Yalan be.!

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Yalan beee her şey yalan olmuş. Lise yıllarında biz ayrılmayalım birlikte okuyalım vs diyenler nerdeler... Dost kazığı yemeyen var mı ki şu dünyada? Vefa nerde kaldı...Sonra böyle dostlukla alakalı yalanları izlerken sulugöze döndürüyolar insanı.İnanmayın gençler insanoğlu nankör...Ya da bana öyle denk geldi.Oysa sadece öldün mü kaldın mı deseler o da yeterdi.Neyse...Ölürsek de hakkımız helal güzel günlerin hatrına.Güzel günlerin devamı bu dünyada değil ahirette İnşallah...

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910

Hayatta bu bir gerçek, bu Dünya iyiliği ve kötülüğü bir arada barındırmakta ve her an her şey olabilir ondan dolayı insanların dediklerine, yaptıklarına takılma, önüne bak. Onun dışında ahiret inancı dediğine göre Muslumansin ve bizim inancımıza göre Cennet’te kötü olan hiçbir faktör yoktur yani başka bir deyimle senin şikayetçi olduğun hiçbir şeyi olumden sonra yaşamayacaksın.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
deme öyle korkutuyorsun beni ?
?
Korkmayın ama acı gerçeklere de hazır olun :) Tedbir almak için zaman ilaç gibidir.
Evet mesela tedbir olarak yanınızdakilere beni unutmayın demek lazım ?
Ortaokuldan beri 30 senelik kardeşim var, herkese nasip olsun yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. (=
Maşallah Allah bozmasın artık geçti sanırım benim için ama gençlere nasip olur inşallah ?
İnsanın güzel dostu olduğu gibi kötü dostları da olabilir.
Kötü demek istemem onlara güzel günler yaşadık ama vefa konusunda:/

Hayatta bu bir gerçek, bu Dünya iyiliği ve kötülüğü bir arada barındırmakta ve her an her şey olabilir ondan dolayı insanların dediklerine, yaptıklarına takılma, önüne bak. Onun dışında ahiret inancı dediğine göre Muslumansin ve bizim inancımıza göre Cennet’te kötü olan hiçbir faktör yoktur yani başka bir deyimle senin şikayetçi olduğun hiçbir şeyi olumden sonra yaşamayacaksın.
Takılmamayı öğrendim sanıyosun büyüdüm diyosun sonra bir şey oluyor film kopuyor sonra bir bakmışsın o öğrendiklerini unutmuşsun neyse ki hatırlamak zor olmuyor.Cennet bu günler için hayıflanamayacak kadar güzel ? Türküde her şeyi anlatıyor yalan dünya yalandan yüzüme gülen dünyada..
Sahte kalabalıklarım olacağına kaliteli bir yalnızlığım olsun.
Öyle diyoruz da insan tek başına bazen delirecek gibi oluyor o kalabalıkların insana yalnızlığı sevdirmesi üzücü.Güvensiz bir yalnız oluyorsunuz sonunda..

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
tek gerçek dost bana ve tüm inanlar için Allah C.C dür her daim seninle her daim açılabilirsin O'na hiç bir zaman kazık atar diye düşünmeyeceğin Tek ve benzersiz varlık daha ne isteyebilir ki insan,iste vereyim diyor Rabbimiz.

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,356

Hayatın kurallarından bazıları

1-İki arkadaşınız kavga ederse,aralarında husumet oluşursa kesinlikle yorum yapmayın(taraf tutmayın,yarın araları iyi oldu mu arada siz kalırsınız)
2-ne kadar samimi de olsanız,sakın ola her özelinizi anlatmayın.
3-Aileniz,sevdikleriniz hakkında iyide olsa ,her şeyi anlatmayınız.
4-kapınızı her dostunuza açmayınız,kazancınız hakkında bilgi vermeyiniz.
5-Çalıştığınız iş yerin de yanınıza gelip ,şef müdür,işveren haklarında sin kaflı konuşan oldu mu,gaza gelip yorum yapmayın.
(sizde sallarsanız siz daha evinize varmadan ,söyledikleriniz yerine varır.
6-iş yerin de arkadaşınız gözüken kişi malzeme alır,sonra sizden kendisine yardımcı olmanızı,sizden çıkarmanızı isterse kesinlikle kabul etmeyin.
Yakalandığınızda suç size kalır.(bu yav...aklığın önde gidenidir.
7-Renginiz ya siyah,yada beyaz olsun gri olmayın,sonra size motor takarlar.
8-İş yeriniz den ,yetkili kişiye haber etmeden kesinlikle malzeme v.s. çıkarmayın.
9-Ağzınız sıkı olsun.
10-Açık kesin tavırlı olun,kaypak,dönek olmayın,herkese kolay kolay güvenmeyin.
11- Arkadaşlarınızın ardında her yere gitmeyin.
12-Arkadaşlarınızın kuklası olmayın,her dediklerine de uymayın,unutmayın sizinde aklınız var.
13-Kendi kararlarınızı kendiniz verin,başkalarının sizin hakkınızda karar vermesine izin vermeyin.
14-Herkesi dinleyin,yorumları,eleştirileri sakin olarak düşünün,duygularınız yerine ,mantığınız la hareket edin.
15-Kol kırılır ,yen içinde kalır ilkesini uygulayın,iş yerinde olanları ,her şeyi hemen yetkililere söylemeyin.sizinde sırlarınız olsun.sizde kalsın.

