Yarın Android'e geçiyorum. Rom, Root gibi şeyleri iyice kavramak istiyorum.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Arkadaşlar afedersiniz ama ben bu konuyu fanboy kavgası olsun ve ya telefon tavsiyesi dinlemek için açmadım. Başlığı doğru okursanız yorumlarınızın yanlış olduğunu anlayacaksınız. Gerçekten yardım eden 1-2 arkadaş var. Onlara teşekkür ederim. Benim sizin gibi cebimde milyonlar yok. iPhone 4 ü 2.el zor almıştım takasa girdim ve şu an memnunum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mustafa655 hangi telefonla takasa girdin ? Bu arada Hayırlı olsun yeni telefonun

feza08

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum 1gb ramden şikayet etmiş arkadaşlar. 1gb ram yetersiz mi evet ancak touchwiz için. cyanogenmod stable versiyonlarda yağ gibi akarsın. zaten ekran çözünürlüğü s2 yi zorlayacak bir çözünürlük değil. dediğim gibi kız arkadaşımın s3 ü vardı touchwiz ağlatıyordu resmen telefonu. dün CrDroid Build 13 çaktım. Butter Project ve Android 4.3 ile tereyeğı gibi akıyor. Yok gözünü takip ediyomuş sen izlemeyince videoyu kapatıyomuş falan bence çok boş özellikler bunlar. Hani olsa ne olur olmasa ne olur dediğim türden şeyler. O yüzden sana tavsiyem şudur: S2 gerçekten oldukça performanslı bir cihazdır. O S2 yi alıp üstüne bir de CyanogenMod 10.1 çakarsan tadından yenmez ki S2 nin de odinle rootu gayet rahattır. ramin 250 mb civarı boş kalacaktır ama bir s2 den de konsol kalitesinde oyun oynatmasını bekleyemezsin. şahsen iphone 4 üm olsa s2 ile seve seve takas ederdim.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
dostum 1gb ramden şikayet etmiş arkadaşlar. 1gb ram yetersiz mi evet ancak touchwiz için. cyanogenmod stable versiyonlarda yağ gibi akarsın. zaten ekran çözünürlüğü s2 yi zorlayacak bir çözünürlük değil. dediğim gibi kız arkadaşımın s3 ü vardı touchwiz ağlatıyordu resmen telefonu. dün CrDroid Build 13 çaktım. Butter Project ve Android 4.3 ile tereyeğı gibi akıyor. Yok gözünü takip ediyomuş sen izlemeyince videoyu kapatıyomuş falan bence çok boş özellikler bunlar. Hani olsa ne olur olmasa ne olur dediğim türden şeyler. O yüzden sana tavsiyem şudur: S2 gerçekten oldukça performanslı bir cihazdır. O S2 yi alıp üstüne bir de CyanogenMod 10.1 çakarsan tadından yenmez ki S2 nin de odinle rootu gayet rahattır. ramin 250 mb civarı boş kalacaktır ama bir s2 den de konsol kalitesinde oyun oynatmasını bekleyemezsin. şahsen iphone 4 üm olsa s2 ile seve seve takas ederdim.
,

Sonunda yardımcı olan biri çok teşekkür ederim. Aslında touchwizdede şu an yağ gibi bir sorunu yok boş ram olayını anlayamadım tam 250 mb biraz az değil mi? Ben ram kısmını açtığımda şu an 400 kullanıyor 486 boşta. Ya da ben mi yanlış anlıyorum bilmiyorum yeniyim kusura bakmayın. Özellikle ''The Amazing Spiderman'' ve ''Asphalt 8'' de ip4 ten kat kat başarılı performans aldım. Pişman değlilim gerçekten çözünürlüğü büyük avantaj dediğiniz gibi.

Tekrar teşekkür ederim.

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Millet yazmış ama açıklamamış sanırım, her neyse.

ROM, tüm sistemin disk yansımasıdır.Telefondaki sistemin bütünüdür.
Her telefon genellikle üreticinin kendi düzenlediği bir ROM ile gelir.Bu roma "Stock Rom" denir.
Kullanıcıların kütüphanelerden sıfırdan hazırladığı romlara Custom Rom denir.Stock Rom'ların düzenlenip geliştirilmesiyle ortaya çıkan romlara da Custom Rom denir ama Stock Based Custom Rom dendiği de olur.Stock Rom ' dan yazılan romları bootloader kilidini açmadan yükleyebilirsin.

Bootloader kernel ile alakalıdır.Yüklediğin romların kernel ile bir ilişkisi vardır.Custom Rom yükleyebilmek için rom ile uyumlu kernel yüklemek de gerekir ki buda bootloader'ın açılması demektir.

