Yatılı okul güvenli mi

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Merhaba beyler. Şu anda bir fen lisesinde yatılı okuyorum. Sınıfımız 34kisi ve ikişerli oturuyoruz. Yurt odaları ise 8 er kişi yan yana. Corona sıkıntısı olur mu

Son düzenleme:

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
Türkçe nasıl katledilir.MP4 .

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Yanlışlık olmuş. Düzelttim.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Koronanın bulaşıp bulaşmayacağı tamamen şans gibi bir şey. Korona'lı hastayı sırtımda hastaneye kadar taşıdım ( korona olduğunu bilmiyorduk test yaptırdıktan sonra öğrendik). Neyse her ihtimale karşı ben de test yaptırdım. İki temas ettiği yakını hastalığa yakalandı benim negatif çıktı mesela. Demek istediğim gereken tedbirleri aldıktan sonra bir sıkıntı olmaz.

bir_türk

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Koronanın bulaşıp bulaşmayacağı tamamen şans gibi bir şey. Korona'lı hastayı sırtımda hastaneye kadar taşıdım ( korona olduğunu bilmiyorduk test yaptırdıktan sonra öğrendik). Neyse her ihtimale karşı ben de test yaptırdım. 2 yakını hastalığa yakalandı benim negatif çıktı mesela. Demek istediğim gereken tedbirleri aldıktan sonra bir sıkıntı olmaz.
aynen artı birde ordakiler nasıl biri hani bazıları coronayı hiç umursamıyor ya onlarında dikkat etmesi lazım

J3aDEM |S-D

Asistan
Reaksiyon puanı
126
Her ne kadar çok bir faydası olmasa bile askeriyede bile ranzaların aralarını açtılar.

SafaYW

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba beyler. Şu anda bir fen lisesinde yatılı okuyorum. Sınıfımız 34kisi ve ikişerli oturuyoruz. Yurt odaları ise 8 er kişi yan yana. Corona sıkıntısı olur mu
Ben de senin gibi bu sene liseye geçtim ve yatılı bir fen lisesinde(Vasıf Topçu Fen Lisesi) okuyorum. Tecrübelerimi istersen anlatayım;

Eğer yurt ortamındaki güvenlikten bahsediyorsan gerçekten bu seneye özel acayip koyu davranıyorlar (arkadaşına 1 metreden daha az yakınsan dövecekler gibi).
Senin oda arkadaşlarını bilmem ama genel olarak herkes maskeli ve hijyenine son derece özen gösteriyor.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Bizde ne maske ne mesafe var bu askam 7 çocuğu karantinaya aldilar. Benim koğuşta da öksüren var ama onu almadilar. İlla biz de hastalanacaz. Evdekiler de komşudan kapmış zaten. Eve gidemiyorum yurt da bu gidişle kapanacak sokakta mi kalacağız. Çoğu kişi bu halde.

fortekno

Asistan
Reaksiyon puanı
189
Okulunun Covid ile ilgili aldığı tedbirlere bağlı bizim okulda yatılı öğrenciler markete bile çıkamıyor bu süreçte.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Aklı olan yatılı okula gelmesin bu süreçte. Yurtta 16 kişi pozitif çıktı. Ve bunlar sadece test yapılan kısım. 15 gün karantina kararlı alındı. Yani 1 ay eve gitneyecegiz. 1 ay koronali insanlarla yan yana kalmak... Allah yardimcimiz olsun. Şimdi banyo saati geldi ilk önce koronalilar ardından biz aynı banyoda art arda banyo yapacakmışiz. Sacmaliga bak. Direk bogazimiza bıçak dayasalar daha iyi. 4 gün önce izin oldu imkanım olmadı gitmeye. Gidebilenler kurtuldu. Hocalar da yurdu terk etti sadece 1 hoca var hizmetli bile yok. O hoca da yurda bile girmiyor. Dışarda hep. Yüzünü gormuyoruz. Bu piskoloji ile nasıl ders çalışacağız. Neyse söylenecek çok şey var ama dilim varmıyor. Belirti gösteren adama 3 gün test yapılmadı. 3 gün aynı odalarda yattık sınıfta durduk. Ayıp ayıp. Sabah yemek de verilmedi. Sadece öğle yemek akşam da poğaça ve su verilecekmis.

