Yahoo! Türkiye artık Türkçe

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Son zamanlarda sıklaşmaya başlayan yerelleşme hareketlerinin bir yenisi, Yahoo'dan geldi. Google Haberler ve Facebook'un Türkçeleşmesinden sonra, Yahoo da arama portalını Türkçeleştirdi.

http://tr.my.yahoo.com/ adresinden ulaşılabilen portalda, Türkçe Yahoo e-posta hizmetine, hava durumuna, döviz kurlarına ve yerel haberlere erişilebiliyor, Yahoo! Videos'dan seçme videolar, Türkçe tanıtımlarla gösteriliyor.

Ancak, videolar, hala asıl İngilizce Yahoo! Videos sayfasına, "Oyunlar" bağlantısı ise İngiltere Yahoo! sayfalarının oyun bölümüne yönlendiriliyor.

YDN (Yahoo Developers Network - Yahoo Geliştiriciler Ağı) bölümünde ise, sevindirici bir sürpriz olarak e-tohum'a bağlantı veriliyor. Ayrıca, yine Türkçeleştirilmiş bir Öneri Panosu mevcut.

kaynak:CNNTürk 2008 - Yahoo! Türkiye artık Türkçe

Webkont

Asistan
Reaksiyon puanı
0
facebook'tan sonra yahoo'nun böyle birşey yapması insanı umutlandırıyor

tağsin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk potansiyelini farkettiler sanırım.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
yahoo, türkiye'ye sadece reklam amaçlı yatırım yapıyor. bu yapılanlar fasafiso

betelguese

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reklam kokan hareket bunlar..

facebookun Türkçe olması da, yahoonun da olması ..

Birtek Google güveniyorum Nedense? Google'ın amacının yerelleşmek olduğunu düşünüyorum, sonuçta o da reklamdan kazanıyordur ama. amacı yerelleşmek..

Asıl youtube Türkçe olduğunda nasıl bir potansiyel ele geçireceğini nasıl farkedemiyorlar anlayamıyorum. Farkındamısınız bilmiyorum ama ben youtube kapandıktan sonra, diğerlerine yöneldim youtube unuttum bile..

iyi oldu belkide..