Root, Windows'taki "Yönetici olarak çalıştır" a benzetebilirsin.Telefonun sistem ayarlarını ve sistemi doğrudan ve ya dolaylı olarak değiştirilmesi için gerekli olan izindir.Bu izinin verilebilmesini sağlayan uygulamalar superuser diye geçer.
Yani genel adları superuser.Yoksa superuser isimli superuser uygulaması da var SuperSU isimli uygulama da var.Superuser'ın yanında bir su kütüphanesi gerekldir.Bunların dışında son olarak uygulamaları root yetkisini alıp düzgün bir şekilde çalışması için Buxybox kütüphanesi vardır.

Android'de ADB adı verilen ve açılımı Android Debug Service olan bir sistem vardır.Windowsta ADB.exe ve USB driverlarıyla ilgili bir iki dll ile telefonuna bilgisayardan kısmı müdahale edebilirsin.Sisteme uygulama yükleme gibi.Tabi bunun için telefonunla ilgili sürücülere ihtiyacın vardır.Bilinen telefonlar için bu yöntemler enter tuşuna basmak kadar yakındır.

Yukarıda;
Rom - Custom & Stock rom
Bootloader - kernel
Root - Superuser / su / busybox
ADB ' den bahsettim.

Biraz karışık bir cevap oldu ama neyse.Android iyidir.

Tabi arkadaşlara katılıyorum.S2'nin zamanı geçti.Başka bir android öneririm.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Millet yazmış ama açıklamamış sanırım, her neyse.

ROM, tüm sistemin disk yansımasıdır.Telefondaki sistemin bütünüdür.
Her telefon genellikle üreticinin kendi düzenlediği bir ROM ile gelir.Bu roma "Stock Rom" denir.
Kullanıcıların kütüphanelerden sıfırdan hazırladığı romlara Custom Rom denir.Stock Rom'ların düzenlenip geliştirilmesiyle ortaya çıkan romlara da Custom Rom denir ama Stock Based Custom Rom dendiği de olur.Stock Rom ' dan yazılan romları bootloader kilidini açmadan yükleyebilirsin.

Bootloader kernel ile alakalıdır.Yüklediğin romların kernel ile bir ilişkisi vardır.Custom Rom yükleyebilmek için rom ile uyumlu kernel yüklemek de gerekir ki buda bootloader'ın açılması demektir.

Root, Windows'taki "Yönetici olarak çalıştır" a benzetebilirsin.Telefonun sistem ayarlarını ve sistemi doğrudan ve ya dolaylı olarak değiştirilmesi için gerekli olan izindir.Bu izinin verilebilmesini sağlayan uygulamalar superuser diye geçer.
Yani genel adları superuser.Yoksa superuser isimli superuser uygulaması da var SuperSU isimli uygulama da var.Superuser'ın yanında bir su kütüphanesi gerekldir.Bunların dışında son olarak uygulamaları root yetkisini alıp düzgün bir şekilde çalışması için Buxybox kütüphanesi vardır.

Android'de ADB adı verilen ve açılımı Android Debug Service olan bir sistem vardır.Windowsta ADB.exe ve USB driverlarıyla ilgili bir iki dll ile telefonuna bilgisayardan kısmı müdahale edebilirsin.Sisteme uygulama yükleme gibi.Tabi bunun için telefonunla ilgili sürücülere ihtiyacın vardır.Bilinen telefonlar için bu yöntemler enter tuşuna basmak kadar yakındır.

Yukarıda;
Rom - Custom & Stock rom
Bootloader - kernel
Root - Superuser / su / busybox
ADB ' den bahsettim.

Biraz karışık bir cevap oldu ama neyse.Android iyidir.

Tabi arkadaşlara katılıyorum.S2'nin zamanı geçti.Başka bir android öneririm.

Teşekkür ederim hocam anladım fakat deneme-yanılma ile daha iyi kavrayacağımı düşünüyorum. Şu an telefon garantide bataryasını değiştirecekler elime geçtiği an yapacağım hepsini :)

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim hocam anladım fakat deneme-yanılma ile daha iyi kavrayacağımı düşünüyorum. Şu an telefon garantide bataryasını değiştirecekler elime geçtiği an yapacağım hepsini :)

Odini felan öğren.Rom sayacı var.Sonra garanti kalmaz benden söylemesi.İyice araştır.Ben 1 yıl Xperia Neo'ma dokunmadım.1 yıldan sonra rahatım.Her şeyi biliyorum gibi bir şey.Rom geliştirme, uygulama düzenleme...Samsung'larda öyle bir şey var sanırım.

