• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Yangın sondurme tupu yardım acil

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yangın sondurme tupu yapmam lazım hoca odev verdı yanı içini nasıl olcak bılen varmı acıll

wagapon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yangın söndürücülerin içinde kuru kimyevi bir toz ve basınçlı şekilde bu tozun dışarı atılması için karbondioksit gazı doludur.karbondioksit gazı tüpün dışında ayrı olabilir veya tüpün içinde tozla beraber olabilir. yangın söndürme tüpü vanası ve hortum başka birşey yok. tüpün içi boş içinde sadece toz var.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
bence en yakın iş ve işci saglığı ürünleri satan ve yangın tüpü dolumu bir bayi ye git ve ödevin için yardım iste eminim konu ödev olduğu için sana yardımcı olurlar ben olsam bende yardım ederdim

wagapon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu ödevi kartondan yapacaksan olay bu.. Ben bu tüplerin kontrolünü yapıyorum. yuvarlak kartondan boru şeklinde tüpü yap yangın söndürme cihazının şekli belli tüpün içi boş.. basit bir düzenek.

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
benım tupu içindekıler ev ortamında elde etmem lazım tupun seklı onemlı deyıl

vıdeo ızledımde içine ne koydu anlamadım eng bılen bırı yazarmı ne koyduklarını

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
bu ödevi kartondan yapacaksan olay bu.. Ben bu tüplerin kontrolünü yapıyorum. yuvarlak kartondan boru şeklinde tüpü yap yangın söndürme cihazının şekli belli tüpün içi boş.. basit bir düzenek.
itfaiyecimisin sen yoksa?
istanbulda mı?
hangi grup?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Muhtemelen okulda yangın tüpü sıkıntısı vardır :) Yoksa tüpü yapmak yerine nasıl kullanılması gerektiği hakkında bir ödev olurdu :)

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mantıken düşününce... Yanıcı olmayan bir gaz, ateşin havayla temasını kesen bir toz, birde bunları muhafaza edip püskürtücek bi düzenek...

bayrak01

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Mantıken düşününce... Yanıcı olmayan bir gaz, ateşin havayla temasını kesen bir toz, birde bunları muhafaza edip püskürtücek bi düzenek...
güzel demıssınde Yanıcı olmayan gaz:nedir o,,ateşin havayla temasını kesen bir toz:nedir o ,,,

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim lisans eğitimime girmiyo maalesef :) ben sadece bilgi birikimi ile yol göstermeye çalıştım.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kuru kimyevi toz PKP (Potasyumbikarbonat)

Yangın söndürmede kullanılan etkin maddelerden birisi de kuru kimyasal tozdur. Kimyasal tozun cinsine göre A,B,C sınıfı yangınlar etkin bir şekilde söndürülebilmektedir. Aşırı sıcaklıktan (tahta, kumaş, araba lastiği gibi maddelerde) oluşan yangınlar, sıvıların (benzin ve türevleri) tutuşmasından çıkan yangınları ve yanıcı gazların (havagazı, doğalgaz vb.) basınç altında çıkmasından oluşan yangınların söndürülmesinde kullanılmaktadır.

FM200 gazı

FM-200 , FM-200 , Halon 1301 gazinin kullanımının yasaklanması sonrasında piyasaya sürülen ve en yaygın kullanımı olan Halon alternatifi bir gazdır. FM 200 gazi yangında önemli rol üstlenen kimyasal reaksiyonları kırma ve ısı enerjisini absorve etme özelliği ile yangınları söndürmektedir. FM200 Gazı telif hakları olan bir gazdır. Yani FM200 bir Pazarlama ismidir, kimyasal adı heptafluropropan olup, FE227 yada HFC227 olarakta anılır.

kaynak