Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Enes Kara dosyasını kapattı

Bu konuyu okuyanlar

wittroc

44
Emektar
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
6,325
Çözümler
36
Reaksiyon puanı
11,199
Puanları
113
Yaş
20
Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, Nur cemaatine bağlı bir yurtta yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle yaşamına son vermişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Enes Kara olayının araştırılması ve sorumluların yargılanması harekete geçmişti. HKP avukatları, Nur cemaati yurdu sorumlularının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkında, “Görevi Kötüye Kullanma”, “İntihara Yönlendirme” ve “Anayasa’nın 2. ve 24. Maddesine aykırılık” gerekçesiyle 13 Ocak 2022’de Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

İŞLEME KONULMAMASINA’ KARAR VERİLDİ

Suç duyurusunu işleme alan Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ Valisi Toraman ile Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkındaki dosyayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin yaptığı inceleme ve değerlendirme sonucunda üst düzey memur oldukları gerekçesiyle Vali Toraman ile Yurtlardan sorumlu Vali Yardımcısı hakkındaki iddiaların soyut ve genel nitelikte bulunduğu, somut bilgi ve belgeye dayanmadığını iddia ederek “İşleme konulmamasına” karar verdi

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile HKP avukatı Doğan Zafer Çıngı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının kararını Cumhuriyet’e değerlendirdi.

NE OLMUŞTU?

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Enes Kara’nın yurt olarak kaldığı Nur cemaatine bağlı evde gördüğü baskıları anlattığı bir video çektikten sonra yaşamına son vermesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Kara’nın intiharı sonrasında Elazığ’da yapılan eylemler nedeniyle Elazığ Valiliği, kentteki eylem ve etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamıştı. Enes Kara’nın çektiği videoya yayın yasağı getirilmişti. Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, “Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu” demişti. Enes Kara’nın intihar etmesi sonrasında olayı haberleştiren yerel gazeteci Faik Akgün, Nur cemaati üyeleri tarafından tehdit edilmişti.

 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Açıkçası sonuç benide şaşırtmadı. İntihar olaylarından kimse ceza almaz zaten. İntihar eden intihar ettiği ile kalır ne yazık ki :(

Zaten kime ne gerekçeyle ceza verecen !
 
Üst