Yarışma icat olalı 'böylesi' görülmedi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
727312_detay.jpg

Her şey Gözde Umay Dalkalı'nın Kim Milyoner Olmak İster'e katılmasıyla başladı. Üniversitede Siyaset Bilimi okuyan Dalkalı 'TBMM başka hangi adla anılır' sorusuna 'Yüce Divan' cevabı verince sosyal medyanın gündemine oturdu.
Ancak olay bununla da kalmadı twitterdaki eleştiriler üzerine yarışmacı kız açtı ağzını yumdu gözünü...

Twitter'da günün en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başaran yarışmacı Gözde Umay Dalkalı, kendisi hakkındaki tüm mesajları retweet ettikten sonra bazılarına da yanıt verdi...

İşte o yarışmacının mesajları:

-tamm artık basın açıklamamı yapabılrmym hepnız sustugunuza gore =) 1.si sıkıcı hayatınıza buldunuz malzemeyi bu sizi artık 40 yıl idare eder

-2.si hayatımda güldüğüm en komik geceydi ne isterseniz yazın hatta arkadaslarımla en yaratıcı olanları rt yapıoruuuuuzzz :)

-3.su o okula girmeye gucunuz bilginiz ve paranız yetmeyince kuyruk acısı çekip böle komplekslere giriyosunuz yapmayın yazık..

-4.su bi insann bilgisi bi yarışmdaki bi soruyla ölculmz bana aptal sarısn dıyen kızlarn ne g... yer o yarışmaya gırmeye ne de o suratları :)

- evet haklısnz şehitlrmze kelle demedm meclisi gördüktn sonra bu şeklde tt olduysm cidden helal olsun bikere daha bana hatta az bile sölemşm!

YARIŞMACI KIZI KIZDIRAN TWEETLER
TBMM'nin diger adina yüce divan demek ayip degil, sadece biraz starbucks'dan çikip hayata dönmek lazim .

- Neymiş efendim siyaset bilim öğrencisi nasıl olur da yüce divan cevabı verirmiş yıllardır boşuna demiyoruz Sakallı Celal'e kulak verin diye.

- TBMM başka hangi adla anılır sorusuna Yüce Divan cevabı veren öğrencinin dersine skype ile Emre Uslu mu baglaniyor?

* Kim milyoner olmak ister'de siyaset bilimi öğrencisi tbmm'nin diğer adına "yüce divan" dedi. eğitim sistemini 40+40+40 yapsan ne yazar..

- Siyaset bilimi okuyan biri "millet meclisinin diğer adı yüce divan" diyebiliyorsa bu durum eğitim sorunu değil zeka sorunudur!

- Yüce Divan sarışın olmakla doğru orantılı gibi bişey mi? Okulumuzu rezil eden Gozde Umay Dalkali'ya tebrikler.Seneye okula ögrenci alımları kapanmıştır

- Sadece yüce divan'ın ne olduğunu bilmiyor değil daha beteri parlemento'nun da ne olduğunu bilmiyor .

[video=youtube;cB2G_QRpMFQ]http://www.youtube.com/watch?v=cB2G_QRpMFQ&feature=related[/video]

Habertürk

Haketen ayıp olmuş yani....

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Ben dün seyrettim böyle rezillik görmedim satranç kelimesinde joker kullandı.

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bir de cevap vermiş :D

SARKAT

Profesör
Reaksiyon puanı
68
Siyaset bilimi okuyan biri "millet meclisinin diğer adı yüce divan" diyebiliyorsa bu durum eğitim sorunu değil zeka sorunudur!

bittim buna

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Siyaset Bilimi okuyup o soruyu yapamıyorsa bir insan, rezilliğiyle kalıp sussa daha iyi olur... En azından çabuk unutulur, bizim halk unutkandır zaten 2 güne bir şey kalmaz akıllarında... Ama böyle saçma sapan açıklamalarla girdiği yerin dibinin de dibine girmeye çalışması ne kadar zeki olduğunu bizlere açıkça göstermiş...

