Yahşi Batı'yı izledim!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Türk Telekom’un sponsor olduğu filmin, basın gösterimine bugün katıldım. Kendilerine ve iletişim ajansı Bersay'a bu davet için bir kez daha teşekkür ederim.

Filmle ilgili izlenimlerim şu şekilde;

clipboard01hq.jpg

Konuyu biliyorsunuz. Osmanlı padişahı tarafından görevlendirilen Aziz Vefa (Cem Yılmaz) ve Lemi Galip (Ozan Güven), irice bir elması Amerikan başkanına hediye etmek üzere yola koyulur. Ancak bu elmasın başına gelmedik kalmaz. Hediyeyi korumak ve teslim etmekle yükümlü olan bu iki sadık memur da ellerinden geleni yaparlar.

[SDNTV]http://video.ak.facebook.com/cfs-ak-snc1/22836/214/42/1060417808857_36967.mp4[/SDNTV]

1 Ocak gibi resmi tatilin olduğu bir günde vizyona girmesiyle film, özellikle de gençlerin ve çalışanların yoğun ilgisine maruz kalacak gibi görünüyor.
Gel gelelim filmin artılarına ve eksilerine…

Önce artılar

Filmin resim kalitesi, kostümleri, prodüksiyonu, figüranlar gerçekten çok başarılı. Birçok ünlü simayı, bugünlerde adı çok sık anılmasa da zamanın yerli yıldızlarını filmde görmek mümkün. Suzan Van Dyke karakterini canlandıran Demet Evgar’ın oyunculuk başarısına bu filmde bir kez daha şahit olacaksınız.

Acaba dediklerimiz!

Bir komedi filmi olan Yahşi Batı’da esprilerin genel kaynağı 80’lerden ve yöre insanlarının alışkanlıklarından geliyor. O nedenle günümüz gençlerinin ve metropol çocuklarının filmden doyasıya istifade etmesi biraz zor gibi. Filme gitmeden önce en azından Yakari’nin kim olduğunu araştırmalarında fayda var.

Küfür, hayatın içinde ama Cem Yılmaz filminin tam ortasında!

Film içerisinde küfürler havada uçuşuyor. İzleyicilerin komik bulduğu yerler de genelde küfürlü konuşmalar oluyor. Bu durum, mizah ustası Cem Yılmaz’ın espri yeteneğini gölgede bırakacak eleştirilere neden olabilir.

Senaryo ve Cem Yılmaz’ın Oyunculuğu

Filmin senaryosu maalesef çok akıcı değil. Bazı yerlerde kullanılan mükemmel esprilerden hemen sonra boş konuşmalarla zaman doldurulmuş izlenimini veren sahneler mevcut.

Cem Yılmaz’ın oyunculuğu için yapacağımız tek eleştiri, oyuncuyu rolüyle bağdaştırmakta zorluk çekiyorsunuz. Bunun nedenlerinden biri de Cem Yılmaz’ın kendisini tamamen senaryoya değil de onu eleştirecek film eleştirmenlerine, rakiplerine mesaj vermek istermiş gibi performans göstermeye çalışması, rolün hakkını verememesine neden oluyor.
Genel olarak değerlendirecek olursak…

Bol küfürlü bu film, soğuk bir kış tatilinde sizi epey güldürebilir. Küfür nedeni ile filme giderken kimi yanınızda götüreceğinizi iyi seçin. 25 yaş ve üstü sinema severler, bu filmde unutulmaya yüz tutmuş birçok mizah malzemesinin tozlu raflardan beyaz perdeye getirildiğine de şahit olacak.

Kaynak: http://troy.shiftdelete.net/2009/12/30/331/

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Güzel eleştiriler aldı.. Ama herkes çok küfürlü olduğunu söylüyor. Bu hafta sonu gidip izleyeceğim bakalım gora ve arog'tan sonra ne yapmış Cem Yılmaz..

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Güzel film ,eğlendiriyor işte.:)

DivxMaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İzledim arkadaşlar. Küfür çok evet.
Filmin akıcılığı yok fakat çok eğlenceli :)
Salondan çıktığımda iğrenç olmuş demiştim ama daha sonra espriler aklıma geldikçe beğeni duydum. Etrafımdakilerdende olumlu yorum alıyorum hep.
Tavsiye ederim her türlü..

aNtİpAtİ-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Küfür falan her filmde olur :D Film güzeldi

gagarin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Cumartesi gideceğim, beğeneceğimi umuyorum.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
küfür mfür abi süper ya gülmek için gidiceksin revep ivediğe laf atmış gibi olmıyım ama en azından hi8 kamerayla çekilmiyor..oyunculuklar kaliteli oluyor

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Gösterime girdiği ilk gün izledim. 2. sıradan zor yer buldum :)
Detaylı olarak yorum yazamam ama filmin geneli güzeldi. Enteresan olarak gelen bölümler filmde ara verilecek zaman konuşulan dialoglardı. Ama arog kadar güldürmedi.
Yine de gidecek olanlara tavsiye ederim.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,165
Gayet güzel film. Gora ve Arog'un tam ortasında yerini aldı benim için

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Acaba dediklerimiz!

Bir komedi filmi olan Yahşi Batı’da esprilerin genel kaynağı 80’lerden ve yöre insanlarının alışkanlıklarından geliyor. O nedenle günümüz gençlerinin ve metropol çocuklarının filmden doyasıya istifade etmesi biraz zor gibi. Filme gitmeden önce en azından Yakari’nin kim olduğunu araştırmalarında fayda var.
Senaryo ve Cem Yılmaz’ın Oyunculuğu

Filmin senaryosu maalesef çok akıcı değil. Bazı yerlerde kullanılan mükemmel esprilerden hemen sonra boş konuşmalarla zaman doldurulmuş izlenimini veren sahneler mevcut.

Bu ikisini filmi izlemeden önce bayağı düşündüm espriler çok detaylıydı ben küçük bir sinemada izledim 60 kişilik falan. Ya ben bu kadar küt insanlar görmedim cem yılmaz küfredince gülüyorlar anca başka bir şeyden çakmıyorlar yahu bir KFC yi bilirsin bi hıh dersin ama yok herkes ağzı açık küfür duymak için bekliyor ben bu yüzden sıkıntı yaptım o yüzden gülemedim.Akıcılık konusunda söylediklerin tamamen doğru.Genel olarak film deki sahnelere göre espri yapılmamış, esprilere göre sahne yapılmış.