Xperia Z5 Compact vs Lg G4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BGYAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BGYAY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yazın telefon alacağım lg g4 mü yoksa xperia z5 compact mı alayım. Z5 compact fiyatı sizce yaza kadar nasıl değişir? Yardımcı olursanız sevinirim.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Yazın telefon alacağım lg g4 mü yoksa xperia z5 compact mı alayım. Z5 compact fiyatı sizce yaza kadar nasıl değişir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,

Iki cihazda guzel ozelliklere sahip urunler. Tabikide iki urunde her konuda birbirine esit degil. Birbirlerina kiyasla ozelliklerine baktigimizda;

* islemci: g4 sd808, z5c sd810. Bu konuda acik ara onde.
* ram: g4 3gb, z5c 2gb. Bu noktada z5c geride ama sorun teskil etmez cunku sony arayuzu cok sade ve cihazin ram kullanimi cok iyi sony'lerin. 2 gb sorun yaratmaz ama g4 daha iyi ram konusunda. Sonucta androidde ne kadar cok ram o kadar iyi multitasking.
* Ekran: Bu konuda hem cozunurlugu sayesinde hemde panel kalitesi sayesinde g4 acik ara daha iyi.
* kamera: Bu konuda g4 acik ara onde.
* Batarya: Gundelik kullanimda z5c daha iyi pil siresi veriyor. Ama ust seviye oyun oynamaya baslayinca sd810 gercekleri ortaya cikiyor ve onunda pil suresi kisaliyor.
* Kasa malzeme kalitesi: Bu konuda acik ara z5c daha iyi.
* Guncelleme destegi/genel stabilite: ikiside guncelleme alan cihazlar ama z5c daha yeni bir model oldugu icin daha uzun sure guncelle alir. Ayrica sony xperia z bile 5.1.1 guncellemesini hizli bi sekilde aldigini dusundugumuzde z5c daha baya guncelleme alir. Genel stabilite konusunda iki modelde guzel ama sony'nin amiral cihazlari nexuslar gibi stabil calisiyor. Bu konuda sony iyi. Ayrica bu konu ile alakasi yok ama sizin icin onemli ise z5c modelinde parmak izi sensorunun olmasi da guncel teknolojileri yakaliyor.

Ozetle ;
Performans, kismen daha iyi pil suresi, daha saglam ve premium kasa icin,parmak izi sensoru icin, daha stabil kullanim icin sony xperia z5c.

Ekran, kamera, daha uygun fiyat, daha iyi multitasking icin lg g4.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
İki cihazın ekran boyutları farklı. Z5C daha iyi bir cihaz genel olarak, ama ekran boyutu önemli bir faktör. Z5C kullanırken bir süre sonra ekran boyutunun yetmediğinden şikayet edebilir yada G4 kullanırken fazla büyük geldiğinden şikayet edebilirsiniz. Bana kalırsa, iki cihazı da gidip mağazalarda görüp,öyle karar verin.

Ben iPhone 5S'i ekran boyutu bana yetersiz geldiğinden dolayı Z2'ye geçiş yapmıştım.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
limit kaç tl,isteklerin neler onları yaz daha doğru bir cevap verelim...

BGYAY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İsteklerim: kasmadan uzun süre götürebilecek. Fazla oyun oynamam zaten oyun performansı çok önemli değil. Kameradan şüphem yok zaten ikiside güzel. Günlük işlerimi kolay yapabileceğim bir telefon olsun istiyorum. Ve dayanıklıkık önemli.
Limit 1300-1400 olur. Z5 compact düşerse onu alırım yoksa başka bir telefon alırım o fiyatta. tavsiyeniz var mı?
Teşekkür ediyorum.

Barış Onur Can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İsteklerim: kasmadan uzun süre götürebilecek. Fazla oyun oynamam zaten oyun performansı çok önemli değil. Kameradan şüphem yok zaten ikiside güzel. Günlük işlerimi kolay yapabileceğim bir telefon olsun istiyorum. Ve dayanıklıkık önemli.
Limit 1300-1400 olur. Z5 compact düşerse onu alırım yoksa başka bir telefon alırım o fiyatta. tavsiyeniz var mı?
Teşekkür ediyorum.

Z5 compact kullanıyorum, çerçeveler kalın bir telefon. Ancak telefonda ısınma gibi durumlar var her cihazda var ama performansını şuana kadar hiç etkilemedi. Açıkçası pil konusunda bir sıkıntı yaşamadım, ben alalı 3 gün olmasına karşın snapchat whatsaap twitter da dolaşmama rağmen günümü rahat çıkartıyor. Bügün şahsen denedim ve mobil veri ve wifi kapalı olarak geceden sabaha kadar beklettim uyandığım da şarj %100 dü aynı şekilde gün içersinde de her hangi bir bağlantı yapmadım 4 kez telefon görüşmesi yaptım şuan da şarjı %96 tabi ki hiçbir telefonu bu şekilde kullanmayız ancak benim açımdan denemek adına iyi bir şey oldu. Belirtmekte fayda var ki telefonu alalı da 3 gün oldu.

Aynı şekilde Lg G4 bu forumda en çok önerilen telefon oldu bana ve bi ara almaya karar verdim, ancak büyük ekranı olması benim için eksi çünkü pil durumu yetersiz. Fakat kesinlikle küçümsenecek bir telefon da değil. Ben açıkçası telefonları özellikleri ve görünüş açışısından kendi zevkinize bırakıyorum. Ben gittim ikisini de elime aldım Z5Compact aldım. Size de şimdiden hayırlı olsun

BGYAY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Deneyimlerini paylaştığın için teşekkür ederim. Bende lg g4ü ekranı büyük ve donanımsal bazı sorunları olduğu için almaktan vazgeçtim. Şimdi xperia z5 compact düşünüyorum çünkü ekranı küçük daha iyi benim için. Mayısta xperia x serisi çıkacakmış onun çıkmasıyla fiyat yaza kadar düşerse alacam. Başka tavsiyeniz var mı ekranı 4.5-5 inç arası o fiyat bandında?