Brezilya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
knk her yerde 2 maske takılı dolaş. Bir odada 8 kişi çok riskli öksürende varmış dezenfektan eksik etme yemek yerken herkesten uzak ol olabiliyorsan allah kurtarsın. Geçirebiliyorsan günü büyük kısmını dışarda insanlardan uzak geçir Allah kurtarsın.

Eğer yurtta dediğin gibi bir ortam varsa.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Arkadaşım kalıyordu, kesinlikle çok tehlikeli olduğunu söylüyor. Okulda pozitif vaka çıktı, karantina falan kesinlikle yok. Giden hâlâ gidiyor, ben gitmiyorum ve derslerden geri kalıyorum. 30 kasımda sınav var, ne yapacağım bilmiyorum.

xDalterx

Asistan
Reaksiyon puanı
104
Okulunuzun adı nedir? Bizim yatılı kalan arkadaşlarımız çok memnun baya tedbirler almış okul.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aklı olan yatılı okula gelmesin bu süreçte. Yurtta 16 kişi pozitif çıktı. Ve bunlar sadece test yapılan kısım. 15 gün karantina kararlı alındı. Yani 1 ay eve gitneyecegiz. 1 ay koronali insanlarla yan yana kalmak... Allah yardimcimiz olsun. Şimdi banyo saati geldi ilk önce koronalilar ardından biz aynı banyoda art arda banyo yapacakmışiz. Sacmaliga bak. Direk bogazimiza bıçak dayasalar daha iyi. 4 gün önce izin oldu imkanım olmadı gitmeye. Gidebilenler kurtuldu. Hocalar da yurdu terk etti sadece 1 hoca var hizmetli bile yok. O hoca da yurda bile girmiyor. Dışarda hep. Yüzünü gormuyoruz. Bu piskoloji ile nasıl ders çalışacağız. Neyse söylenecek çok şey var ama dilim varmıyor. Belirti gösteren adama 3 gün test yapılmadı. 3 gün aynı odalarda yattık sınıfta durduk. Ayıp ayıp. Sabah yemek de verilmedi. Sadece öğle yemek akşam da poğaça ve su verilecekmis.
Bu ne rezalet

Reaksiyon puanı
551
Şimdi siz yatılı okulların güvenliğine hangi açıdan yaklaşıyorsunuz (koronavirüs vs.), bilmiyorum ve de bu konudaki diğer yorumları okumadım ama bu konu başlığını görünce aklıma gelen bir şeyi yazmak istedim.

2013 yılı idi, o zamanlar Trakya Üni’de okuyorum, son senem, KYK yurdundayım, erkekler yurdu ile kızlar yurdu aynı alanda. Alan dediğim ise büyük bir alan... Ve de yurtlar bloklar halinde...

Artık uyuyacağız, saat geç olmuş; bir baktık ki bağrışmalar, ambulans siren sesleri vs. Dedik ne oluyor. ?

Çok geçmeden haber yayıldı tabi tüm yurda. Kızlar yurdunda bir odaya sessizce bir kız girmiş ve bir kızın dolabına bir kısmı dişlenmiş elma bırakmış (tıpkı Apple’ın simgesi gibi) ve de bir not bırakmış, nota da “Seni de böyle ısıracağım” yazmış. ?

Tabi kız bunu dolabında görünce bağırmış, çağırmış, feryat figan ağlamış... Sinir krizi geçirmiş, sonra da ambulans gelmiş... O gece tüm kız yurtlarının ışıkları açıktı, o kadar korkmuşlardı ve sinirlenmişlerdi ki uyku tutmamıştı hiçbirini. Ufacık bir kıvılcımda isyan bayrağını çekeceklerdi sanki. ?

Bu da böyle bir anımdır...

Vay be üniversite yılları... Her anını özlediğim yıllar...

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Okulunuzun adı nedir? Bizim yatılı kalan arkadaşlarımız çok memnun baya tedbirler almış okul.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu ne rezalet
Akpınar fen lisesi Ladik samsun

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Su anda bi senedir yatılı okulda kalıyorum. Soruları alabilirim?