Yandex.Navigasyon Sesli Yönlendirme Çözümü

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Çoğunlukla Google Play üzerinde rastladığım Yandex.Navigasyon'un sesli yönlendirme yapmadığı ile ilgili mesajlar üzerine bu yazıyı yazıyorum. Kaç kişiye ulaşır, kaç kişi için çözüm olur orasını bilemeyeceğim. Ama yazayım bir kenarda bulunsun...

980559_10203743156157076_8370353622143073406_o.jpg

Öncelikle ilgili ekran görüntülerine bir bakalım. Kullanıcılar genellikle "Rota Hesaplandı" sesinden sonra sesli yön tarifi yapılmadığını ve harita üzerinde işaretçinin (araç konumunun) düzgün bir şekilde hareket etmediğinden yakınmakta.

XJy6IIi.jpg

Diğer fotoğraflar için buraya tıklayınız.

Yandex.Navigasyon'un en başta bir "Navigasyon" yazılımı olduğunu unutmayın. Haliyle bu yazılım da araç içi kullanım için geliştirilmiş ve bir GPS'e ihtiyaç duymakta. Kullanıcıların atladığı nokta ise GPS'i açmamaları ya da yazılımı GPS sinyallerinin ulaşamadığı bir mekanda (ev gibi) denemeleri.

Öncelikle yazılımı aracınızda açmadan önce telefonunuzun GPS'ini aktifleştirmeniz gerekmekte. Daha sonra Yandex.Navigasyon'u açın. GPS konumunuzu kesin olarak hesapladığında haritadaki işaretçi ok şeklini alacaktır.

İşte hepsi bu kadar. Yandex.Navigasyon ile keyifli sürüşler dilerim.

AVEA tarafından hazırlanan Yandex.Navigasyon inceleme videosu için buraya tıklayınız.

Kaynak : http://uykucukedi.wordpress.com/2014/04/24/yandex-navigasyon-sesli-yonlendirme-cozumu/

nevdar_1986

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ben Gps' i actim ve aracta denedim. Isaeetcide sorun yok. Fakat sesli yonlendirmeyi hala yapmiyor.

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konu güzel fakat sorun çözülmüş değil ben de en ufak bir sorunu yok(iphone 5s) fakat özellikle Android cihazlarda sesli yönlendirme yapmadığına şahit oldum. GPS falan da açıkken üstelik. Neden olduğunu anlayamamıştım.

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
En son surum telefonda calismadi.

Bir onceki surum numarasi kacti yada link verir misiniz?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
İphone 5s imde sesli yönlendiriyor da samsung s4 te bütün herşey açık yine sesli yol tarifi alamıyoruz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar, sadece GPS i acmak yeterli degil tam noktayi gostermesi icin Wİ-Fİ da acik olmali. Denediginizde farki anlayacaksiniz. Ayrica ayarlari yaptiginizda hiz kameralaralari yogunluga gire rota degistirme kazalari gosterme ve en onemlisi sonuna kadar sesli yonlendirmeyi zamaninda yapmasi. Gayet memnunum baglantini avea tarafindan da ucretsiz olmasi da artisi. :)). Bana zaman ve para kazandiriyor. Ucretsiz bir uygukama icin gayet iyi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sorunu yandex in cozmesi lazim ama tik yok. Ne denediysem olmadi.

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu sorunu yandex in cozmesi lazim ama tik yok. Ne denediysem olmadi.

Ortada sorun falan yok ki Yandex çözsün. GPS'i açacaksın. GPS bulamıyorsa telefonunda ya da GPS'de sorun vardır.
Hem Android hem de IOS'da kullandım bu uygulamayı. İkisinde de sorunsuzdu.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Kapadokya gezimizde de sesli yönlendirme çalışmamıştı. Bedava olunca böyle oluyor. İphone nun harita uygulaması çok daha kullanışlı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim telefonum lg g2 benim de sesli yönlendirme ve ok işareti çıkmıyor arkadaşlar büyük ihtimal sürüm hatası var güncelleme ile giderilir umarım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sesli yönlendirme yapmıyor diyen arkadaşlar. Android işletim sisteminin MEDYA sesini açın. O zaman ses gelir. GPS de açık olmalı.

A

ahmet bingul

SDN Okuru
Arkadaslar gps acik surekli ama calismiyor yani ilerlemiyor tel cekiyor internet var ama konum bulamiyor hep yanip sonuyor daha once yoktu boyle bir sorun