Xposed Telefonu Brick Yapar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Starbowl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
rom, root vs yazılımlardan dolayı telefon açılmaz hale gelirse telefon soft brick olmuş demektir :)
kısaca telefon açılmıyor ama bilgisayar cihazı görüyorsa bu duruma soft brick denir.
Xposed yüzünden olursa durum farklı oluyor, panzehiri mevcut.

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
dostum zaten soft brick her türlü kurtarılabilir. Soft brick nedir o konuda anlaşamadık biz :)
Soft brick olursa genellikle format atmadan ya da yeni rom kurmadan çözülmez, ancak xposed ile cihaza uyumsuz bir modül kurarsak mesela systemui için tweak yapan ama bizim cihazımıza uyumlu olmayan bir modül kurul aktif edersek cihazımız açılınca hiç durmadan systemui durduruldu hatası almaya başlarız, dolayısıyla cihazı kullanamayız, bunu çözmek için de disabler dosyasını flaşlarız olay biter ;)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Soft brick olursa genellikle format atmadan ya da yeni rom kurmadan çözülmez, ancak xposed ile cihaza uyumsuz bir modül kurarsak mesela systemui için tweak yapan ama bizim cihazımıza uyumlu olmayan bir modül kurul aktif edersek cihazımız açılınca hiç durmadan systemui durduruldu hatası almaya başlarız, dolayısıyla cihazı kullanamayız, bunu çözmek için de disabler dosyasını flaşlarız olay biter ;)

Ne yazık ki durdu hatasını hard reset ile çözerim ben, tabi disabler'ı flashlamakta bir çözüm :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

SYSTEMUI dosyası değiştirildikten sonra disableri yüklesende sorun çözülmeyebilir. Ya sadece systemUI dosyasını yüklersin yada direk romu yüklersin.
Senin bu bahsettiğin soft brick değil tabi ki. bizim bahsettiğimiz bu işlemlerin cihazı soft brick yapma ihtimali olduğu. Bu konu neden bu kadar uzadı onu da anlamış değilim

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
SYSTEMUI dosyası değiştirildikten sonra disableri yüklesende sorun çözülmeyebilir. Ya sadece systemUI dosyasını yüklersin yada direk romu yüklersin.
Senin bu bahsettiğin soft brick değil tabi ki. bizim bahsettiğimiz bu işlemlerin cihazı soft brick yapma ihtimali olduğu. Bu konu neden bu kadar uzadı onu da anlamış değilim
Xposedin özelliği de zaten mod yapılan uygulamaya direk müdahele etmeden framework ile işi bitirmesi ve devre dışı bırakıldığında etkisini göstermemesi. Yani systemui yi değiştirmiyor, sadece çalışma mantığını değiştiriyor ve deaktif edilince sytemui eskisi gibi çalışmaya devam ediyor.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Her neyse ne arkadaşlar isteyen disableri yükler isteyen rom atar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadasla xposed le android 5.0 yapmak istedim ama telefon geri,home ve dıger tusları lolıpop sımgesı gıbı oldu ama rehber de numaralar felan gözükmüyordu telefonu yenıden baslattıktan sonra turkcell logosunda kaldı acılmıyor.ses ve power tusuyla format atacaktım formatta atılmıyor ne yapacagım. tesekkurler.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Bende de brick olmuştu S3 Mini de. Rom attım yeniden. Ama disablerı önceden atmama rağmen işe yaramamıştı.