- Reaksiyon puanı
- 260
Bak bu oldu işteDoğru seçim yaparsın. :thumbup1:

Bak bu oldu işteDoğru seçim yaparsın. :thumbup1:
Hıh, şimdi kardeş kardeş oynuyoruz.Bak bu oldu işte![]()
Mustafa655 hangi telefonla takasa girdin ? Bu arada Hayırlı olsun yeni telefonun
,dostum 1gb ramden şikayet etmiş arkadaşlar. 1gb ram yetersiz mi evet ancak touchwiz için. cyanogenmod stable versiyonlarda yağ gibi akarsın. zaten ekran çözünürlüğü s2 yi zorlayacak bir çözünürlük değil. dediğim gibi kız arkadaşımın s3 ü vardı touchwiz ağlatıyordu resmen telefonu. dün CrDroid Build 13 çaktım. Butter Project ve Android 4.3 ile tereyeğı gibi akıyor. Yok gözünü takip ediyomuş sen izlemeyince videoyu kapatıyomuş falan bence çok boş özellikler bunlar. Hani olsa ne olur olmasa ne olur dediğim türden şeyler. O yüzden sana tavsiyem şudur: S2 gerçekten oldukça performanslı bir cihazdır. O S2 yi alıp üstüne bir de CyanogenMod 10.1 çakarsan tadından yenmez ki S2 nin de odinle rootu gayet rahattır. ramin 250 mb civarı boş kalacaktır ama bir s2 den de konsol kalitesinde oyun oynatmasını bekleyemezsin. şahsen iphone 4 üm olsa s2 ile seve seve takas ederdim.
Millet yazmış ama açıklamamış sanırım, her neyse.
ROM, tüm sistemin disk yansımasıdır.Telefondaki sistemin bütünüdür.
Her telefon genellikle üreticinin kendi düzenlediği bir ROM ile gelir.Bu roma "Stock Rom" denir.
Kullanıcıların kütüphanelerden sıfırdan hazırladığı romlara Custom Rom denir.Stock Rom'ların düzenlenip geliştirilmesiyle ortaya çıkan romlara da Custom Rom denir ama Stock Based Custom Rom dendiği de olur.Stock Rom ' dan yazılan romları bootloader kilidini açmadan yükleyebilirsin.
Bootloader kernel ile alakalıdır.Yüklediğin romların kernel ile bir ilişkisi vardır.Custom Rom yükleyebilmek için rom ile uyumlu kernel yüklemek de gerekir ki buda bootloader'ın açılması demektir.
Root, Windows'taki "Yönetici olarak çalıştır" a benzetebilirsin.Telefonun sistem ayarlarını ve sistemi doğrudan ve ya dolaylı olarak değiştirilmesi için gerekli olan izindir.Bu izinin verilebilmesini sağlayan uygulamalar superuser diye geçer.
Yani genel adları superuser.Yoksa superuser isimli superuser uygulaması da var SuperSU isimli uygulama da var.Superuser'ın yanında bir su kütüphanesi gerekldir.Bunların dışında son olarak uygulamaları root yetkisini alıp düzgün bir şekilde çalışması için Buxybox kütüphanesi vardır.
Android'de ADB adı verilen ve açılımı Android Debug Service olan bir sistem vardır.Windowsta ADB.exe ve USB driverlarıyla ilgili bir iki dll ile telefonuna bilgisayardan kısmı müdahale edebilirsin.Sisteme uygulama yükleme gibi.Tabi bunun için telefonunla ilgili sürücülere ihtiyacın vardır.Bilinen telefonlar için bu yöntemler enter tuşuna basmak kadar yakındır.
Yukarıda;
Rom - Custom & Stock rom
Bootloader - kernel
Root - Superuser / su / busybox
ADB ' den bahsettim.
Biraz karışık bir cevap oldu ama neyse.Android iyidir.
Tabi arkadaşlara katılıyorum.S2'nin zamanı geçti.Başka bir android öneririm.
Teşekkür ederim hocam anladım fakat deneme-yanılma ile daha iyi kavrayacağımı düşünüyorum. Şu an telefon garantide bataryasını değiştirecekler elime geçtiği an yapacağım hepsini![]()
Samsung D900den sonra ikinci samsung telefonum note 2. Apple 5'' telefon çıkarmazsa samsung veya diğer telefonlardan devam ederimbeni küçük ekranlar kesmiyor malesef
![]()
S2 ye cyanogenmod kurmanı tavsiye etmiyorum. Pili lıkır lıkır içiyor resmen.
cyanogen mod kurdukdan sonra istediğin android cihazı alabilirsin.
note 2 kullanıyorum orjinal yazılım çok fazla kaynak tüketiyor. arka plana hareketli wallpaper koyunca kasmaya başlıyor.
fakat cyanogen mod kurunca tüm bunlardan kurtuldum. telefonun gerçek gücü ortaya çıkıyor.
eğer samsung yazılımlarından memnunum diyorsan miui'yi öneririm. resmi miui romunda hem miui hemde samsung yazılımları oluyor.
fakat her cihaza uyumlu değil. galaxy ailesinin tümüne uyumlu.
http://xiaomi.eu/community/threads/3-9-27.22235/
Odini felan öğren.Rom sayacı var.Sonra garanti kalmaz benden söylemesi.İyice araştır.Ben 1 yıl Xperia Neo'ma dokunmadım.1 yıldan sonra rahatım.Her şeyi biliyorum gibi bir şey.Rom geliştirme, uygulama düzenleme...Samsung'larda öyle bir şey var sanırım.
Yani hemen atlama telefona.
İkilemde kaldım şimdi
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Sayaç olayını duymuştum telefon bir gelsin onuda araştırayım ios kolaymış bu bakımdan bir jailbreak bütün olaylar çözülüyor unlock filan kolay zatenAndroid baya nazlı
![]()
bence tam tersi be. ios çok nazlı. androidde yapamayacağın şey yok gibi. nereye çekersen oraya gidiyor
Bakış açımız farklı hocam![]()
Teşekkürler
Böyle diyorsunuzda S2 her türlü iPhone 4 iOS 7 den iyi performans veriyor açıkcası
Ha birde almıyorum zaten takasa giriyorum![]()
Aldıktan sonra azcık kullan pişmanlık mesajlarını bekliyorum7.0.3 sürümde o kasmalar falan bayağı düzeltilecek. İnş pişman olmazsın hayırlı olsn demek düşer.
![]()
Bu sorunlar ikinci güncellemede kesin çözülecektir buna emin ol. Ayrıca 4 bilmem ama 5 ve 4s var bende. 4s de gayet akıcı.Android zamanla muhakkak kasacaktır haklısınız ama rom,root en kötü format gibi şeylerle halledilebiliyor diye biliyorumip4 4 senelik telefon elinizini vicdanınıza koyun 4s in bile kastığı bir yazılım ne kadar optimize olabilir
![]()
Bu sorunlar ikinci güncellemede kesin çözülecektir buna emin ol. Ayrıca 4 bilmem ama 5 ve 4s var bende. 4s de gayet akıcı.