Şu 3 ilkeyi unutmayın.

Yaşa,başa,taşa oturmayın.

Kaytar mayın,konuşmayın,karışmayın.

Elinize,belinize,dilinize sahip olun.

anette-inselberg-c59faman-c3b6c49fretisi.jpg

Son düzenleme:

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Yalan beee her şey yalan olmuş. Lise yıllarında biz ayrılmayalım birlikte okuyalım vs diyenler nerdeler... Dost kazığı yemeyen var mı ki şu dünyada? Vefa nerde kaldı...Sonra böyle dostlukla alakalı yalanları izlerken sulugöze döndürüyolar insanı.İnanmayın gençler insanoğlu nankör...Ya da bana öyle denk geldi.Oysa sadece öldün mü kaldın mı deseler o da yeterdi.Neyse...Ölürsek de hakkımız helal güzel günlerin hatrına.Güzel günlerin devamı bu dünyada değil ahirette İnşallah...
Çevrem oldukça geniş ve çok arkadaşım var ancak samimi olduğum 4 tane dostum var onlara sahip olduğum için şanslıyım geri kalanlarla sadece merhaba merhaba.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
tek gerçek dost bana ve tüm inanlar için Allah C.C dür her daim seninle her daim açılabilirsin O'na hiç bir zaman kazık atar diye düşünmeyeceğin Tek ve benzersiz varlık daha ne isteyebilir ki insan,iste vereyim diyor Rabbimiz.
Agzina sağlık

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Elhamdülillah bunu her daim aklımızda tutarsak aslında sorun kalmıyor ? Rabbimize sığınmasak gidecek yerimiz yok zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayatın kurallarından bazıları

1-İki arkadaşınız kavga ederse,aralarında husumet oluşursa kesinlikle yorum yapmayın(taraf tutmayın,yarın araları iyi oldu mu arada siz kalırsınız)
2-ne kadar samimi de olsanız,sakın ola her özelinizi anlatmayın.
3-Aileniz,sevdikleriniz hakkında iyide olsa ,her şeyi anlatmayınız.
4-kapınızı her dostunuza açmayınız,kazancınız hakkında bilgi vermeyiniz.
5-Çalıştığınız iş yerin de yanınıza gelip ,şef müdür,işveren haklarında sin kaflı konuşan oldu mu,gaza gelip yorum yapmayın.
(sizde sallarsanız siz daha evinize varmadan ,söyledikleriniz yerine varır.
6-iş yerin de arkadaşınız gözüken kişi malzeme alır,sonra sizden kendisine yardımcı olmanızı,sizden çıkarmanızı isterse kesinlikle kabul etmeyin.
Yakalandığınızda suç size kalır.(bu yav...aklığın önde gidenidir.
7-Renginiz ya siyah,yada beyaz olsun gri olmayın,sonra size motor takarlar.
8-İş yeriniz den ,yetkili kişiye haber etmeden kesinlikle malzeme v.s. çıkarmayın.
9-Ağzınız sıkı olsun.
10-Açık kesin tavırlı olun,kaypak,dönek olmayın,herkese kolay kolay güvenmeyin.
11- Arkadaşlarınızın ardında her yere gitmeyin.
12-Arkadaşlarınızın kuklası olmayın,her dediklerine de uymayın,unutmayın sizinde aklınız var.
13-Kendi kararlarınızı kendiniz verin,başkalarının sizin hakkınızda karar vermesine izin vermeyin.
14-Herkesi dinleyin,yorumları,eleştirileri sakin olarak düşünün,duygularınız yerine ,mantığınız la hareket edin.
15-Kol kırılır ,yen içinde kalır ilkesini uygulayın,iş yerinde olanları ,her şeyi hemen yetkililere söylemeyin.sizinde sırlarınız olsun.sizde kalsın.

