Yaş kaç ve Ne kadar birikiminiz var ?

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Yaş kaç ve Ne kadar birikiminiz var ?

Son düzenleyen moderatör:

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Yaş 21. Bankada 100 bin dolar, 1 arabam var başkada bir şeyim yok.

9 yaşından bu yana hem okudum hem çalıştım. 17 yaşında dil öğrendim benden büyüklere ufak fiyatlara dil dersleri verdim.

Sonra özel matematik dersi verdim. Yazları hem barda ham plajda hem de farklı işlerde çalıştım. Ne alkol ne sigara gibi gereksiz harcamalarım olmadı sadece paramı biriktirdim. Ve görüyorum ki gençliğimi pekte yaşayamadım. Şuan 4 dil biliyorum ama ülke de düzgün iş bulamıyorum. 2. üniversite okuyorum ve 3. üniversite ye başlıcam Allah izin verirse ama ülkenin geleceğine güvenmiyorum. Bu devletin düzeni böyle giderse bu yaz İsveçe gidicem orda yaşayacağım. Hiç değilse orda hem çalışıp hem okurum.

Çünkü Türkiyede günde 3 4 saat uyuyup kalan vaktini hem okuyup hep çalışarak geçiren biri olarak hakkımı aldığımı düşünmüyorum. Çünkü bu ülkede bazı şeylerin yandaşı olmak zorundasın bir süreden sonra. Ya da cemaatlerin. Bu yaşıma kadar ne engeller koydular önüme bir bilsen. Allaha şükür hiçte pes etmedim, böyle din adı altında torpilin dibine vuran namus artıklarına. Ne biliyorsam onun arkasında durdum.

Ben küçükken polis yada asker olup vatana hizmet etmek isterdim ama sağ kolum platinli olduğu için olmadı. Bende beynimi kullanarak hizmet etmeyi tercih ettim ama... Bazen ülke için değil yandaşlar için hizmet etmeni isterler. Oda bana göre değildi.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
Yaş 21. Bankada 100 bin dolar, 1 arabam var başkada bir şeyim yok.

9 yaşından bu yana hem okudum hem çalıştım. 17 yaşında dil öğrendim benden büyüklere ufak fiyatlara dil dersleri verdim.

Sonra özel matematik dersi verdim. Yazları hem barda ham plajda hem de farklı işlerde çalıştım. Ne alkol ne sigara gibi gereksiz harcamalarım olmadı sadece paramı biriktirdim. Ve görüyorum ki gençliğimi pekte yaşayamadım. Şuan 4 dil biliyorum ama ülke de düzgün iş bulamıyorum. 2. üniversite okuyorum ve 3. üniversite ye başlıcam Allah izin verirse ama ülkenin geleceğine güvenmiyorum. Bu devletin düzeni böyle giderse bu yaz İsveçe gidicem orda yaşayacağım. Hiç değilse orda hem çalışıp hem okurum.

Çünkü Türkiyede günde 3 4 saat uyuyup kalan vaktini hem okuyup hep çalışarak geçiren biri olarak hakkımı aldığımı düşünmüyorum. Çünkü bu ülkede bazı şeylerin yandaşı olmak zorundasın bir süreden sonra. Ya da cemaatlerin. Bu yaşıma kadar ne engeller koydular önüme bir bilsen. Allaha şükür hiçte pes etmedim, böyle din adı altında torpilin dibine vuran namus artıklarına. Ne biliyorsam onun arkasında durdum.

