Bu konuyu okuyanlar

Burak Özgen

Müdavim
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
Telefonla konuşurken karşınızdaki kişinin yapay zeka olduğunu anlayamadığınızı hayal edebiliyor musunuz? İşte Google bunu başardı... Google Duplex, insanlarla iletişime geçtiğinde karşıdaki kişiye robot olduğunu çaktırmadan mekanlara rezervasyon yaptırabiliyor. Hatta belirttiği vakitte rezerve imkanı olmadığında dahi o saate yakın zamanlarda veya ertesi günlerde yine aynı zamana randevu alabiliyor.
yapay-zeka.jpg
Geçtiğimiz günlerde Google'ın gerçekleştirdiği I/O konferansından sonra yapay zeka teknolojisi bir üst seviyeye atladı. Etkinlikte gösterilen bir video, tıpkı Alexa ve Siri gibi kişisel bir asistan olan Google Duplex'in hünerlerini ortaya koydu ve sonuç insanların büyük hayranlığıyla sonuçlandı.

REZERVASYON ALABİLİYOR

Çoğu insan telefonda bir robotla konuştuğunda bunu anlar. İlk başlarda şüphelenmese bile tekrar eden kelimelerden, sesin doğal olmamasından ya da duygu değişimlerine bağlı tepkiler vermediklerinde, bir yapay zekayla konuştuğunuzu fark edersiniz. Ancak Google Duplex, insanlarla iletişime geçtiğinde karşıdaki kişiye robot olduğunu çaktırmadan mekanlara rezervasyon yaptırabiliyor.

Habertürk'ün haberine göre Google Duplex, belirttiği vakitte rezerve imkanı olmadığında dahi o saate yakın zamanlarda veya ertesi günlerde yine aynı zamana randevu alabiliyor. Bunu yaparken de düşünürken insana özgü olan "um" veya "hmm" gibi tepkiler vermekten de geri kalmıyor.

Yapay zeka teknoloji için çok büyük bir adım olan Duplex, henüz piyasaya çıkmadı ancak kullanıcıların hizmetine girdiğinde en çok kullanılan yapay zekalardan biri olacağı kesin.

Kaynak:Sabah

Sizce yapay zeka insanları kandırabiliyor, ilerleyen zamanda yapay zeka ile insanlar arasında savaş çıkabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Ödeme de yapabiliyormu ?
 

huseyinalisen

Öğrenci
Katılım
30 Haziran 2018
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
2
Puanları
3
Yaş
25
Böyle bir savaş çıkarsa (Türkler) öne çıkabilir. Çünkü teknolojik aletleri kısa sürede ve hunharca bozabildiğimize göre İnsanlık kazanır.:D:D
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Günümüzde bulunan filmlerden örnek vermek istemiyorum, geleceğimizin sonunu bu makineler belirleyecek. :)
 

Halktan Biri

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Haberle ilgili Google'ın videosunu izlemiştim. Google'ın yapay zekası yemek için sesli bir şekilde telefonda rezervasyon yapıyordu. :D
 
Üst