Yangılarda Su Kullanmak Yangını Daha Kötü Yapmazmı?

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
sonuçta su yüksek sıcaklıktaki alevle karşılaşınca 2 tane hidrojen 1 tane oksijene ayrılıyor biri yakıcı diğeri yanıcı olduğu için daha kötü yapmazmı

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,646
sonuçta su yüksek sıcaklıktaki alevle karşılaşınca 2 tane hidrojen 1 tane oksijene ayrılıyor biri yakıcı diğeri yanıcı olduğu için daha kötü yapmazmı
Su buharlaşınca hidrojen ve oksijenler atom seviyesinde birbirinden ayrılmaz. Sadece suyun yoğunluğu değişir. Halen buhar halinde de H2O şeklinde kalmaya devam eder. Nasıl birbirinden ayrılıp yangını daha kötü yapacağı sonucuna varabildiniz anlayamadım.

İkeaköftesi

Asistan
Reaksiyon puanı
116
Su buharlaşınca hidrojen ve oksijenler atom seviyesinde birbirinden ayrılmaz. Sadece suyun yoğunluğu değişir. Halen buhar halinde de H2O şeklinde kalmaya devam eder. Nasıl birbirinden ayrılıp yangını daha kötü yapacağı sonucuna varabildiniz anlayamadım.
birisinden duydum çokta emin olmadığım için sordum

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,646
Hidrojen ve oksijen atomlarını bir H2O molekülünde bir arada tutan bağlara kovalent bağlar denir. Kovalent bağlar, diğer birçok kimyasal maddede bulunan zayıf iyonik bağların aksine, çok güçlüdür.

Bu yüzden ateş veya sıcaklık ile atomlar arası bağ kopacak olsaydı bilime ihtiyaç olmazdı.