Yakıtı yüzde 20 daha az tüketin

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Artan petrol fiyatlarına karşın sürücüler her yolu deniyor. Küresel krizde sizin almanız gereken önlemler neler?

-Hız limitlerine uyunuz. Limite uymak hem yüzde 20 enerji tasarrufu sağlar hem de güven içinde gidersiniz.

-Motoru yüksek devirde kullanmayın ve vitesi motor devrine uygun seviyeye alın.

-Kalkışlarda, sürüş sırasında ve vites değiştirirken ani gaz vermeyin. Ani hızlanma ve duruşlar yapılan agresif sürüşte, ölçülü sürüşe göre yüzde 20 daha fazla yakıt tüketiliyor.

-Özellikle şehir içinde çok sert gaz ve fren kullanımından kaçının. Daha az yakıt tüketimi için, hızlanırken gaz pedalına yavaş yavaş basın.

-Yolda kavisler çizmeden düz bir şekilde ilerleyin, zorunlu olmayan durup kalkışlardan kaçının. Önünüzdeki trafiğin yavaşladığını veya kırmızı ışığı görünce ayağınızı gazdan çekin.

-Hareket halindeyken aracın penceresi kapalı olmalı ya da hava değişimini sağlayacak kadar açılması, azımsanamayacak ölçüde yakıt tasarrufu sağlar.

-Aracın bakımı zamanında yaptırılmalı. Uygun şekilde bakımı yapılmayan her bir parça yakıt tüketimini artırır

-Otomobilin yakıt verimliliğinde lastik kullanımı da önemlidir. Mevsime ve yol şartlarına göre uygun lastik kullanımının yakıt tüketimini yüzde 5-10 arasında etkiler.

kaynak

erencik

Asistan
Reaksiyon puanı
2
lpg taktırın surus keyfınden olmayın :D:D::D

can_dostum1979

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler.
Bende birşey eklemek istiyorum.
Boş viteste kullanmakta yakıt tüketimini arttırır.

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yokus asagi yada kirmizi isiga 10 metre kala bosa almak & tehlikelide olabilir (;

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
ben acaip devirli kullanıyorum yoksa tadı çıkmıyor. zaten depo 15 liraya doluyor.

not: o bir scooter... :)

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Teşekkürler.
Bende birşey eklemek istiyorum.
Boş viteste kullanmakta yakıt tüketimini arttırır.

Enjeksiyonlu motorlarda boşa almak yakıt tüketimini artırır. Yokuş aşağı giderken ya da boşa almak icap edince ayağa gaz pedalından çekmek yeterlidir. Yakıt sistemi elektronik olduğu için gaz tepkisi alamayınca motordan yakıt isteğini keser böylece yakıt tasarrufu sağlar. Boşa almak sadece eski tip motorlarda işe yarar.

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Evet enjeksiyonlu araçlarda motor freni olayında yakıt tüketimi bilgisayarda sıfıra düşüyor. Araç kullanırken istediğiniz hıza ulaştıktan sonra ayağınızı araba yavaşlama eğilimi göstermeyene kadar çekin. Yani gaza mümkün olan en az şekilde basın, çok az yüklenmeler bile yakıt tüketim bilgisayarını çılgına çeviriyor :D Buna yumurta durumu da deniyor, gaz pedalının altında yumurta var ona göre davranın :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
-Motoru yüksek devirde kullanmayın ve vitesi motor devrine uygun seviyeye alın.

-Hareket halindeyken aracın penceresi kapalı olmalı ya da hava değişimini sağlayacak kadar açılması, azımsanamayacak ölçüde yakıt tasarrufu sağlar.

Yukarıdaki maddelerin birçoğuna uymadığımı fark ettim. :)

Ama aracın camını kapatırsam, zaten klima sistemini devreye sokacağım için yakıt tasarrufuna pek katkısının olacağını sanmıyorum. :)

Birde bizim doblo'yu devirlide kullanmassak hiç zevk vermez o araba yahu...

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Yukarıdaki maddelerin birçoğuna uymadığımı fark ettim. :)

Ama aracın camını kapatırsam, zaten klima sistemini devreye sokacağım için yakıt tasarrufuna pek katkısının olacağını sanmıyorum. :)

Birde bizim doblo'yu devirlide kullanmassak hiç zevk vermez o araba yahu...

Ne kaaa ekmek o kaaa köfte :D:D