Yaptığım Logo Hakkındaki Yorumlarınız

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce şu başlığı açmıştım http://forum.shiftdelete.net/photos...251404-logo-yapmak-isteyen-var-mi-odullu.html

O başlık pek fazla ilgi görmedi bende kendi çabalarımla bir logo yapmaya çalıştım yorumlarınız nelerdir ?

Bende arkadaşlarımda beğendi bu iki logodan birini kullanıcaz gibi duruyor sizin yorumlarınız nelerdir?

7t0ml.jpg

7t0kn.jpg

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eline sağlık öncelikle, 1. daha güzel duruyo bence. Ayrıca yazının 1 ton açığını kullansan daha hoş olurdu galiba :)

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
upload ettiğim sitede resmin rengi değişir mi ? : ) Bu renkler bu kadar koyu durmuyor sanki orjinal halinde

burakorpinar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elinde hala duruyosa çalışmanın dosyası değiştir bence. Koyuluk değilde, kelebekle bazı yerleri aynı renkte. Birazcık daha açık olsa ön plana çıkar. Ben photoshopdan fazla anlamam sadece gördüğümü söylüyorum. Yanlış anlıyosan, şimdiden özür dilerim. Emeğe saygı :)

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Logo gerçekten güzel olmuş hocam emeğinize sağlık. Nerede açmayı düşünüyorsunuz bu butik dershaneyi ? Bursalıyımda...

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Fethiye'de metro istasyonu karşısı (açıköğretim bürosu arkası) kısmet olursa oraya açmayı düşünüyoruz.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
öğrenci olsam böyle bir şey olsun isterdim.
hatta bunun daha pixelli halini minecraft gibi olsun

ikbem.jpg

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Güzel olmuş. Logoda mümkün olduğunca az renk ve ton kullanmaya çalışın bence. Bir de yazı tipi olmamış gibi. Ama fikir güzel makyaj gerekiyor. :)

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Teşekkürler arkadaşlar sanırım birinciyi kullanıcaz daha sade ve güzel duruyor. : ) Yorumlar için tşk ederim.
Yazı tipi konusuna gelince yazı tipinde bir yumuşaklık ve sanki bir eğlence hissi söz konusu (zaten adıda "comica bd") bunu seçmemdeki neden matematikten yola çıkarsak matematiğin eğlenceli olduğunu anlatmak.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Güzel logo, şu çember kahverengi değilde siyah olsa sanki daha hoş durur gibi. (:

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Logo genelde beğenilmiş, yanlış anlaşılmasın ama ben hiç beğenmedim. Çok basit duruyor bence. Anladığım kadarıyla özel dershane için kullanılacak lakin renkler güven vermiyor, yazı karakteri çok kötü, kelebek ise paintte çizilmiş gibi. Hele kelebeğin kanatlarındaki o renkli çizgiler; onlara söyleyecek söz bile bulamıyorum. Bundan 15 sene önce olsaydı kabul edilebilirdi belki ama günümüzde böyle bir logo olmamış. Umarım yanlış anlamazsınız. Madem beğenmedin o zaman çiz de görelim derseniz tasarım programları bilgim zayıf çizemem fakat logo hakkındaki düşüncelerim de bunlar. Son olarak yeni işinizde muvaffakiyetler dilerim. Kolaygelsin.

forumhacktir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de fikirlerimi söylemek istiyorum. Kötü birşey söylersem özür dilerim şimdiden. Bir kere o yazı tipi çok çocukça duruyor orada. Sanki işinizi hafife alıyor salla gitsin der gibisinden. Onun dışında kelebek çizimini ben beğendim ama kelebeğin üzeri olmamış. Sarı üzerine o çizgiler hiç olmamış bence. Çok sıradan. Gerçek kelebeğe benzer çizim olmalı bence. Ama çok abartılırsa çok göz yorar. Çok hafif bir doku kullanılmalı. Ama abartılmadan. Hafif. Onun dışında dış halka hoşuma gitti. Yazıya gölgelendirme de aynı şekilde. Arkaplan kesinlikle 1.deki gibi olmalı. Beyaz hatta transparan olmalı ki arkaplanına göre renk alsın. Ha bir de photoshopta light mı neydi bir özellik var. Sanki ışık bir yerden ışık geliyormuş gibi oluyordu. Yani bir yeri aydınlık ona göre de karanlık yerleri var. Bu özellik uygulanmalı bence dış halkaya. Derinlik etkisi kazanır logo. Bu logo çok mu kötü hatta iğrenç mi derseniz asla! Logo güzel ama eksikleri var sadece. Ha ben bu kadar şey söyledim çok mu anlarım logodan vs.'den? Photoshoptan anlarım ama öyle övünülecek kadar değil. Logodan anlar mıyım? Tasarımda fikirlerimi söyleyebilirim ama kendim birşey yapamam. Kendi yaptığım logolar çok çocukça logolar oldu ve bir fikir de söyleyemedim. Belki siz de benim gibi kendinize yorum yapamıyorsunuzdur. Ben sadece fikirlerimi söyledim. Sizi üzdüm veya kırdıysam çok özür dilerim. Dediğim gibi sadece fikirlerimi söyledim. Umarım çok daha güzel bir logo yaparsınız. Başarılar...

