Yasaklı sitelere nasıl girilmiş?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sami2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sami2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar

bir sorunum var. yardımcı olursanız çook sevinirim

evime bir gece kalmak üzere bir misafir geldi yanında bilgisayarı da vardı. internet şifremi aldı kullanmak için. bir oda verdik orada yattı. benim bilgisayarımı da diğer oda da bırakmıştım. bilgisayarımın gmailide açıktı.

ertesi gün gmail geçmişime baktığımda iğrenç sitelere girildiğini gördüm.

şunu anlayamadım; bu sitelere misafir kendi bilgisayarından evin internetini kullanarak girdiğinde benim gmailimin geçmişine yazılırmı?

eğer internetimi kullandı diye benim gmailime geçmişi gelmiyorsa öyleyse birisi benim bilgisayarımdan girmesi gerekiyor. (ya misafir onu alıp açtı, yada evden başka biri açtı)

yada; dışardan biri şifremi kırıp girmiş olabilir? şifremi kıran benim gmailimi kullanabilir mi?

çok karışık oldu ama vereceğiniz en ufak bilgiye ihtiyacım var. siz ne dersiniz? lütfen cevap yazmadan geçmeyin. çok önemli.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Neden bu kadar kastınızki .

mustang435

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisyarında görmüşsen ferre sitelerini senin bilgisayardan girmiş demektir bu yüzden de gmail görüküyor geçmişi silersen bi sorun olmaz :biggrin:

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bahsedilen, Google geçmişi mi yoksa tarayıcı geçmişi mi?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Google geçmişiyse eğer hangi cihazdan girildiğini dw görebilirsiniz. Yok, eğer tarayıcı geçmişiyse o bilgisayardan girilmiştir.

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Google Geçmişini kapatın her zaman

sami2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisyarında görmüşsen ferre sitelerini senin bilgisayardan girmiş demektir bu yüzden de gmail görüküyor geçmişi silersen bi sorun olmaz :biggrin:

yani onun bilgisayarında gmailim açık değil sadece internet şifremi verdim. o yüzden o kendi bilgisayarından girdiğinde bana görünmez. öyle ise benim bilgisayarı mı alıp girmiştir birizi??

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bahsedilen, Google geçmişi mi yoksa tarayıcı geçmişi mi?

yok hani sayfa kenarında gmail vardır ve giriş yaparız yani oturum açarız işte onun geçmişinde vardı. diğer geçmişi temizliyorlar sürekli orası değil. ama dediğim gibi gmail benim bilgisayarımı açtığımda otomatik açılır. ve ben misafire gmail şifremi vermedim sadece internet şifremi verdim. sizce buna göre durum nedir?

Google geçmişiyse eğer hangi cihazdan girildiğini dw görebilirsiniz. Yok, eğer tarayıcı geçmişiyse o bilgisayardan girilmiştir.

nasıl yani anlamadım.

tarayıcı geçmişi derken gmail geçmişi mi kast ediyorsunuz?
biraz daha açarmısınız?

nasıl yani anlamadım.

tarayıcı geçmişi derken gmail geçmişi mi kast ediyorsunuz?
biraz daha açarmısınız?

yani şöyle; siz bir arkadaşınıza gittiniz ve onun internet şifresini isteyip kendi bilgisayarınızdan intrernete girdini. sizin girdiğiniz siteler sırf onun internet şifresi ile girdiğiniz için onu gmail geçmişine gidermi (sizde onun gmaili açık değilken)

şimdi daha kısa oldu soru sanırım

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Birisi bilgisayarı kullanmış olabilir. Eğer şifremi çalıp/kırıp uzaktan bir yerden giriş yapıldı diyorsanız şuradan kontrol edebilirsiniz: https://security.google.com/settings/security/activity?hl=tr&pli=1
Bu arada o dediğiniz türden sitelere giriş yapıldığı için virüs taraması yapıp şifrelerinizi değiştirin derim. Ayrıca klavye ve fareyi de temizleyin :D :P

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
yani şöyle; siz bir arkadaşınıza gittiniz ve onun internet şifresini isteyip kendi bilgisayarınızdan intrernete girdini. sizin girdiğiniz siteler sırf onun internet şifresi ile girdiğiniz için onu gmail geçmişine gidermi (sizde onun gmaili açık değilken)
hayır, gitmez. [MENTION=395774]sami2[/MENTION]

sami2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladım. cevaplarınız için çok teşekkür edeerim.

bu arada çok aktif bir site burası dooğrusu bukadar çabuk cevap beklemiyordum.

Birisi bilgisayarı kullanmış olabilir. Eğer şifremi çalıp/kırıp uzaktan bir yerden giriş yapıldı diyorsanız şuradan kontrol edebilirsiniz: https://security.google.com/settings/security/activity?hl=tr&pli=1
Bu arada o dediğiniz türden sitelere giriş yapıldığı için virüs taraması yapıp şifrelerinizi değiştirin derim. Ayrıca klavye ve fareyi de temizleyin :D :P

:yes: zaten görünce çıldırdım. elimden geleni yaparım heralde:thumbup1: