazla ise belki boşuna bekliyorsunuzdur?

3 saniye olarakmı ayarlayayım bu 30'u ?

YeniBitElemResmi323029.png

Bide burasıda böyle:

YeniBitElemResmi4.png

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Advanced iyi bir program taratınca yaklaşık %50 bir hızlanma oluyor. Ancak o gülücük sararınca pc aşırı kasmaya başlıyor. Oyundayken sararınca taramada yapamıyorsun, pcde aşırı kasıyor bu nedenle kullanmak istemiyorum. ccleaner tercih ediyorum.
30'u 3 yap, gelişmiş seçeneklere girip oradan da bütün çekirdeklerini kullanmasını sağla bilgisayarın açılışta. Sağ üstte göreceksin