embayt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öncelikle emeğine sağlık..
lakin fikrimize başvurduğun için bişeler demek istedim..
renklerde biraz oynama yapabilirsin 1.
bence yazının kelebeği kapatması bi kısıtlama getirmiş sanki logo'ya yani şahsi görüşüm yazıyı böyle kenarlara doğru dairesel olarak döşeyebilirsin..
yani ne bileyim yukarıdan aşşağı dairesel biçimde olabilir misal..
teşekkürler ;)

forumhacktir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ohoo herkes farklı bişeyler söylüyor :)
Neyse size kolay gelsin başarılar :)

cold38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Acikcasi kotu diyemem ama 2d ve 3d arasinda kalmis bir logo olmus bence tamamiyle 2d uzerinde calismalisin logoya 3d havasi vermeye calisinca amator durmaya basliyor malesef eger saglam photoshop ve 3d bilgin yoksa(Maya ,c4d vs..)
Renkler konusunda arkadaslara katiliyorum secicegin renleri google da arastirmani oneririm neredeyse bircok rengin bir anlami bulunmakta ,buna gore daha guven veren oturakli bir renk secersen bence daha hos olabilir.

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yazı tipi ile ilgili açıklama yapmıştım. Yazı tipini o şekilde kullanma nedenim "eğlenceli" birşey olduğunu vurgulamak.
Kelebeğin kanadının içindeki çizgiler biraz daha düzgün çizilebilir. 3 çizgi kurucu 3 ortağı simgelemektedir.
Renk benim hoşuma giden açıkçası sıcak bir renk sıcak renkler daha güven vericidir. Kullandığım renk turuncunun bir tonu ve

Turuncunun anlamı : Dışa dönük, heyecan ve mutluluk verici, dinamik, dikkat çekici, çarpıcı ve iç açıcı bir renktir. Kırmızıdan sonraki en sıcak renk olan turuncu gösterişin ve şatafatın rengidir, fakat kırmızı kadar rahatsız edici değildir. Canlılık, cesaret ve güven verir. Zihni harekete geçirir.

Bundan daha etkili bir renk bulunamaz sanırım. : )

Logo aslında bence çok fazla karmaşık günümüzde bütün büyük şirketler logolarını değiştirmekte daha basit logolara çevirmektedirler.
örn microsoft windows örn. trt gibi : ) O yüzden bu logo çok sade değil hatta fazlası bile var.

Yazının kelebeği kapatması aslında kelebeğin gövdesi B harfinden oluşuyor. : )

BÜTÜN YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

forumhacktir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında gerçekten sade olsa daha iyi olurdu. Bir şekil gibi. benim aklıma bir fikir geldi ama ismi "LİMİT" olursa. Buna slogan da buldum. Belki işinize yarar az sonra upload ederim.

forumhacktir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle bir şey yaptım. Başındakini de logo olarak düşündüm. Tabii ismi "Limit" olursa. En azında fikir vermesi amaçlı yükledim. Basit bir şey ama isterseniz psd'sini gönderebilirim :)

Turuncu daha iyi olur dediğiniz için turuncu kullandım.

Şimdi fark ettim gölge koyu olmuş. Ya açılmalı biraz rengi ya da hiç kullanılmamalı. Zaten fikir versin diye gönderdim :)
96611721881518227803.png

aykut5855

Doçent
Reaksiyon puanı
8
forumhacktir tşk ederim fakat aradığımız böyle birşey değil : )

arkadaşlar logomuz sanırım bu olacak : ) rengide böyle olacak gibi duruyor. : ) Ben beğendim sizlerinde baqzılarınız beğendi ortaklarım beğendi birkaç görüş aldık çevremizden olumlu yönde : ) kağıt üzerinde güzel duruyor. Ayrıca turuncu rengi kullanan pek fazla dershane yok bu yüzden turuncu rengi görenler bizi anımsayabilirler. : ) Bu yüzden bu şekilde olacak sanki : )

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Tasarım yapmak ayrı şeydir, photoshop hakimiyeti farklıdır, logo tasarlamak çok farklı bir şeydir.