Ben küçükken polis yada asker olup vatana hizmet etmek isterdim ama sağ kolum platinli olduğu için olmadı. Bende beynimi kullanarak hizmet etmeyi tercih ettim ama... Bazen ülke için değil yandaşlar için hizmet etmeni isterler. Oda bana göre değildi.
Başka yaşı 13 yaşında olan çocukta inşaat'da babasının yanında can veriyor hayat işte. Maşallah tanrı baya adaletli.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Allah(C.C.) 'ın adaletini sorgulamak kullarına düşmez...
Yüce Allah (C.C.)adaletlidir mehametlidir ki bunu görüyorsun yaşıyorsun buna şükretmelisin.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Özel hayatıma girer, kimseyi ilgilendirmez. Avrupa'da iş yerinde arkadaşlarına aldığı maaş hakkında bilgi vermek, işten atılabilme nedeniymiş. Bir şirket sırrı sayılırmış. Bizde herkesi cüzdanı da açıkta, poposu da açıkta.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Başka yaşı 13 yaşında olan çocukta inşaat'da babasının yanında can veriyor hayat işte. Maşallah tanrı baya adaletli.
İnsan hakları mahkemesine şikayet et.

Son düzenleme:

Hazard

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Yaş 18 iyi bir sistemimden ve kendimi kapattığım odamdan başka bir şey yok teknoloji hakkında oldukça bilgi birikimine sahibim program dili ile ilgili yeteneklerimde vardır.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Birikimim yok borçlu ölmemeye çalışıyorum

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Öğrenciyiz öğrenci ne birikimi uyduruk bi laptop um bile yok

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Bir kızım ve bir oğlum var en büyük servetim

Olur herşey bir gün düzelir umudun kaybetme zamanla istediklerin olacak. Hayata diren ve kazan.
Doğru aslında biz de her şeye isyan için programlanmış gibiyiz.

Sourena

Doçent
Reaksiyon puanı
188
ev birikimi ; 7000 euro. Birde evimiz var başka bir şeyimiz yok.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Yaş 18 iyi bir sistemimden ve kendimi kapattığım odamdan başka bir şey yok teknoloji hakkında oldukça bilgi birikimine sahibim program dili ile ilgili yeteneklerimde vardır.
İş okul?

Son düzenleme:

Blue Stack

Doçent
Reaksiyon puanı
253
Bende 21 yaşındayım, bir birikimim yok maalesef. Aynı şekilde ailemin de yok. Okuyup bir yere gelirsek inşallah, en azından o saatten sonra bir şeyler olur diye umut ediyorum ama okul bittikten sonra iş bulabilme umudum yok pek. Yinede çalışacağım.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Benim de eski bir arabam vardı. Bugün usta bu arabyı sat, tamiri çok pahalıya gelir dedi. Artık 44 numara ayakkabım var sadece ve bir de itibarım. Bu da benim için en değerli olanı. İtibarın yok sa, paranla rezil olursun. İtibarın varsa, paran olmasa bile çulsuz vezir olursun.

CrussheN

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Cok sukur evimiz arabamiz isimiz birikimimiz herseyimiz var ama benim zamaninda aile baskisi ders calis fln filan oldugundan dolayi disari hayatim olmadi eve tikilip kaldim arkadas cevrem ve sosyal hayatim olmadigi icin sabah işe aksam eve hergun boyle hayatimdan sıkıldim yani olanda isyan eder olmayanda isyan eder hayat boyle

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
34 yaşında birikimim borç..

Wiseguy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
26 sene Devlet Terörü ile mücadele ettim.

Google gibi bir şirketim, harika bir hayatım olabilecekken bir dikili ağacım yok:)

Ruslar'ın bir sözü vardır: "U minya niçivo niyet da huya!"

Muzafferim ama buruk bir muzaffer...

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
30 Yaşındayım 110 bin lira değirnde bir arsam var birde 200.000 tl değerinde bir evim var ama onunda 100.000 tl kredisi kaldı ödemeye devam ediyorum. Alkol sigara ve diğer gereksiz harcamalarım yok, hafta içi işime gidiyorum hafta sonu inşaatlarda çalışıyorum ayrıca inşaat duvar ve kalıp ustasıyım. 15 yasından veri bir fiil bu şekilde çalıyorum üniversiteyi de bu şekilde bitirdim. Çok şükür bu günüme evliyim birde kızım var. Hamd olsun.. Allah olmayan kardeşlerime de kat be kat fazlasını nasip etsin. Selametle