Yani hemen atlama telefona.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Samsung D900den sonra ikinci samsung telefonum note 2. Apple 5'' telefon çıkarmazsa samsung veya diğer telefonlardan devam ederim :) beni küçük ekranlar kesmiyor malesef :D

Dediğin Çok Doğru Bir Kere Alıştın mı Büyük Ekranlı Telefona Diğerleri Adamın Gözüne Bir Acayip Geliyor

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
cyanogen mod kurdukdan sonra istediğin android cihazı alabilirsin.
note 2 kullanıyorum orjinal yazılım çok fazla kaynak tüketiyor. arka plana hareketli wallpaper koyunca kasmaya başlıyor.
fakat cyanogen mod kurunca tüm bunlardan kurtuldum. telefonun gerçek gücü ortaya çıkıyor.

eğer samsung yazılımlarından memnunum diyorsan miui'yi öneririm. resmi miui romunda hem miui hemde samsung yazılımları oluyor.
fakat her cihaza uyumlu değil. galaxy ailesinin tümüne uyumlu.
http://xiaomi.eu/community/threads/3-9-27.22235/

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
S2 ye cyanogenmod kurmanı tavsiye etmiyorum. Pili lıkır lıkır içiyor resmen.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
S2 ye cyanogenmod kurmanı tavsiye etmiyorum. Pili lıkır lıkır içiyor resmen.

cyanogen mod kurdukdan sonra istediğin android cihazı alabilirsin.
note 2 kullanıyorum orjinal yazılım çok fazla kaynak tüketiyor. arka plana hareketli wallpaper koyunca kasmaya başlıyor.
fakat cyanogen mod kurunca tüm bunlardan kurtuldum. telefonun gerçek gücü ortaya çıkıyor.

eğer samsung yazılımlarından memnunum diyorsan miui'yi öneririm. resmi miui romunda hem miui hemde samsung yazılımları oluyor.
fakat her cihaza uyumlu değil. galaxy ailesinin tümüne uyumlu.
http://xiaomi.eu/community/threads/3-9-27.22235/

İkilemde kaldım şimdi :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Odini felan öğren.Rom sayacı var.Sonra garanti kalmaz benden söylemesi.İyice araştır.Ben 1 yıl Xperia Neo'ma dokunmadım.1 yıldan sonra rahatım.Her şeyi biliyorum gibi bir şey.Rom geliştirme, uygulama düzenleme...Samsung'larda öyle bir şey var sanırım.

Yani hemen atlama telefona.

Sayaç olayını duymuştum telefon bir gelsin onuda araştırayım ios kolaymış bu bakımdan bir jailbreak bütün olaylar çözülüyor unlock filan kolay zaten :) Android baya nazlı :)

feza08

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İkilemde kaldım şimdi :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sayaç olayını duymuştum telefon bir gelsin onuda araştırayım ios kolaymış bu bakımdan bir jailbreak bütün olaylar çözülüyor unlock filan kolay zaten :) Android baya nazlı :)

bence tam tersi be. ios çok nazlı. androidde yapamayacağın şey yok gibi. nereye çekersen oraya gidiyor

feza08

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bakış açımız farklı hocam :)

Kesinlikle katılıyorum. Fanboy olmadım asla. iOS ve Android tamamen farklı kullanıcı isteklerine hitaben hazırlanmış işletim sistemleri. Örneğin tablette iPad mini kullanırken telefonda Nexus 4 kullanıyorum. ikisinden de gayet memnunum. Dediğim gibi biraz da karakter ve kullanma alışkanlıklarımızla ilgili bu şeyler.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler :)

Böyle diyorsunuzda S2 her türlü iPhone 4 iOS 7 den iyi performans veriyor açıkcası :D

Ha birde almıyorum zaten takasa giriyorum :)

Aldıktan sonra azcık kullan pişmanlık mesajlarını bekliyorum :) 7.0.3 sürümde o kasmalar falan bayağı düzeltilecek. İnş pişman olmazsın hayırlı olsn demek düşer. :)

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Aldıktan sonra azcık kullan pişmanlık mesajlarını bekliyorum :) 7.0.3 sürümde o kasmalar falan bayağı düzeltilecek. İnş pişman olmazsın hayırlı olsn demek düşer. :)

Android zamanla muhakkak kasacaktır haklısınız ama rom,root en kötü format gibi şeylerle halledilebiliyor diye biliyorum :) ip4 4 senelik telefon elinizini vicdanınıza koyun 4s in bile kastığı bir yazılım ne kadar optimize olabilir :)

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Android zamanla muhakkak kasacaktır haklısınız ama rom,root en kötü format gibi şeylerle halledilebiliyor diye biliyorum :) ip4 4 senelik telefon elinizini vicdanınıza koyun 4s in bile kastığı bir yazılım ne kadar optimize olabilir :)
Bu sorunlar ikinci güncellemede kesin çözülecektir buna emin ol. Ayrıca 4 bilmem ama 5 ve 4s var bende. 4s de gayet akıcı.