Şu 3 ilkeyi unutmayın.

Yaşa,başa,taşa oturmayın.

Kaytar mayın,konuşmayın,karışmayın.

Elinize,belinize,dilinize sahip olun.

Ekli dosyayı görüntüle 95178
Eyvallah :) Allah'tan korkan adam zaten burdaki laf taşıyan ara bozan tarafta olmamalı bunu içimize yerleştirsek sorun kalmayacak. İnsanlar yaş ilerledikçe daha menfaatçi oluyor.Dünyadan kopmak yerine daha da bağlanıyor sanki..

Çevrem oldukça geniş ve çok arkadaşım var ancak samimi olduğum 4 tane dostum var onlara sahip olduğum için şanslıyım geri kalanlarla sadece merhaba merhaba.
Ben tam tersi herkesle konuşup arkadaş edinmeyi sevmezdim.Şimdi de birkaç kişiye bile tam olarak güvenmek için çok zaman harcıyorum her şeyimi paylaşmaktan çekiniyorum zaten öyle de olmalı mı bilmiyorum ama dost dediğim insana her derdimi her halimi açabilmek isterdim. Tek dostumuz Allah bunu anlamamız için insanlardan böyle uzak kalmak gerekmiş demekki.

Son düzenleme:

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840
Elhamdülillah bunu her daim aklımızda tutarsak aslında sorun kalmıyor ? Rabbimize sığınmasak gidecek yerimiz yok zaten.

Eyvallah :) Allah'tan korkan adam zaten burdaki laf taşıyan ara bozan tarafta olmamalı bunu içimize yerleştirsek sorun kalmayacak. İnsanlar yaş ilerledikçe daha menfaatçi oluyor.Dünyadan kopmak yerine daha da bağlanıyor sanki..

Ben tam tersi herkesle konuşup arkadaş edinmeyi sevmezdim.Şimdi de birkaç kişiye bile tam olarak güvenmek için çok zaman harcıyorum her şeyimi paylaşmaktan çekiniyorum zaten öyle de olmalı mı bilmiyorum ama dost dediğim insana her derdimi her halimi açabilmek isterdim. Tek dostumuz Allah bunu anlamamız için insanlardan böyle uzak kalmak gerekmiş demekki.
Ben dostlarım konusunda şanslıyım birbirimizin her şeyini biliyoruz her sırrını biliyoruz ve birimizin bir derdi olduğunda o dert hepimizin derdi diyoruz her zaman.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Lise arkadaşlıkları çok başka gerçekten ben şanslıyım o konuda

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Ben dostlarım konusunda şanslıyım birbirimizin her şeyini biliyoruz her sırrını biliyoruz ve birimizin bir derdi olduğunda o dert hepimizin derdi diyoruz her zaman.
Ne mutlu sizin için?
Lise arkadaşlıkları çok başka gerçekten ben şanslıyım o konuda
Evet zaten liseden sonra pek arkadaşlık falan olmuyor hikaye yani üniversite de oluyor tabi ama çok sıkı dost olamıyosunuz ya da ben olamadım?

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,356
-la oğlum bu mehmet ne iyi çocuk be ,ne istersen yapar kırmaz beni(köle ,sahibi)
-ahmet kanki cebimde param az,destek çıksana bana (aslında cebinde parası var hergelenin (söğüşcü)
-Ulan mustafa şu adamı dövmeme yardım et. (fedai mustafa,kavgada kullanılabilir)
-kadirin babası zengin,ondan borç alalım verir ,yada kefil edelim itiraz etmez (sazan arkadaş)
-derslerimde cenk yardım etti,sayesinde geçtim (at binenin,kılıc kuşananın)
bu böyle sürer gider.

Unutmayın taş uzaktan gelmez,yakından gelir.

Arkadaşlarınızı görmek mi istiyorsunuz.
1-paranız bittiğinde
2-onda borç aldığınızda
3-onunla kavga yaptığınızda
4-birlikte yola çıktığınızda
5-ona sırrınızı söylediğinizde (aranız bozulunca anlarsın)
6-başınız dara düştüğünde (borç veriyorsa da tedarikli olun)

Arkadaşlıkların çoğu eskidendi.