Logo işi gerçekten basit görünen bir iş gibi görünse de aslında hiç de öyle değildir. Logo tasarlayacak kişinin somutu soyut gösterme konusunda gerçekten zeka seviyesinin kuvvetli olması gerek.

Öyle ki kimi ustalar sadece düz bir çizi çizerek harika bir logo çıkarabiliyorlar ortaya çünkü çizdikleri o düz çizgi hedefi tam 12'den vurabiliyor.

Çok iyi photoshop kullanırım diyen herkesin haddi değildir logo yapmak.
Her zaman iyi logo yapabilenlere bir hayranlık beslemişimdir uğraşmama rağmen yapamadığım iki şeyin başında gelir logo ve maskot.

Logolarda dikkat edilecek bir takım temel maddeler var.
Mesela logo çok karışık olmayacak boyutu çok küçültüldüğünde ya da çok büyütüldüğünde şekli bozulmayacak her boyutta kolaylıkla tanınabilecek.
Logo siyah beyaz yapıldığında mesela evrak üzerinde fotokopisi çekildiğinde detayları kaybolmayacak.
Logodaki en ufak bir çizginin, bir noktanın dahi anlamı olacak. Anlamı olmayan hiç bir detay logoda kullanılmayacak.
Logodaki renkler, kurumsal renkler olacak, kurumsal renkler dışındaki renkler mümkün olduğunca logoda kullanılmayacak.
Logodaki objelerin birbiri ile uyumu çok önemli, 2D ile 3D yukarıda arkadaşın da dediği gibi birlikte kullanılması zor boyutlardır. hangisi kullanılacaksa diğerinden kaçınmak gerekiyor, İkisi illaki beraber kullanılacaksa harmanlanmasının çok iyi yapılması gerek.

Son olarak hoşunuza gitmesi konusuna gelince :)
Sadece bir görüştür ciddiye almayabilirsiniz.

Yıllardır hobi olarak photoshop ile uğraşırım. Her yaptığım çalışma bitirdiğimde beni inanılmaz mutlu yaptı, gözüme yaptığım şey bir şaheser gibi göründü :D Çevremde bu işlerden anlayan kimse olmadığı için çalışmalarımı onlara gösterdiğimde çok olumlu tepkiler aldım :) Ancak zaman geçtikçe biraz daha iyi işler çıkarmaya başladıkça eskiden yaptıklarımdan utanır oldum ben bunu nasıl yaptım da üzerine bir de imza attım diye hayıflandım :)
Elbette üst basamaklara çıkmak için alt basamaklardan geçmek gerek.
Demem o ki şimdi siz de ortaya bir eser koyduğunuz için mutlusunuz ve şu an gözünüze çok güzel görünüyor olabilir. Ancak ileride sizin bile ben bunu hangi kafayla yaptım ki diyebileceğiniz bir eser de olabilir bu.
Çevrenizde bu işlerden anlamayanların pozitif yorumları, sizin kişisel ilk düşünceniz sizi yanıltmasın.

Bu işi profesyonel bir iş olarak düşünün ve profesyonellerden yardım alın, görüş alın.
Bir resim öğretmenine bile fikir sormak hiç bir bilgisi olmayan birine sormaktan daha faydalı olur.

Acele etmeyin derim ben. Gerekirse 1-2 sene sadece Düz Yazı ile idare edin bu arada logoyu tasarlayın. Eğer uzun yıllar sizi layıkıyla temsil edecek bir logo istiyorsanız benim düşüncelerim bunlardır.

Unutmayın sadece Düz Bir Yazı ile Logo olan Dünyaca Ünlü Markalar var...

Bence internet üzerinde bulabileceğiniz 10.000 lerce değişik font var. O fontlar içinde bir tanesini beğenip düz bir yazı ile kendinize geçici bir logo yapın. Asıl logoyu tasarlamayı da zamana yayın aceleye getirmeyin.

sony_logo.jpg

p-18877.jpg

coca-cola-logo-900602F8B1-seeklogo.com.gif

canon-logo-now.jpg

microsoft-logo.jpg

siemens-logosu.jpg

forumhacktir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
madem ki logoya karar verdiniz bize de hayırlı olsun demekten başka bir şey düşmez :)

Hayırlı olsun... Umarım başarılı olursunuz işinizde...