Yapay Zeka Hepimizi İşsiz Mi Bırakacak ?

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
628
Gelişen teknolojiler birçok icat ve keşfin önünü açmakla beraber evrilmiştir. Bu evrime yapay zekayı da son birkaç yıldır dahil edebiliriz.

Chat botlarla başlayan süreç envanterlerine yeni kütüphaneler girmesiyle beraber daha creatif ve düşündüren yanıtlar verebilir hale geldiler. Birçok farklı spesifik alana bölüp uzmanlaştılar

Video dediğimizde Google Deepmind veo geliyor. Teknik konular dediğimizde gemini ve copilot geliyor. Genel konularda ise Chatgpt yapay zeka trendine önderlik ediyor.

Peki ya işsiz kalırsak ?

Bu sürece bir metin yazarı ve editör olarak ben de dahilim. Benim personamı yaratıp ben gibi konuşabilecek ve ben gibi metin yazabilecek yapay zekaya boyun bükmek zorunda kalacağız.

Her devrimde olduğu gibi ayak uyduramayanlar yok olup gidecekler. Örnek vermek gerekirse Chip dergisi. Bir zamanların pastada en büyük payı olan dergilerden biriydi. Şimdi ise pastadan biraz dilim almaya çalışır hale geldiler.

İşsiz kalmamak ve kendi krizlerimizi yaratmadan önce yeniliklere açık olmalı ve yapay zekanın kuyruğunu tutmalıyız. Bu süreçte yeni data analistler yeni metin yazarları yeni editörler çıkaracaktır.

Peki bu değişime bizler hazır mıyız ?

1753693319859.png