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
- Siyaset bilimi okuyan biri "millet meclisinin diğer adı yüce divan" diyebiliyorsa bu durum eğitim sorunu değil zeka sorunudur!

Katıldığım Tweet

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
böylelerini niye alıyolar anlamıyorum ?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Tiki olduğu her halinden belli olan vi kız Beşiktaş-Taksim minibüsünde yanındaki kız arkadaşına dert yanmaktadır.. - Şekerim dördüncü kez girdim ÖSS’ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerikaya o olucak..Böyle böyle beyin göçü oluyor işteeaa!

Al işte :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
kız attığı tweetlerle ne olduğunu belli etmiş zaten. :)

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
TBMM de bunun gibileride var.

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yarışmacıların en korktukları şey kendi alan sorularından elenme korkusu nedense hep başlarına geliyor.

Örn:Prof.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Ah sarışın ah :D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Her sarışını bir tutmayın.

[video=youtube_share;n5O-M8padSE]http://youtu.be/n5O-M8padSE[/video]

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
GAZETE OKUMAYA BİLE BU YIL BAŞLADIM! O YARIŞMACI POSTA'YA KONUŞTU!

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasında TBMM'nin diğer adını bilemediği için tartışmalara neden olan üniversite öğrencisi Gözde Umay, gazete okumaya bile bu yıl başladığını söyledi.

"Kim Milyoner Olmak İster?” isimli yarışma programına katılan Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gözde Umay’ın bir soruya verdiği yanlış yanıt özellikle internette tartışmalara yol açtı. Gözde Umay, “TBMM başka hangi adla anılır?” sorusuna “Parlamento” şıkkı yerine “Yüce Divan” yanıtını verdi.

Posta gazetesine konuşan Gözde Umay, olayın ardından okula gitmediğini söyledi. Umay, şöyle konuştu: “Zaten ders yapılmamış, herkes beni konuşmuş. ‘Ayrılsın, Yeditepe’nin adını lekelemesin’ demişler. Bunu söyleyenler o soruyu bilsinler de göreyim. Hem ben siyasetten nefret ediyorum. Gazete okumaya bile bu yıl başladım. Survivor gibi yarışmalar bana daha uygun”

Kaynak

Reaksiyon puanı
10,315
-tamm artık basın açıklamamı yapabılrmym hepnız sustugunuza gore =) 1.si sıkıcı hayatınıza buldunuz malzemeyi bu sizi artık 40 yıl idare eder

-2.si hayatımda güldüğüm en komik geceydi ne isterseniz yazın hatta arkadaslarımla en yaratıcı olanları rt yapıoruuuuuzzz :)

-3.su o okula girmeye gucunuz bilginiz ve paranız yetmeyince kuyruk acısı çekip böle komplekslere giriyosunuz yapmayın yazık..

-4.su bi insann bilgisi bi yarışmdaki bi soruyla ölculmz bana aptal sarısn dıyen kızlarn ne g... yer o yarışmaya gırmeye ne de o suratları :)

- evet haklısnz şehitlrmze kelle demedm meclisi gördüktn sonra bu şeklde tt olduysm cidden helal olsun bikere daha bana hatta az bile sölemşm!

Millete tweteer üzerinden verdiği cevaplardaki yazı bu kıza aitse eğer, bu ülke sahiden bitmiştir.
Evet, kızı kınayabilirsiniz, ama onu tek suçlu görmek yanlış.
Kız resmen Türkçe'nin ırzına geçmiş, katliamdan beter etmiş yav!
Bu nasıl bir eğitim sistemidir ki, iki kelimeyi üst üste düzgün yazamayan birini üniversiteye kadar getirebilmiş.
Eğer bir öğrenci 70'li yıllarda o Türkçesiyle yazıp çizseydi ilkokul 3. sınıfı göremezdi, bunu size yeminle söylüyorum. (Çünkü ben o yıllarda okudum, oradan biliyorum!)
Ben soruya verdiği cevaba değil, yazdığı (daha doğrusu yazamadığı) Türkçesine acıdım, daha doğrusu içim acıdı, üzüldüm gerçekten, ülkem adına, geldiğimiz seviye adına.